Dodaj do ulubionych

"Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślicie?

24.01.06, 11:08
Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy Acon, przeczuwałam że jestem w ciązy, nie
chodzi o to że mi się @ spóźniała 2 dni, ale po prostu czułam to - piersi
obrzmiałe. Na teście mi wyszły 2 kreski czerwone ale ta dolna blada - niby
jest napisane ze moze tak być. Czy zdarzaja się sytuacje, że test pokazuje
ciąże, a jednak jej nie ma??? Dodam że nie staraliśmy się o dziecko, to jest
raczej małżeńska wpadkawink Pozdrawiam Was wszystkie i od dziś będę tu chyba
stale obecnasmile
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 11:14
      To jest małżeńska wpadkasmile
      Kreska jest blada bo to wczesna ciąża- pojutrze kreska była by ciemniejsza(bo po
      48h beta rośnie 60-100%).
      Dziergaj śpioszkiwink))
    • livia19 Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 11:15
      Ja miałam taką drugą blada i teraz jestem w 8tc. Tyle, ze u nas to nie była
      wpadka małzeńska.
    • simonkapl Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 11:24
      Ja robilam 3 testy, wszystkie 3 po poludniu w dniu spodziewanej miesiaczki(co
      za wariactwo).Na jednym nie wykazalo ciazy, na 2 pozostalych kreska byla
      blada.Test przez pobranie krwi potwierdzil ciaze.Pozdrawiam
      • loorien Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 11:32
        no to mnie upewniłyściewink na razie mam mieszane uczucia, cieszę się bardzo ze
        możemy mieć dzieciaczka, jak czytam o staraniach wielu par, to naprawdę
        powinnam być szczęśliwa. Ale jesteśmy dopiero 3 miesiące po ślubie, tyle samo
        razem mieszkamy, chcieliśmy jeszcze trochę "pożyć" moja sytuacja zawodowa nie
        jest jeszcze ustabilizowana a tu dzieciaczek. Mój mężulek widział też test
        rano, ucieszył się że będziemy miec dziecko, powiedział że wszystko bedzie
        dobrze i damy radę, ale wiem że dla niego to będzie nie byle co. Już małżeństwo
        było wyzwaniem dla takiego wolnego ptaka jak on. No i nie chcę być gruba.... Ok
        juz widzę miny niektórych z Was - cieszę sie naprawdęsmile
        • aghatta1 Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 11:46
          Kochana ja dzisiaj też ujrzałam bladą kreskę! @ spodziewam się jutro. Najpierw
          zrobiłam bobo test - słabiutka, potem pobiegłam do apteki i quik view pokazał mi
          już ciemniejszą (choć nie z porannego moczu). Planowaliśmy dziecko od przeszło
          roku, ale staramy się intensywnie trzeci miesiąc. Mam ogromną nadzieję, że się
          udało!
          • loorien Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 12:03
            no to kochana jak nic bedziemy razem w ciązy i we wrześniu dzieciaczki juz
            będą, co śmieszniejsze ja jestem z września i moja mama teżwink
    • wieczna-gosia no pomysl logicznie..... 24.01.06, 11:59
      test jest ustawiony na wykrywanie hormonu, ktorego bez ciazy nie ma.

co niesie za soba okreslone konsekwencje- moze pomylic sie ze ciazy nie ma, gdy
      ona faktycznie jest- bo za wczesnie go robisz, bo hormon u kazdej kobiety
      produkuje sie indywidualnie itd.

test nie ma mozliwosci stwierdzic ciazy- gdy jej faktycznie nie ma, czyli
      pokazac dwie kreski bez ciazy- chyba ze robisz sobie zastrzyki z tego wlasnie
      hormonu.
      • loorien Re: no pomysl logicznie..... 24.01.06, 12:08
        no logicznie rzecz biorąc tak własnie jestsmile
        • wieczna-gosia zawsze mozesz zrobic drugi test :) ntxt :) 24.01.06, 12:33

• kssia Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 12:37
      "blady ale jest" co oznacz ciążęsmile)) Ja tak miałam zrobiłam test po południu i
      wyszła bladziutka kreseczka, drugi test zrobiłam rano nastepnego dnia i miałam
      juz krechę, że hej!!!. Jakbys nie była w ciązy to by nie było drugiej kreski.
      Poczekaj ze dwa dni i zrób nowy test a zobaczysz supersmile krechęsmile
      pozdrawiam
      • simonkapl Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 12:47
        Kiedys pojawil sie tu watek dziewczyny, ktorej wyszly 2 krechy wyrazne, a w
        ciazy nie byla.Miala jakiegos miesniaka na jajniku, czy cos takiego, wiec moze
        sie zdarzyc "falszywa" ciaza.Najlepiej jest zrobic test na krew w
        laboratorium.Pozdrawiam
    • blondyna802 Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 24.01.06, 19:16
      czesc ja zrobilam sobie tescik w sobote i wyszla mi krecha slabo rozowa dzisiaj
      juz byla bardziej widoczna wiec poszlam zrobilam sobie badanie krwi i wedlug
      hcg jestem 4-5 tydzien.troszke sie uspokoilam wiec jak sie denerwujesz zrob to
      samosmile)pozdrawiam
    • llilly Witaj!!! 24.01.06, 20:57
      No to gratulacje!!!
      • sylka23 Do Loorien 25.01.06, 01:18
        Loorien, gratuluje wink)
        • mmalicka21 Re: Do Loorien 25.01.06, 02:42
          : ))))
    • sylvia_b Re: "Blady" wynik na teście ciążowym - jak myślic 25.01.06, 12:02
      A ja miałam bledziutką kreseczke na teście (Pretest) i po kilku dniach dostałam
      @...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka