maniaska 02.02.06, 20:53 Cześć, ja pracuje w przedszkolu i zastanawiam się na ile mi zdrowie pozwoli? jak to było u was? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
machiatta Re: Do kiedy pracowałyście? 02.02.06, 21:45 Witam. Pracuję w dziale finansowym - praca siedząca przed komputerem. Skończyłam pracować równo tydzień przed porodem. Ale przez całą ciążę czułam się naprawdę bardzo dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Do kiedy pracowałyście? 02.02.06, 21:48 W pierwszej ciąży skończyłam pracować miesiąc przed porodem (3 tygodnie przed terminem - ale to dlatego, że nie miałam wcześniej czasu na przygotowanie czegokolwiek i potrzebowałam trochę wolnego). W drugiej - tydzień przed porodem (2 dni przed planowanym cc, z którego jednak zrezygnowałam). Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 09:17 O jejku, no to zapracowane mamusie byłyście...Ja planuje popracować do końca piątego (akurat zrobię staż, i skończy się rok szkolny)Z maluszkami w pracy jest jednak trochę roboty i nerwów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gu_ga Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 09:35 Hej! Ja i moja lekarka zdecydowałyśmy, że przestane pracować na początku 3-go trymestru. Tak też uczyniłam Dodam tylko, że dojeżdżam do pracy busem 75 km w jedną stronę, dlatego taka decyzja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 09:41 Do 9-tego miesiąca.W mojej pracy to norma-wszystkie dziewczyny pracowały do końca. W piątym miesiącu to ledwo brzuszek miałam, co dopiero mówić o kiepskim samopoczuciu.Miło wspominam ten czas-zanudziłabym się na śmierć w domu(co też robiłam przez ostatnie 3 tygodnie).. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 10:00 do 35tc -od 36 zwolnienie bo bóle brzucha miałam do pracy wstawałam o 5.30 dojeżdzałam 2 autobusami, później kilometr spaceru, powrót z pracy o 18 Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 10:02 hehehe podobne godziny wstawania "uroki" Tarchomina Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 13:34 oj uroki Tarchomina za to ludzie w autobusach kultura pełna - zawsze (lub prawie) mi miejsce ustępowali Odpowiedz Link Zgłoś
kasik282 Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 10:10 Cześć.Akurat u mnie synek pozwolił mi pracować do końca.W piątek byłam ostatni dzień w pracy przed weekendem a Marcel urodził sie w poniedziałek rano.U mnie trochę inny charakter pracy ( biurowa-siedząca).Przy maluchach w przedszkolu chyba bym tak długo nie wytrzymała.Teraz jestem w 17tc trzeciej ciąży i zobaczymy jak to będzie.Trochę mam problemy z szyjką więc może się okazać że wcześniej posiedzę w domku. Odpowiedz Link Zgłoś
anete Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 10:27 Ja właściwie na poród pojechałam prosto z pracy. Najpierw pracowałam do 26 tc potem troszkę była w szpitalu i na zwolnieniu a potem wrociam do pracy. z Pracy pojechałam do szpitala (do terminu porodu miałam wtedy jeszcze 10 dni) i nawet myślałam, że wrócę do pracy jak mnie skontrolują, ale lekarka zostawiła mnie w szpitalu a na drugi dzień urodziam córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaprz Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 10:43 ja juz na początku ciąży poszłam na zwolnienie ale to związane było z miejscem pracy tzn szkodliwe warunki.U nas wszystkie kobiety ida od razu na zwolnienia i nikt nie robi żadnych przeszkod(wczesniej z powodu pracy było duzo poronień).Choć ja bardzo chcialam pracowac chociaz do 5 miesiaca to lekarz od razu kazał isc na zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
milkandhoney Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 11:33 ja pracuję w gimnazjum, na zwolnieniu jestem od 32 tc ale tak się dobrze złożyło, że przwie cały I trymestr to były wakacje, więc przeżyłam go bez stresu jednak 8 i 9 miesiąc ciąży w szkole to naprawdę byłaby ciężka sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 11:43 Ja pracowalam do ostatniego dnia i tylu sil wam zycze! A tu opis tego dnia i porodu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35963472 Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Do kiedy pracowałyście? 03.02.06, 11:46 ja pracuję w szkole, pracowałam do 36 tygodnia, dobrze się czułam, gdybym się czuła źle to przestałabym pracować szybciej w przedszkolu masz trudniej, bo musisz się więcej nabiegać (ja pracuję ze starszą młodzieżą) Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: Do kiedy pracowałyście? 05.02.06, 15:18 maniaska napisała: > Cześć, ja pracuje w przedszkolu i zastanawiam się na ile mi zdrowie pozwoli? > jak to było u was? Pozdrawiam >a ja się nie szczypałam .w 3-cim miesiącu poszłam na zwolnienie lekarskie , a termin mam na koniec kwietnia .Siedzę sobie w domu ijest mi super .pracuje w szkole jako nauczycielka a teraz odżyłam Odpowiedz Link Zgłoś
antosia.mama Re: Do kiedy pracowałyście? 05.02.06, 20:09 Do 38 tygodnia. Czułam się różnie, ale lubię pracować.Teraz, jak siedzę w domu, to nie wiem, co mam ze sobą zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Do kiedy pracowałyście? 05.02.06, 20:15 antosiowa-a ty jeszcze w domku?Małe nie chce na świat Ja pracowałam normalnie do 16tc-potem 2tyg.leżenia, nastepnie 2 tyg.pracy i od 20tc nie pracuje.Na zwolnieniu nie jestem bo mi się nie opłaca (DG) Odpowiedz Link Zgłoś