Dodaj do ulubionych

płec dzidzi

17.01.06, 16:07
Cześc DZIEWCZYNY
Jestem w 13 tc - nie znam jeszcze płci dzidzi ale zastanawiam się czy
organizm sam nie podpowiada jakie bedzie rozwiązanie ( np. biorac pod uwagę
jakieś przesądy: stan cery, wysokośc brzuszka}Wydaje mi się, że będę miała
córeczkę.
Czy Wasze przewidywania się sprawdziły i co mogło na to wskazywac???
Obserwuj wątek
    • lenka_style Re: płec dzidzi 17.01.06, 16:10
      mnie wszyscy absolutnie mówili, że będę miała synka
      bo mam ładną cerę, wysoko brzuch, dobrze się czuję (podejrzanie dobrze, jak ja
      zawsze dodawałam, bo w pierwszej ciąży też się tak dobrze czułam i okazało się,
      że ciąża jest nieżywa) i ogólnie wszystko na synka
      no cóż, przyzwyczailiśmy się do tej myśli, choć całe życie czułam, że chcę
      córeczkę
      i ma być córeczka! potwierdziły to 2 bardzo szczegółowe USG i raczej nie ma tu
      mowy o pomyłce (dodaję, bo wszyscy mnie raczą historiami jak to ich znajomi do
      dnia porodu byli pewni, że to dziewczynka, a tu jej coś urosło)
      • eugenia54 Re: płec dzidzi 17.01.06, 20:56
        Mi wszyscy mowili ze bedzie syn, nawet sama mialam takie przeczucie, a
        urodzilam coreczke. Mysle ze nie ma zadnych wskazowek na chlopca czy
        dziewczynke. A to ze jedna ma duzy druga ma maly brzuch, to nie oznacza plci
        dziecka.
    • guderianka Re: płec dzidzi 17.01.06, 16:11
      jesli wierzyc usg to u mnie sie nie sprawdza-ani preferencje smakowe,ani
      brzuch,ani cera ani nic
    • simonkapl Re: płec dzidzi 17.01.06, 16:12
      Ja od poczatku ciazy czulam ze to bedzie chlopak.USG potwierdzilo na 80%,
      niedlugo bede miala ostatnie usg to juz powinnismy wiedziec na pewno.Natomiast
      wczoraj, dla zabawy zrobilam sobie na internecie test na plec.Wychodzi
      dziewczynka.Wiec widzisz sama,ze chyba nalezy to potraktowac z przymruzeniem
      oka.Podobno jak sie ma dziewczynke, to kobieta sie zmienia na twarzy.Ile w tym
      prawdy nie wiem, ale moja kuzynka faktycznie sie zmienila na gorsze.Pozdrawiam
    • laurka112 Re: płec dzidzi 17.01.06, 16:31
      Przed chwilą odpowiadałam na podobne pytanie; więc niestety nie sprawdziło się
      to w moim przypadku. "Czułam się i wyglądam na chłopca", a będę mieć
      dziewuszeczkę z czego się ogromnie cieszę. papatki!
      • dasia_p Re: płec dzidzi 17.01.06, 16:54
        Nie ma co wierzyć w przesądy typu cera, burzuszek itp. Każda z nas jet inna.
        Lepiej już "zaufać" usg, choć czasem i ono się myli..
        Pozdrawiam.
    • mariejo Re: płec dzidzi 17.01.06, 18:38
      W 18tc +2 dni na dokladnym USG dowiedzialam sie ze urodze corke i sie
      sprawdzilo. dzis sprzet usg jest tak dokladny ze chyba tylko niedouczony lekarz
      moze sie pomylic. w ciazy wygladalam kwitnaco, zauwazylam ze matki chlopcow
      wygladaja gorzej.
      • xixx Re: płec dzidzi 17.01.06, 18:46
        Ja tez w 18tyg też mialam USG z któreg wynikło ze to chłopiec, przesądy i moje
        przeczucia też na to wskazywały smile
        • mmalicka21 Re: płec dzidzi 17.01.06, 20:19
          ja chce mieć córunię
          jak będzie synek tez się nie obraże
          a przesądy to wychodzą raz tak raz tak...pójde na usg to może mi powiedzą....
          ale chyba jeszcze ie teraz? mam zamiar iść w 14 tc
          • mycha79 Re: płec dzidzi 17.01.06, 21:32
            Mi wszyscy mówili, że będzie chłopiec bo kwitnąco wyglądam, ale ja od początku
            czułam, że to dziewczynka i tylko sie uśmiechalam pod nosem. I mialam rację,
            usg w 18 tc potwierdzilo coreczkę.
    • janka39 Re: płec dzidzi 17.01.06, 23:20
      ja tez od początku czułam, że mam synka smile - jakos tak intuicyjnie. Fakt, cerę
      mam chyba lepszą niż przed ciążą, ogólnie wyglądam lepiej, ale nie wiem, czy ma
      to związek akurat z płcią mojego dzidziusia (chyba raczej z tym, ze nie
      pracuje, wiec nie jestem taka zestersowana)

A co do przesądów - kiedy jeszcze nie było wiadomo, czy to chlopak czy
      dziewczynka, teściowa twierdzila, ze chlopak, bo... mam szpiczasty (!) brzuch.
      Ja tam zadnego szpica nie widzialam i nie widze wink(moze nie chcialo jej przez
      gardło przejsc, ze ładnie wyglądam wink)
    • radowinkaala Re: płec dzidzi 17.01.06, 23:22
      Wypisz, wymaluj wyglądałam na ciężarówkę z synem w brzusiu. A Ania jest 100%
      dziewczynką smile)
    • kayah73 Re: płec dzidzi 18.01.06, 00:21
      U mnie wedle przesadow mial byc 100% chlopak, jest dziewczynka. Ja sama nie
      wiedzialam, czym bylam bardzo zdziwiona, myslalam, ze bede jakos "wiedziec".
      Nie wiedzialam. I nie mialam tez preferencji. Kiedy powiedziano nam na usg ze
      to bedzie dziewczynka, strasznie sie wzruszylam i ucieszylam, ale podejrzewam,
      ze taka sama reakcje mialabym i na chlopca. wink
    • kalinaaa1 Re: płec dzidzi 18.01.06, 10:43
      a mnie wszyscy naokolo mowia ze bedzie chlopiec bo wygladam na chlopca, brzuch
      mam na chlopca blabla itdsmile a ja jestem juz w 26 tygodniu i dalej nie wiem hehe
      bo za kazdym razem dzidziol nie chce pokazac nic na usgsmile i dobrze- niech
      bedzie Niespodzianka , dla mnie plec jest malo wazna, chce aby bylo ZDROWE i
      chlopca i dziewczynke bede kochac tak samo,a moim zmartwieniem nie ejst plec
      tylko to, aby wszytsko dobrze sie potoczylo i szczesliwie rozwiazalo.
      pozdrawiam
      a z wrozb na noworodu wyszlo ze 80 %chlopczyk zreszta ja tez mialam takie
      przeczucia na poczatku ciazy- tak gdzies do 4 miesiaca to bylam pewnasmile ale
      teraz to juz sama nie wiemsmile
      • vica11 Re: płec dzidzi 18.01.06, 11:40
        mi tez wszyscy mowili ze bedzie chlopiec, a tu dziewczynka. Moj maz tylko od
        poczatku mowil ze bedzie dziewczyna - wrozka czy co...wink
    • edyta.23 Re: płec dzidzi 18.01.06, 12:30

Wszystkie przesądy i inne takie wskazywały na dziewczynkę. Przyzwyczaiłam się
      już nawet do tej mysli, a tu dwa kolejne usg bez wątpliwości wskazały, że
      bedzie chłopiec!
      Jedyne co się sprawdziło, to że zaszłam w ciążę dokładnie w środku cyklu, a ze
      środka podobno zawsze są chłopcysmile
    • kkate14 Re: płec dzidzi 18.01.06, 22:26
      Każda z Was nie może się doczekać, czy chłopiec, czy dziewczynka. A ja nie chcę
      wiedzieć. A co do przeczuć, to nie mam pojęcia. I z synka i z córeczki będę się
      b. cieszyć. Zobaczę dopiero, jak już będzie na świecie. I mam wrażenie, że
      jestem wyjątkiem pod tym względem.
    • begonia4 Re: płec dzidzi 19.01.06, 10:25
      Ja też nie chciałam wiedzieć.
      Wszystcy mi mówili, ze bedzie chłopiec - bo ładnie wygladam, brzuch wysoko
      itp., ja też tak czułam do końca ciąży.
      Na usg nie chcieliśmy sprawdzać - miała być niespodzianka, ale imie najpierw
      wybraliśmy dla chłopca.
      No i była niespodzianka. Niespodzianka ma na imie Ola, i jak sie do niej powie,
      ze jest chłopakiem to sie ciężko obraża. A na ulubiony tekst mojego męża " jak
      bedziesz huliganic jak chłopak, to ci siusiak urośnie", to ma ochote prawie
      bić, taka a niej kobietka.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka