Dodaj do ulubionych

Pomóżcie !!!!!!!!!!!

31.01.06, 20:19
Mam poważny problem,już nie wiem co robić sad Zawsze prowadziłam wolny i
zabawowy tryb życia ,często zmieniałam facetów, miałam dużo przygód na jedną
noc .Zawsze starałam się zabezpieczać , czasami jednak nie starczało mi na to
kasy. Myślę ,że byłam ostrożna , ale tydzień temu okazało się , ze jestem w
ciąży sad Problem w tym , że nie wiem kto jest ojcem , mam do wyboru 3 kandydatów.
Nie wiem jak wybrnąć z tej okropnej sytuacjisad Jak to sprawdzić?
Nie chcę usuwać tej ciąży.........sad((
Obserwuj wątek
    • kukii81 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 20:25
      Witam.Kurde no to sie wpakowalas.Musisz sie spokojnie zastanowic i przemyslec z
      kim byly najwieksze szanse zajscuia w ciazy.Kiedy to z kim robilas, jak dlugo
      trwa Twoj cykl, w ktorym tygodniu jestes.No i droga eliminacji powinnas
      dojsc.Bo inaczej to jak ? Chyba ze testy na ojcostwo.
      • smolka23 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 20:48
        Jeżeli nie spałaś z nimi dzień po dniu to może idź do gina, dowiesz się ile jesteś w ciąży.Powiesz jakie masz cykle i spytasz się w jakie dni najprawdopodobniej zaszłaś. Nie musisz mu się zwierzać, powiesz że Ty i Twój facet chcielibyście wiedzieć.Niewiem czy to dobry sposób ale ja bym tak pewnie zrobiła. Powodzonka życze, napisz co z tego wynikło pa
    • ewicia Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 21:10
      Sądzę, że droga eliminacji czasowej jest najlepsza. Warto się wybrać do gina i
      ustalic wiek ciąży a potem zapytać kiedy jego zdaniem mogło dojść do poczęcia.
      Myślę, że będzie to dość trafne, o ile miałaś raczej regularne cykle.
      A PONADTO chciałabym Cię podtrzymać na duchu w tej trudnej sytuacji. Nie daj
      się złym myślom!!!
      • guderianka Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 21:16
        tobie pewnie nie do śmiechu ale po przeczytaniu twego postu mimo woli się
        uśmiechnęłam..no cóż-gdzie drwa rąbią tam wióry lecąsmile
        jest kilka wyjść z tej sytuacji:
        1)super że chcesz dzieckosmile
        2) chcesz je wychowac sama czy z kims?bo jesli z kimś to radziłabym analize dni
        płodnych i wytypowanie szansy który z nich jest ojcem
        3)na wszelki wypadek pilnuj coombsa skoro nie znasz na pewno "dokładnej" grupy
        krwi ojca
        4)chyba musisz czekac az małe sie urodzi i wtedy zrobisz test na ojcostwo- o
        ile kazdy z "tatusiów" sie zgodzi by dac materiał do badan
        5)jeżeli nie róznia sie miedzy sobą kolorem skóry wybierz najbogatszego i
        najlepszego w łóżku na "ojca"wink
        • aga55jaga Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 21:25
          popieram guderiankę! Bardzo dobra rada szczególnie z tym najbogatszym. A oto
          moja dodatkowa
          - zrób sobie test na HIV
          - zrób sobie test na żółtaczkę typu B i C
          - zrób sobie test na obecność brodawczaka ludzkiego - wirus odpowiedzialny m in
          za nowotwory szyjki macicy

Gratuluję lekkomyślności. No ale cóż zabawowy tryb życia ma swoje konsekwencje
          i z nimi liczyć się trzeba
        • paycza Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 02.02.06, 11:11
          Dodalabym do tej listy jeszcze badanie na HIV. Pozdrawiamsmile
    • lucerka Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 21:41
      dziewczyny maja racje: droga eliminacji czasowej jest najlepsza a lekarz jest w
      stanie ustalic dzien poczecia.
    • marabr Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 22:02
      Jeżeli to były wypady na jedną noc i facetom zwisa czy jesteś czy nie w ciąży to co ci da to że dojdziesz który to.Na twoim miejscu martwiłabym się o siebie i maleństwo, pomyślałabym nad sobą.W sumie jeżeli mwtedy nie myśleli o konsekwencjach to na pewno ci nie pomogą w przyszłości chyba że znasz ich na tyle dobrze że będą odpowiedzialni.Jeżeli nie to nic nie mwskurasz.Nie będą chcieli dziecka to i mtak się wywiną.Ale zawsze możesz spróbować.Żebyś nie zrozumiała mnie źle.
      Z drugiej stony faceci się bawią i przygód mają nawet kilka jednej nocy dlaczego nie dziewczyna...Tyle że oni często nie muszą myśleć a niestety kobieta tak.I ty się chyba zapomniałaś.Ale mimo wszystko życzę powodzenia co kolwiek byś nie zrobiła.
    • maialina1 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 31.01.06, 22:07
      hehehe smile No to masz problem!
      Możesz zrobić testy na ojcostwo, ale zdaje się że to się robi dopiero po
      przyjściu dziecka na świat. W każdym razie na pewno musisz to ustalić, prędzej
      czy później, bo możesz mieć potem problemy z prawem.
      • marabr Re: maialina1 31.01.06, 22:39
        Witam!Zaciekawiła mnie twoja wypowiedź.O jakich problemach z prawem pisałaś.Przeciesz ona nie zabiła tylko zaszła w ciążę.
        Prosze nie zrozum nie źle.
        Pozdrawiam.
    • wejda :) 31.01.06, 23:50
      obyś tylko wiedziała kto jest matkasmile reszta jest nie ważna smilepoza tym dziecko
      może miec 3 ojcówsmile i jaki zysk z alimentówsmilekwestia tego by sie o sobie nie
      dowiedzielismile
      nie łam się !!!Nie ty jedna i nie ostatnia!!!
      • tygru_mrau od czapy 01.02.06, 00:36
        witaj
        próbuję się wczuć w Twoją sytuację... zastanawiam się, co ja bym zrobiła.
        Po pierwsze - podobnie jak Ty, cieszyłabym się z ciąży.

Po drugie - nie dociekałabym, kto jest ojcem. Dociekałabym, którego z nich JA
        chciałabym na ojca mojego dziecka. Powiedziałabym mu, że jestem w ciąży. Jeżeli
        od razu zapyta, czy to om jest ojcem - powiedziałabym, że nie jestem pewna, ale
        że chcę z nim to dziecko wychować. Jeżeli strefi, musisz liczyć sama na siebie.
        A ewentualnie - po przyjściu na świat maleństwa - dociekać ojcostwa, jeżeli
        zależy Ci na alimentach.

To tyle ode mnie. Pozdrawiam, życzę duzo zdrówka i radości z ciąży i malucha.
        Daj znać, co u Ciebie.
        Pozdr
        a
        • monikaaleksandra Lepiej wiedzieć 01.02.06, 12:24
          Jestem zwolenniczką teorii, że jednak lepiej wiedzieć, kto jest biologicznym
          ojcem dziecka. Może być to potrzebne już w czasie ciąży, gdy lekarz się pyta o
          choroby występujące w rodzinie (hemofilia itp, - to niby rzadkość, ale się
          zdarza). Poza tym nie wiadomo, czy w przyszłości nie będzie potrzebny np.
          przeszczep - gdy na badaniu zgodności tkankowej okaże się że "ten pan to nie
          tatuś" - to co wtedy powiesz domniemanemu ojcu? Są ojcowie nieświadomi faktu, że
          nie są biologicznymi ojcami dzieci, które bardzo kochają, żyją w nieświadomości
          nawet do śmierci, ale moim zdaniem i ojciec i dziecko mają prawo do wiedzy.
          Selekcjonowanie "samców" ze względu na grubość portfela i użytecznośc w łóżku
          wydaje mi się niedorzeczne.
    • malinka255 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 01.02.06, 12:28
      ojej, to masz problem
      droga eliminacji czasowej to chyba njalepszy pomysł; ale jeśli nie pamiętasz
      kiedy "to" było, albo było raz za razem, to...nie wiem, co tu radzic
      malinka
    • bejzja Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 01.02.06, 13:19
      Teraz to musisz poczekać do rozwiązania i zrobić testy na ojcostwo. Nie widzę
      innej możliwości... Nie możesz sobie tak po prostu wybrać ojca dla dziecka.
      Musisz ponieść konsekwencje swojego postępowania i podejść do sprawy
      odpowiedzialnie. Ojcem może być każdy z nich w równym stopniu... Tego nie da
      się przewidzieć.
      • anetuchap Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 01.02.06, 13:30
        Gratulacje !!!!!!!
        Podobno kobieta zawsze wie, kto jsst ojcem jej dziecka, ale tylko podobno.
        Tak jak pisały dziewczyny musisz drogą eliminacji próbować rozwiązać
        tę tajemnicę. Też radziłabym nwybrać tego faceta, który jest ci najbliższy.
        Nie ten jest ojcem, który zrobił, ale ten który wychował.
        Będzie dobrze !!!

Dziewczyny nie powstrzymały sie przed reprymendą. Jak małą dziewczynkę, zganiły
        za taki styl życia. A co, chciała sie bawić to niech teraz ponosi konsekwencję.
        A ja Ci szczerze gratuluję i życzę podjęcia jak najlepszych dla Ciebie decyzji.
        • asia249 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 01.02.06, 21:36
          a co jak sie kochała z 2 w tym samym dniu to jak bedzie wiedziec kto jest
          tatusiem? Za głupotę trzeba płacić! Powodzenia w poszukiwaniu tatusia.
    • ninka301 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 02.02.06, 09:26
      Czytam te posty i rzeczywiscie czuje się w Polsce!!!Zero zrozumienia i
      toleranji. Dziewczyny- co Wam do tego jaki Koleżanka prowadzi tryb życia, z kim
      i jak sypia i co robi. Mysle iż do nie my jesteśmy od tego aby to oceniać. Każda
      z nas ma coś na sumieniu. A Forumowiczka pyta sie nas o rady a nie o ocenę tego
      w jaki sposób zyła, prawda? Ja równiez jestem czlowiekiem i nic co
      ludzkie....jeżeli wybralaś ten sposób życia i nieważne czy je pochlebiam czy nie
      radzę na spokojnie i poważnie przemysleć każdą decyzję w tej chwili. Bardzo się
      cieszę i gratuluję po pierwsze: ciaży i tego Maleństwa które teraz bardzo szybko
      sie z Tobie rozwija a po druie decyzji iz nie usuniesz ciąży. Znam pare osób
      które to zrobiły i od tamtych czasów nie potrafia spokojnie spać i myśleć- to
      straszne usunąć takie Maleństwo. Jednak co do doboru ojca- to bardzobym tu
      uważała. Po pierwsze abyś mogla wiedzieć kto jest ojcem musisz od każdego z tych
      Panów- w przypadku testów genetycznych- poznac grupe krwi a czy któryś z nich
      udostepni Ci takie informacje???Nie wiem dokładnie jak to jest z tymi badaniami
      na ojcostwo jednak radziłabym porozmawiać na ten temat z lekarzem aby uzyskać w
      pełni profesjonalna pomoc. Nie celowałabym tak- ktorego wybrać na ojca...To
      bezsens!!!!I nie mówie tego tak ot sobie. Miałam kiedyś znajomą która zaszła w
      ciaże z facetem i powiedziala mu o tym a ten (powieważ mieli po 17 lat) niestety
      popełnil samobójstwo. na co ta dziewczyna powiedziała innemu kolesiowi iż jest
      ojcem. Wzieli slub itp.piekna historia aż tu nagle jak to w życiu bywa w
      szpitalu mąż doweidzial sie iż to nie jego dziecko i wtedy zaczął sie
      koszmar!!!Tak wiec nie polecam tej drogi-takie rzeczy mają to do siebie iż
      bardzo często wychodzą na jaw- a po co mieć problemy- jak mozna je zaoszczedzić
      sobie i własnemu dziecku. Po drugie jeżeli wybierzesz ktoregos to skad wiesz
      jaki on bedzie????teraz jest dla Ciebie i maleństwa najważniejszy okres w życiu
      i powinniście przejśc go spokojnie-nie można przewidzieć jak bedzie sie ten
      rzekomy tata zachowywał. Po co na siłe szukać ojca????Po co "marnowac" sowje i
      czyjeś życie jeżeli nie jest to jego dzidzia? Czy nie lepiej jezeli juz sie
      zrobiło pierwszy krok to zrobic drugi i wziaść na siebie odpowiedzialnosc za to
      co zrobilismy? Oczywiscie mozesz poinformowac tych Panów o sytuacji jednak nie
      mozesz ich na siłe obarczać ojcostwem, którego nie mogą byc pewni.
      Mam nadzieję ze chociaż troszke pomogłam. Trzymam za Ciebie i Twoje maleństwo
      bardzo mocno kciuki i życze Wam powodzenia.
      Ninka i Mały 31 tygodniowy człowieczek w brzuszkusmile
      • lilith76 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 02.02.06, 11:02
        Po co na siłe szukać ojca????Po co "marnowac" sowje i
        > czyjeś życie jeżeli nie jest to jego dzidzia? Czy nie lepiej

chociażby po to, aby móc za co to dziecko wychować.
        ciąża i wychowanie dziecka kosztuje - dziewczyna może nie dać sobie rady sama.
        panów nie zgwałciła, skoro żaden sam nie pomyślał o zabezpieczeniu, to niech
        biologiczny ojciec płaci za swoją głupotę. może czegoś go to nauczy.
        • aga55jaga Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 02.02.06, 11:13
          panów nie zgwałciła, skoro żaden sam nie pomyślał o zabezpieczeniu, to niech
          > biologiczny ojciec płaci za swoją głupotę. może czegoś go to nauczy."

Ta a czemu biologiczny ojciec ma też płacić z głupotę matki??? Może go czegoś
          nauczy??? Czego??!!! A może mamusię czegoś to nauczy?? Beztroska zabawa i 3
          partnerów w ciągu kilku dni??? Sądzisz że to będzie odpowiedzialna matka???
          skoro nawet zabezpieczyć się nie potrafi i współżyje bez gumki z facetami???
          Nie wspomnę już o chorobach wenerycznych i przenoszonych drogą płciową
          chociażby żółtaczka

Moja droga DZIECKO to nie kaprys - będziesz za nie już ZAWSZE odpowiedzialna -
          a odpowiedzialności nie kupuje się w sklepie
    • ninka301 Re: Pomóżcie !!!!!!!!!!! 02.02.06, 11:13
      Zdaje sobie doskonale sprawe iz ciaża kosztuje - aż czasami głowa boli. Jednak
      takie na siłe szukanie moze kosztowac jeszcze wiecej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka