katinka83 09.01.06, 21:43 Witam mam pytanko do dziewczyn które miały hemoroidy, jak sie objawiały na poczatku???? Przedstawiały się one jako guzki ułożone dookoła otworu odbytowego i swędziały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misspigy Ja miałam 09.01.06, 21:45 taki guzek - ale kilka dni po porodzie sam się wchłonął ... a co do środków ... w ciąży każy specyfik, który zamierzasz sobie zaaplikować skonsultuj z lekarzem ... Odpowiedz Link Zgłoś
katinka83 Re: Hemoroidy 09.01.06, 21:54 Pojawiły sie takie guzki małe narazie i swędza , ale nie krawawia . Czy to są te hemoroidy?? Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy odp. 09.01.06, 21:56 mnie nie swędziały ... a już na pewno nic mi nie krwawiło ... lekarz stwierdził, że to od tego, że (to trochę śmieszne), że miałam problemy z wypróżnianiem się i musiałam się strasznie "napinać" i stąd te hemoroidy ... ale jak pisałam ... samo przeszło - ale najlepiej zapytaj lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
katinka83 Re: odp. 09.01.06, 22:03 No własnie tez mam problem z wypróznieniem. Boje sie ze moga sie nasilić podczas porodu, bo jestem jeszcze przed porodem. Termin porodu się zbliża wielkimy krokami i moze udało by mi sie je jakos szybko wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
doris991 Re: Hemoroidy 10.01.06, 08:30 hi mnie sie pojawily po po rodzie i nie jako swędzocę krostki tylko jako bolące spore kule, od razu nasiadówka w ceipłej wodzie, maść na hemoroidy i delikatne wkłądanie ich na miejsce czyli tam skąd przyszły bo inaczej mnie to potwornie bolało. Problem z noszeniem stringów, od porodu tylko w bardzo ciepłae dni, o tej porze roku to nawet nie ryzykuje. paskudztwo Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja76 Re: Hemoroidy 11.01.06, 16:44 u mnie pod koniec ciąży też pojawiać się zaczęly hemoroidy, po porodzie to była klęska na całej linii, normalnie wypróżnić nie mogłam się przez jakieś 6 tyg, co prawda później znikły, ale nie da ich się zupełnie wyleczyć przy każdym problemie z wypróżnianiem i kolejną ciążą wracają, podobno najskuteczniej jest leczyć chirurigicznie i ja po kolejnej ciąży muszę chyba spróbować, a ponadto lekarz gin jak widział moje hemoriody to polecił maść na opakowaniu, której było napisane, że w ciąży nie wskazane, ale jak sam stwierdził, lepiej leczyć niż zostawić, smarowałam, dziecko urodziło się zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś