mycha50 06.02.06, 19:46 to jeszcze raz ja. a po ilu dniach od stosunku mogę zrobic test tak żeby był wiarygodny>? skoro nawet w 7 dniu cyklu mozliwe jest zajście w ciąże, to po ilu dniach od stosunku najlepiej zrobić test? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda79 Re: test 06.02.06, 19:56 Po pierwsze w sluzie plodnym plemniki moga przezyc ok 5 dni. Potem j plemniki przezyja moze nastapic zaplodnienie. Zaplodnienie nastepuje w jajowodzie, potem zarodek przemieszcza sie przez jajowod (4-12 dni) i wtedy nastepuje zagniezdzenie czyli implantacja. Policz sobie ile czasu moze minac od niezabezpieczonego stosunku, powodujacego ciaze a implantacja. Najlepiej test robic w dniu spodziewanej miesiaczki. Wczesniej test moze nie wyjsc i po co Ci rozczarowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka1980 Re: test 06.02.06, 20:24 zrobiłam test 4 dni przed dniem spodziewanej miesiączki i wyszedł negatywny - okres spóźniał mi się 2 dni - zrobiłam test i proszę 2 krechy... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda79 Re: test 06.02.06, 20:55 A jesli ja Cie nie przekonalam to przeczytaj wypowiedz lekarza: www.mediweb.pl/womens/wyswietl.php?id=706 Odpowiedz Link Zgłoś