Dodaj do ulubionych

opóźniona owulacja a ciąża

01.02.06, 01:37
Witam!Bardzo chcemy z mężem mieć dzidziusia, w związku z tym jak zaczęly mi
się dni płodne zaczęliśmy "działać" w tym kierunku- zaczęliśmy mniej więcej
na dwa dni przed owulacją, później mąż wyjechał na kilka dni,a tu klapa
owulacja troche mi się opóźniła. I teraz się martwie, że się nie udało... ale
tyle czytam na temat długości życia plemników,że mam mała nadzieję a
jednocześnie zgłupiałam: jedne źródła mówią o 72 godz, a inne o 7 dniach
żywotności plemników. Mi owulacja wypadła w 5 dniu po stosunku.Czy mogę być w
ciązy? czy któraś miała podobną sytuację i zaszła w ciąze? Bardzo proszę o
odpowiedź!!!
Obserwuj wątek
    • brunette23 Re: opóźniona owulacja a ciąża 02.02.06, 12:31
      może Cię rochę zmartwię ale nigdy nie wierzyłam że coś co wyrodukuje mężczyzna
      może przeżyć więcej niż 72 godziny, nawet tyle im nie daję... nigdy nie
      stosowałam żadnych środków antykoncepcyjnych... ŻADNYCH... najwyżej 3 dni w
      miesiącu dawałam sobie luzu od współżycia (miałam dość regularne cykle a w
      dzień owulacji bolało mnie w podbrzuszu, to wszystkie objawy i spostrzeżenia
      kontrolne w cyklu)... tak żyłam (współżyłam) sobie od ładnych 4 lat i dopiero
      teraz jestem w 36tyg. nie planowanej co prawda ciąży, ale w momencie w którym
      to robiłam byłam pewna jak się skończy... :p kończę studiować biologię i może
      dlatego nigdy nie panikowałam tak jak zdecydowana większość dziewczyn bo natura
      i organizm kobiety żądzą się swoimi prawami... jak co dobę to nie 2 tygodnie i
      nie da się inaczej... chociaż są pewnie wyjątki potwierdzające regułę... daj
      znać jak się skończyło... smile smile smile powodzenia!!! smile i pozdrawiamy!!! smile
    • lilith76 Re: opóźniona owulacja a ciąża 02.02.06, 12:46
      plemniki pożyją długo, ale w dobrym śluzie.
      na forum npr wypowiadały się kobiety z ciąż na 5-6 dni przed owulacją, więc się
      zdarza.

jak nie w tym cyklu, to w następnym - w końcu to nie był wasz ostatni seks w
      życiu smile
    • alexandra79 Re: opóźniona owulacja a ciąża 02.02.06, 22:20
      witam! ciesze się, że ktoś się odezwał i podtrzymał mnie na duchu-(chociaż nie
      nastawiam się za bardzo na ciąże w moich przypadku). Jednak gdyby naprawdę się
      udało, to z radości oszaleje i chyba puszcze totka w tym dniu smile)Odezwę sie na
      pewno jak już będzie wynik! Pozdrawiam wszystkich buźka!
      • mala.mi2 Re: opóźniona owulacja a ciąża 02.02.06, 22:33
        ja zaszłam po współzyciu na 5 dni przed owu
    • olik35 Re: opóźniona owulacja a ciąża 06.02.06, 18:14
      Hej, ja zaszlam w ciaze ok. 25 dnia cyklu, czyli owulacje mialam dosyc pozno.
      Nigdy jej nie moglam wyliczyc, bo cykle mialam nieregularne. Teraz jestem w
      2.miesiacu i wszystko w porzadku.
      • kasix22 Re: opóźniona owulacja a ciąża 06.02.06, 19:01
        Owulacja zawsze występuje 14 dni przed miesiączką.Jeżeli cykl trwa 28 dni to
        owulacja wypada w 14 dniu cyklu.Jeżeli zaś cykle są nieregularne to trudno
        wyliczyć jej termin,chyba że po fakcie wystąpienia miesiączki, odejmując 14 dni.
    • alexandra79 Re: opóźniona owulacja a ciąża 07.02.06, 21:39
      HEJ!
      Z REGUŁY NIE MAM PROBLEMU JEŚLI CHODZI O OWULACJE, BO ZAWSZE CZUJE KŁUCIE
      JAJNIKA I MÓJ ŚLUZIK INACZEJ WYGLADA WIĘC MNIEJ WIECEJ WIEM KIEDY JEJ SIE
      SPODZIEWAC-ALE TYM RAZEM NIE WIEM CHYBA ZE STRESU TROSZKE MI SIE PRZESUNELA.W
      KAZDYM BADZ RAZIE NIE WYTRZYMALAM I ZROBILAM TESCIK W NIEDZIELE I POJAWILA SIE
      BLADZIUTKA LEDWO WIDOCZNA II KRESECZKA, ALE DOPIERO PO OK 10 MIN. NIE DAJE MI
      TO SPOKOJU I JUTRO ZNOW SIE TESTUJE (CHOCIAZ PODCHODZE DO TEGO Z MALYM
      DYSTANSEM). TRZYMAJCIE KCIUKI!!! BUZIACZKI DLA WSZYSTKICH! smile))
    • kotbb Re: opóźniona owulacja a ciąża 08.02.06, 15:51
      A skąd wiesz, kiedy wypadła ci owulacja? Jeśli nie chodziłaś na monitoring to wg
      NPR możesz znać tylko jej czas przybliżony!!! Najskuteczniej zachodzi się w
      ciąże, gdy stosunek odbył się na 1-3 dni przed skokiem temperatury, inne
      zalecenia mówią o dniu przed szczytem objawu śluzu, dniu szczytu i dniu po nim.
      Te dane ma sie oczywiście dopiero po fakcie niestety, ale mozna się przyjrzeć
      wykresowi i wie się jakie są szanse. Poza tym, nawet przy współżyciu w okresie
      owulacji ma się tylko 25% szans w jednym cyklu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka