Dodaj do ulubionych

mokrosc w 6.miesiacu

06.02.06, 14:05
Piszemy o wszystkim wiec pytam: czy Wy tez odczuwacie wieksza wilgotnosc,
zeby nie powiedziec "mokrosc" miesjc intymnych w drugiej polowie ciazy?
Poltora miesiaca temu na USG szyjka byla dluga i zamknieta wiec raczej nie
powinno sie nic saczyc, jednak ja ciagle mam uczucie wilgoci i prawie caly
czas jestem "tam" delikatnie mokra. Najpierw myslalam, ze ma to zwiazek z
tym, ze wciaz dosc czesto sie kochamy, ale stan ten utrzymuje sie tez w dni
bez zblizen. Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • filetka1 Re: mokrosc w 6.miesiacu 06.02.06, 14:32
      Witam
      Podnoszę ten wątek,bo również jestem w 6.miesiącu ciąży i takie samo mam
      odczucie.Więc chcę wiedzieć czy się nie dzieje nic niepokojącego.
      Pozdrawiam cieplutko
      -filetka1
      • agusia514 Re: mokrosc w 6.miesiacu 06.02.06, 14:36
        ja tez chcialabym wiedziec.Tez jestem w 6 m-cu dokladnie w 25 tygodniu. To moja
        II ciaza. W I odchodzily mi wody i mimo ze wydaje mi sie ze bylo inaczej niz
        teraz to jestem pelna niepokoju.Za tydzien mam wizyte u lekarza ale moze
        powinnam porozmawiac juz wczesniej.Czasami sa dni ze jest prawie sucho a
        czasami mam wrazenie powodzi.Ja obserwuje taka mleczna, mokra wydzieline a z
        tego co pamietam wody sa przezroczyste i bezwonne...
      • sylwia.ax Re: mokrosc w 6.miesiacu 06.02.06, 14:39
        Generalnie w ciaży jest więcej wilgotności bo po pierwsze zwięsza się ilośc
        wydzieliny z pochwy, a po drugie -czego po prostu nienawidzę- dochodzi tu
        nietrzymanie moczu i delikatne sączenie się przy np. kichaniu, popuszczanie
        kiedy się smieję. Ja i w pierwszej ciązy i teraz uzywam po prostu w ciągu dnia
        wkładek Carefree Maxi i nic innego nie da się na to poradzić.Pewnie są sytuacje
        kiedy sączy się płyn owodniowy, ale to z tego co wiem naprawdę rzadkośc. U
        większości przyczyny są takie jak wyzej.Dla swietego spokoju zapytajcie gina na
        następnej wizycie.
        Pozdrawiam
        • ania_czarna Re: mokrosc w 6.miesiacu 06.02.06, 15:19
          Witam dzieczyny!Jestem obecnie w 28 tc i też miała uczucie mokrości przez cały
          dzien, a rano to najwięcej. Byłam tydzien temu na wizycie i moja gin zapisała
          mi na wszelki wypadek globulki dopochwowe Starovag. Nie ma się czym martwic,
          tak już chyba jest w ciązy. Na wszelki wypadek poinformujcie lekarza.
          Powodzenia.
          • angell82 Re: mokrosc w 6.miesiacu 06.02.06, 18:14
            Fajnie, że poruszyłas ten wąteksmile) i ja tak mam..czasem myślałam, ze to od
            tego, że moja aktywność seksualna w cviąży zwiekszyła się o kilkadziesiąt
            procent, a przynajmiej chęć do aktywności hihihismile)) pozdrawiamsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka