Dodaj do ulubionych

opryszczka na wargach sromowych

03.01.06, 23:19
opryszczka na dole - pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • bakoru Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 08:38
      Najlepszej pomocy udzieli Tobie lekarz. Idź szybko, nie ma na co czekać.
      • eleanorrigby Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 09:11
        Idź szybko do lekarza,taka opryszczka może być groźna dla dziecka,zakażenie go
        w czasie porodu może spowodować ślepotę.
        • 12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 17:20
          skad masz takie wiadomosci,wydaje mi sie ze troche przesadzasz!
          • lucerka Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 17:41
            opryszczka to choroba weneryczna, jak masz internet to poczytaj jaki ma to wplyw
            na dziecko.
            na twoim miejscu poszlabym do lekarza.
            • ledzeppelin3 Re: opryszczka na wargach sromowych 04.01.06, 17:54
              Powinnaś udac się do goinkeologa. Opryszczka narządów płciowych jest wywołana
              przez wirus herpes simplex typu 2. Ma przebieg nawrotowy. jesli pojawiła się po
              raz któryś z rzędu, masz w surowicy przeciwciała w klasie IgG, które przechodzą
              przez łożysko i chronią płód przed wirusem. Groźna dla płodu jest opryszczka
              występująca po raz pierwszy- niebezpieczeństwo uszkodzenia płodu przez wirus
              jest różne w różnych okresach ciąży. Opryszczka narządów płciowych jest
              wskazaniem do cięcia cesarskiego, by wirus nie zainfekował rogówki noworodka.
              • 12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 06.01.06, 16:54
                czuli,jesli moja opryszczka po raz pierwszy pojawila sie jeszcze przed ciaza to
                znaczy ze teraz nic nie grozi mojemu dziecku? czu jestes pewna,bardzo mnie to
                niepoki.
                • ledzeppelin3 Re: opryszczka na wargach sromowych 06.01.06, 20:13
                  Nie powinno. Poradź się też lekarza, ale nie martw się- Twoje dziecko jest w
                  dużym stopniu chronione dzięki Twoim przeciwciałom. Jednak ta informacja jest
                  ważna dla Twojego lekarza, który zaplanuje poród.
                  • 12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 07.01.06, 06:37
                    Bardzo dziekuje za porade.Przez to wszystko nie moge spac.Bylam wczoraj
                    wieczorem u lekarza,powiedzial tez ze nie powinnam sie wcale tym martwic,to ze
                    mialam oporyche przed ciaza to bardzo dobrze.Dostalam Vratazolin do smarowania
                    i mam byc spokojna, mojemu KACPERKOWI nic nie grozi.A gdyby to swinstwo wrócilo
                    przed rozwiazaniem to bedzie cesarka. Ale sama rozumiesz, na tym forum sa rozne
                    wiadomosci na ten temat.
                    Jedna dziewczyna napisala ze to wszystko nieprawda, ona miala opryche w 8tc i
                    jej dziecko urodzilo sie chore.No i wez tu badz spokojna.Pozdrawiam wszystkie
                    ciezarówki z tym problemem.Glowy do góry.
                    • loolamoon Re: opryszczka na wargach sromowych 17.01.06, 20:19
                      Hej,

mam nzdzieje, ze jeszcze przeczytasz ten list. Ja sama chyba mam en problem,
                      przez ydzien bylam pewna, ze to grzybica. Ale od trzech dni mam ewidentne objawy
                      oprysczki, na szczescie sie cofaja. Sama mialam opryszczke kilka razy przed
                      ciaza. Teraz sie trzese czy cos moze sie stac mojej dzidzi. Generalnie z
                      informacji, ktore zebralam powinnam miec przeciwciala we krwi. Jednak zmartwilo
                      mnie co napisalas o dziewczynie, ktora miala opryszczke w 8 tc (sama jestem w
                      10) i jej dziecko urodzilo sie chore. Prosze jesli przeczytasz e wiadomosc
                      napisz mi o tym wiecej......
                      Pozdrawiam,

Lula
                      • 12m5 Re: opryszczka na wargach sromowych 23.01.06, 11:40
                        Nic sie nie martw, dla swietego spokoju idz do lekarza.Ta panna pisala ze miala
                        opryszczke 1 raz w zyciu(w 8 tyg.)Ty tak samo jak ja masz juz przeciwciala i
                        dzidzius jest bezpieczny.Konsultowalam to z kilkoma lekarzami,bo sama mialam
                        stracha.Lekarze mnie uspokoili,ufam im.Pozdrawiam, trzymaj sie i nie czytaj
                        innych glupot na forum.Moj lekarz powiedzial ze tutaj dziewczyny pisza o
                        rzeczach o ktorych nie maja pojecia,cos gdzies slyszaly,a pozniej doradzaja.
                        Kazdy przypadek jest indywidualny,wiec skontaktuj sie ze swoim gin.Wszystko
                        bedzie ok.Pozdrawiam.
                        • loolamoon Re: opryszczka na wargach sromowych 23.01.06, 22:42
                          dzieki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka