sylvia_b 15.02.06, 11:14 Czy 12 dpo test ciążowy wykryje juz ciążę? Wiem, że powinnam jeszcze zaczekać, ale nie mogę 9 dnia nic nie wykrył. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvia_b Re: test 12 dpo? 15.02.06, 13:40 Szkoda, że nikt nie chce mi odpowiedzieć ;-(...... Odpowiedz Link Zgłoś
malenka69 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 13:47 Nikt pewnie nie chce odpowiedziec,bo zaliczył twoje pytanie do głupich....12 dni po stosunku to jest zdecydowane za wczesnie.Jesli natomiast 12 dni po terminie miesiączki to powinien wykryć. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_b Re: test 12 dpo? 15.02.06, 14:00 Nie po stosunku, ale po owulacji. Na testach piszą, że wykrywaja juz 6 dniowe ciąże (co mi sie nie wydaje bardzo prawdopodobne). Odpowiedz Link Zgłoś
malenka69 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 14:03 Sie rozpedziłam i nie na tematale oki... Poczekaj az bedziesz po terminie miesiaczki.Czytałam juz te forum troszke i każda zawsze odpowiada,ze nalezy czekac do terminu.Także wstrzymaj sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 14:28 ja robiłam 12 dpo i jeszcze z południowego moczu,bo tak mnie napadło cos i wyszedł (nie od razu,po chwili) cien drugiej kreseczki widoczny pod swiatłopo 3 dniach zrobiłam znowu i juz kreseczka była wyrazniejsza poczekaj do rana,na ranny mocz i jak sie niecierpliwisz to mozesz zrobic P.S wcale to pytanie nie jest głupie,jak dziewczyna nie wie,a sie niecierpliwi,to chyba zapytac mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
malenka69 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 15:33 No ja sie w 100% zgadzam,ze nie jest to głupie pytanie.Czytaj dokładniej.Teraz padła taka moda na "ciaza i porod" ze zakłada sie watki z najgłupszymi pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 14:29 możesz zrobić, ale jeśli też da negatywny wynik, to będziesz się gryźć, że pewnie za wczesny i zrobisz za kilka dni kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_b Re: test 12 dpo? 15.02.06, 16:17 A co sadzicie o testach owulacyjnych w takim terminie? Bo mi jeden został Podobno te wykrywają ciążę 9-10 dnia po owulacji właśnie, bo wykrywaja niewielka ilość HCG (10 ponoć)? ten mój to Bobo. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 16:37 mozesz spróbowac mi wyszedł pozytywny,tylko pamietaj ze kreska musi byc taka sama albo ciemniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: test 12 dpo? 15.02.06, 17:26 w 12 ovu nie musi byc z porannego,tylko uwazaj bo jak czesto sikasz to zrób z rannego bo morze byc rozcienczony Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_b Re: test 12 dpo? 15.02.06, 18:18 oki Cały czas sie bije z myślami czy to jest sens i w ogóle, ale chyba zrobie rano. Tym bardziej, że podejrzewam, ze przeszłam juz ciąże biochemiczna i jakby co, to wolałabym wiedzieć o drugiej. Jak ten nie wyjdzie, to czekam cierpliwie do niedzieli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia_b Re: test 12 dpo? 16.02.06, 09:21 Nie zrobiłam testu, bo rano temperaturka spadła mi o 0,2 w stosunku do wczorajszej (czyli poniżej linii pokrywającej), czyli pewnie dzis lub jutro dostanę @ A poza tym nie miałam czasu, bo cholernie zaspałam i do pracy musiałam jechac taksówką Ale dzięki za wsparcie ) Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: test 12 dpo? 15.02.06, 20:46 12 dpo wyszedł pozytywny u mnie. Teraz napisze jak to jest z tym, że wykrywa 6 dniowa ciążę. To jest prawda, ale już nie wytłumaczyli co to znaczy. Bo to nie znaczy 6 dni po stosunku, ani 6 dni po owulacji. To znaczy, że 6 dni po zagnieżdżeniu się zarodka. A zagnieżdżenie (jak wszyscy wiemy) następuję 5-12 dni po owulacji. Dopiero od zagnieżdżenia zaczyna się produkować betaHcg, którą wykrywa test. Czyli 12 dpo może test wykryć ciążę, ale jeśli zarodek zagnieździł sie dopiero co, to ciąży nie wykryje. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś