12m5 03.01.06, 23:19 opryszczka na dole - pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bakoru Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 08:38 Najlepszej pomocy udzieli Tobie lekarz. Idź szybko, nie ma na co czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
eleanorrigby Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 09:11 Idź szybko do lekarza,taka opryszczka może być groźna dla dziecka,zakażenie go w czasie porodu może spowodować ślepotę. Odpowiedz Link Zgłoś
12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 17:20 skad masz takie wiadomosci,wydaje mi sie ze troche przesadzasz! Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 17:41 opryszczka to choroba weneryczna, jak masz internet to poczytaj jaki ma to wplyw na dziecko. na twoim miejscu poszlabym do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 17:54 Powinnaś udac się do goinkeologa. Opryszczka narządów płciowych jest wywołana przez wirus herpes simplex typu 2. Ma przebieg nawrotowy. jesli pojawiła się po raz któryś z rzędu, masz w surowicy przeciwciała w klasie IgG, które przechodzą przez łożysko i chronią płód przed wirusem. Groźna dla płodu jest opryszczka występująca po raz pierwszy- niebezpieczeństwo uszkodzenia płodu przez wirus jest różne w różnych okresach ciąży. Opryszczka narządów płciowych jest wskazaniem do cięcia cesarskiego, by wirus nie zainfekował rogówki noworodka. Odpowiedz Link Zgłoś
12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 06.01.06, 16:54 czuli,jesli moja opryszczka po raz pierwszy pojawila sie jeszcze przed ciaza to znaczy ze teraz nic nie grozi mojemu dziecku? czu jestes pewna,bardzo mnie to niepoki. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: opryszczka na wargach sromowych 06.01.06, 20:13 Nie powinno. Poradź się też lekarza, ale nie martw się- Twoje dziecko jest w dużym stopniu chronione dzięki Twoim przeciwciałom. Jednak ta informacja jest ważna dla Twojego lekarza, który zaplanuje poród. Odpowiedz Link Zgłoś
12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 07.01.06, 06:37 Bardzo dziekuje za porade.Przez to wszystko nie moge spac.Bylam wczoraj wieczorem u lekarza,powiedzial tez ze nie powinnam sie wcale tym martwic,to ze mialam oporyche przed ciaza to bardzo dobrze.Dostalam Vratazolin do smarowania i mam byc spokojna, mojemu KACPERKOWI nic nie grozi.A gdyby to swinstwo wrócilo przed rozwiazaniem to bedzie cesarka. Ale sama rozumiesz, na tym forum sa rozne wiadomosci na ten temat. Jedna dziewczyna napisala ze to wszystko nieprawda, ona miala opryche w 8tc i jej dziecko urodzilo sie chore.No i wez tu badz spokojna.Pozdrawiam wszystkie ciezarówki z tym problemem.Glowy do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
loolamoon Re: opryszczka na wargach sromowych 17.01.06, 20:19 Hej, mam nzdzieje, ze jeszcze przeczytasz ten list. Ja sama chyba mam en problem, przez ydzien bylam pewna, ze to grzybica. Ale od trzech dni mam ewidentne objawy oprysczki, na szczescie sie cofaja. Sama mialam opryszczke kilka razy przed ciaza. Teraz sie trzese czy cos moze sie stac mojej dzidzi. Generalnie z informacji, ktore zebralam powinnam miec przeciwciala we krwi. Jednak zmartwilo mnie co napisalas o dziewczynie, ktora miala opryszczke w 8 tc (sama jestem w 10) i jej dziecko urodzilo sie chore. Prosze jesli przeczytasz e wiadomosc napisz mi o tym wiecej...... Pozdrawiam, Lula Odpowiedz Link Zgłoś
12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 23.01.06, 11:40 Nic sie nie martw, dla swietego spokoju idz do lekarza.Ta panna pisala ze miala opryszczke 1 raz w zyciu(w 8 tyg.)Ty tak samo jak ja masz juz przeciwciala i dzidzius jest bezpieczny.Konsultowalam to z kilkoma lekarzami,bo sama mialam stracha.Lekarze mnie uspokoili,ufam im.Pozdrawiam, trzymaj sie i nie czytaj innych glupot na forum.Moj lekarz powiedzial ze tutaj dziewczyny pisza o rzeczach o ktorych nie maja pojecia,cos gdzies slyszaly,a pozniej doradzaja. Kazdy przypadek jest indywidualny,wiec skontaktuj sie ze swoim gin.Wszystko bedzie ok.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś