Dodaj do ulubionych

czy kichanie moze zaszkodzic?

13.01.06, 21:01
jestem w 9 miesiacu.niestety ostatnio sie przeziebilam.juz czuje sie lepiej
ale nadal mam napady kichania.potrafie kichnac kilkanascie razy pod
rzad.martwie sie tym bo przeciez przy kichaniu napinam mocno miesnie
brzucha.czy to moze zaszkodzic dziecku?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 13.01.06, 21:06
      Gdyby mogło, to w czasie ciazy wytwarzałby sie jakis hormon blokujacy
      kichanie...
      • kasia19662 Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 13.01.06, 21:13
        logiczna odpowiedz.dzieki
    • gonia28b Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 14.01.06, 10:53
      Ja zawsze staram się podkurczać nogi do brzucha podczas kichania. Kiedyś mi się
      kichnęło z wyprostowanymi nogami i oprócz napięcia mięśni poczułam też takie
      niezbyt przyjemne ciągnięcie. Jak nogi są podkurczone, to nie ma takiego
      napięcia. Tak czuję, że jest bezpieczniej i dla mnie i dla dziecka.
    • joana.mz Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 14.01.06, 10:57
      Ja jestem w 7 mcu i powiem, że nie mam "odwagi" kichać na stojąco - jak mogę to
      siadam, albo przynajmniej się pochylam - inaczej bardzo boli mnie brzuch.
      pozdr
    • sineira Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 14.01.06, 13:59
      Kichanie to jeszcze pół biedy, spróbujcie się porządnie wysmarkać... Od trzech
      dni mam ten problem i cały czas prześladuje mnie irracjonalna myśl, że przez
      ten katar przyspieszę poród.
    • 18_lipcowa buahahahaaaaaaaaaaaaaaaa! o jacieeeeeee 14.01.06, 14:03
      znowu
      uwielbiam takie wątki choć nic nie przebije panny która bala sie o dzidzie bo
      kolega w jej towarzystwie trzasnął mocno drzwiami, no ale to tez jest dobre
      dobre
      • sineira Re: buahahahaaaaaaaaaaaaaaaa! o jacieeeeeee 14.01.06, 14:22
        Lipcowa, to owszem JEST śmieszne, ale... wcale nie takie głupie, jak by się na
        pierwszy rzut oka wydawało. Ludzie kichają w różny sposób, jedni delikatnie,
        inni jak z armaty. Są tacy, którzy kichają seriami i tacy, którym gwałtowne
        kichanie sprawia ból. Skoro w skrajnych przypadkach można od smarkania czy
        kichania dostać przepukliny, to niepokój o ciążę jest chyba jednak uzasadniony?
        • annam21 Re: buahahahaaaaaaaaaaaaaaaa! o jacieeeeeee 14.01.06, 14:25
          lipcowa najpierw zajd w ciaze,dosnos do 9 miesiac, dostan napadu kichania- oj
          uwierz czasem mozn sie wystraszyc, nawet skurczu dostacsmile
          pozdrawiam.
          p.s.Ja jakjuz musze kichac to albo na siedzaco,albo lapie sie szybko za brzuch.
          • tucik Boże... 14.01.06, 15:01
            smutne jest te twoje zachowanie tutaj, skoro nie umiesz lub nie chcesz
            odpowiadac na zadane pytanie to przynajmniej ich nie wyśmiewaj! żanada i
            wstyd!!!!
            • martunia78 najgorzej 14.01.06, 16:48
              Ja mam takie napady kichania, najgorzej przy zmianach temperatury otoczenia,
              jak urodziłam małego od kichania mi szwy popękały - alergia na pyłki - koszmar
              pozdrawiam
          • olcia1006 Re: buahahahaaaaaaaaaaaaaaaa! o jacieeeeeee 14.01.06, 21:38
            Tu nie ma nic zabawnego w kichaniu. Ja leżąc na wznak kichnęłam i dostałam takiego ogromnego bolącego skurczu, że leżałam i płakałam bo nie mogłam się ruszyć z bólu. Zapytałam lekarza i owszem potwierdził żeby chociaż nogi zgiąć albo usiąść aby nie dochodziło do gwałtownego napinania mięsni. Nikomu nie życzę tego uczucia. Ostatnio w szpitalu słyszałam jak pani opowiadała, że właśnie w ten sposób urodziła córkę 2 miesiące za wcześnie. Miała szwy założone i kichnęła i wszystko popękało.
            Zanim zaczniecie się nabijać pomyślcie, że czasami z pozoru błahe rzeczy mogą okazać się tragiczne w skutkach.
            Pozdrawiam
      • kamakszi Re: buahahahaaaaaaaaaaaaaaaa! o jacieeeeeee 14.01.06, 16:46
        nie śmiej się:]
        od czasów Czechowa wiemy, że od kichnięcia człowiek może nawet umrzećsmile i to zwykły urzędnik, a co dopiero biedna ciężarna:]
        • alice_springs Re: buahahahaaaaaaaaaaaaaaaa! o jacieeeeeee 14.01.06, 17:56
          NIe ma głupich pytań- są głupie odpowiedzi.
          Ja polecam pogłaskać/lub podrapać jak kto woli/ się po nosie gdy nadchodzi
          kichanie -na bank pomoże.
    • lolinka2 Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 14.01.06, 21:41
      Możesz się posikać albo kupę zrobić co najwyżej, nie urodzisz od tego ani
      dziecku nie zaszkodzisz smile)
      Rozbawiłam się....
      • plusiak822 Re: czy kichanie moze zaszkodzic? 14.01.06, 21:48
        jestem alergiczka i nie fajne jest ciągłe kichanie w ciąży,nie uważam tego
        pytania za głupie.kichnięcia powodują bół mięśni brzuszka jak sie nie pochylisz
        czy "skurczysz".nawet w szpitalu radzili mi jak mam kichac,zeby odrazu czuc
        ulge po takich kichnieciu.nie boj sie ,nic nie zaszkodzi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka