09.01.06, 21:43
Witam mam pytanko do dziewczyn które miały hemoroidy, jak sie objawiały na
poczatku???? Przedstawiały się one jako guzki ułożone dookoła otworu
odbytowego i swędziały?
Obserwuj wątek
    • katinka83 Re: Hemoroidy 09.01.06, 21:44
      I jaki jest skuteczny środek na nie??
      • misspigy Ja miałam 09.01.06, 21:45
        taki guzek - ale kilka dni po porodzie sam się wchłonął ... a co do środków ...
        w ciąży każy specyfik, który zamierzasz sobie zaaplikować skonsultuj z
        lekarzem ...
    • katinka83 Re: Hemoroidy 09.01.06, 21:54
      Pojawiły sie takie guzki małe narazie i swędza , ale nie krawawia . Czy to są
      te hemoroidy??
      • misspigy odp. 09.01.06, 21:56
        mnie nie swędziały ... a już na pewno nic mi nie krwawiło ... lekarz
        stwierdził, że to od tego, że (to trochę śmieszne), że miałam problemy z
        wypróżnianiem się i musiałam się strasznie "napinać" i stąd te hemoroidy ...
        ale jak pisałam ... samo przeszło - ale najlepiej zapytaj lekarza!
        • katinka83 Re: odp. 09.01.06, 22:03
          No własnie tez mam problem z wypróznieniem. Boje sie ze moga sie nasilić
          podczas porodu, bo jestem jeszcze przed porodem. Termin porodu się zbliża
          wielkimy krokami i moze udało by mi sie je jakos szybko wyleczyć.
    • doris991 Re: Hemoroidy 10.01.06, 08:30
      hi
      mnie sie pojawily po po rodzie i nie jako swędzocę krostki tylko jako bolące
      spore kule, od razu nasiadówka w ceipłej wodzie, maść na hemoroidy i delikatne
      wkłądanie ich na miejsce czyli tam skąd przyszły bo inaczej mnie to potwornie
      bolało. Problem z noszeniem stringów, od porodu tylko w bardzo ciepłae dni, o
      tej porze roku to nawet nie ryzykuje.
      paskudztwowink
      • to_ja76 Re: Hemoroidy 11.01.06, 16:44
        u mnie pod koniec ciąży też pojawiać się zaczęly hemoroidy, po porodzie to była
        klęska na całej linii, normalnie wypróżnić nie mogłam się przez jakieś 6 tyg,
        co prawda później znikły, ale nie da ich się zupełnie wyleczyć przy każdym
        problemie z wypróżnianiem i kolejną ciążą wracają, podobno najskuteczniej jest
        leczyć chirurigicznie i ja po kolejnej ciąży muszę chyba spróbować, a ponadto
        lekarz gin jak widział moje hemoriody to polecił maść na opakowaniu, której
        było napisane, że w ciąży nie wskazane, ale jak sam stwierdził, lepiej leczyć
        niż zostawić, smarowałam, dziecko urodziło się zdrowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka