Dodaj do ulubionych

czy w ciazy mozna jesc paprykarz

01.03.06, 15:51
to ryby parowane i w dodatku nie wiem jakie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • luciii ja jem teraz i jadłam w pierwszej ciąży 01.03.06, 16:02
      i wszystko jest ok
      • patrycjaswiech nie polecam paprykarzu 02.03.06, 09:53
        Ja nie polecam jesc paprykarzu wogole a co dopiero w ciazy!!! Niestety wiem z
        czego robiony jest paprykarz sa to straszne odpady czasami nawet ryby z
        pasozytami takimi jak tasiemiec itp.Nie zartuje! sad((( dlatego odpuscie sobie
        drogie przyszle mamy paprykaz przeciez jest mnustwo innych pysznych rzeczy!!
        pozdrawiam
        • moreno500 Re: nie polecam paprykarzu 02.03.06, 16:17
          czemu nie dodasz pasztetów, parówek itd...
        • luciii taaa! całe stado tasiemców! <lol> 02.03.06, 19:30
          ależ się uśmiałam, pewnie też nie oddychasz, bo i w powietrzu jest w cholerę
          mikrobów, że już nie wspomnę o ich ilości w i na Twoim ciele tongue_out [jak zresztą na
          każdym człeku]
    • lolinka2 Nie wolno!!!!!!!! 01.03.06, 16:10
      podobnie jak nie wolno myśleć, spać, czytać, jeść czegokolwiek poza No spą, bo
      zawiera ołów i rtęć, pić czegokolwiek poza Maaloxem na zgagę (przyczyna j.w.),
      ubierać się brzydko (ale za ładnie też nie), nosić łańcuszków, kupować ciuszków
      w taniej odzieży (bo chemicznie dezynfekowane), prać w pralce, gotować w
      mikrofali, siedziec przy komputerze, rozmawiać przez komórkę, chodzić, stać
      siedzieć. A co wolno?????
      POŁOŻYĆ SIĘ W ŁÓŻKU (NA BOKU LEWYM OBOWĄZKOWO) W LNIANEJ TKANEJ WŁASNORĘCZNIE
      POŚCIELI I WYMYŚLAĆ GŁUPOTY.

Czego niniejszym nikomu nie życzę.
      • jasminar Re: Nie wolno!!!!!!!! 01.03.06, 16:14
        nastepna madra inaczej wink jedz powietrze tylko nie za duzo bo tam tez cała
        teblica mendeleyevawink
        • mariolka55 Re: Nie wolno!!!!!!!! 01.03.06, 16:23
          jasminar napisała:

> nastepna madra inaczej wink jedz powietrze tylko nie za duzo bo tam tez cała
          > teblica mendeleyevawink

jasminar,czy ty nie mozesz sie powstrzymac od złosliwosci? czytam tu czesto i
          widze ze nie mozesz sie powstrzymac z ukasliwymi odpowiedziami,a przeciez
          dziewczyny sa spanikowane,jak sa w pierwszej ciazy i naprawde ich pytania sa
          szczere i napewno nie oczekuja wysmiewania w niemiły sposób!
          • dorianne.gray Re: Nie wolno!!!!!!!! 01.03.06, 23:30
            Jestem w pierwszej ciązy i nie jestem spanikowana, mnie również bawią takie
            naiwne pytania, pozdrawiam smile
          • demarta Re: Nie wolno!!!!!!!! 02.03.06, 08:25
            jasminar jak możesz tak się pastwić nad biednymi pierwszy raz ciężarnymi
            dziewczynami, przecież fakt, że ty masz poziom inteligencji w normie nie
            oznacza, że musisz się tu wywyższać na tle tych rozsądkowo nierozgarniętych,
            buahahahahaaaaaahhaahhaa!!!!!!!

bosssssz, stworzyłeś chyba tak wieeeeeelki wszechświat po to żeby pomieścił
            taki ogrom durnoty, a my musiałyśmy ciężko zgrzeszyć, że przyszło nam żyć w
            otoczeniu tak wielu nierozgarniętych jak te co się boją PAPRYKARZU!!!!! To
            człowiek zabija ryby, żeby zrobić paprykarz, a one myśla, że paprykarz chce się
            zemścić i zabić ich potomstwo!!!!!!!!!!! litości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • 8mag Re: Nie wolno!!!!!!!! 26.01.15, 11:38
            Pewnie maz ja bije i siedzi na forach sie wyzywa na ludziach
        • lolinka2 jasminar 01.03.06, 16:26
          To mam nadzieję do mnie nie było....
          A jeśli do mnie, to przeczytaj sobie mój prześmiewczy post dokładniej...
          pzdr
        • 8mag Re: Nie wolno!!!!!!!! 26.01.15, 07:14
          Im glupsze tym wieksze cwaniary. To takie polskie...probujecie swoj brak podstawowej wiedzy o zagrozeniach w ciazy zakryc wysmiewajac inych. polecam edukowac sie czym grozi zarazenie bakteria listerii lub toxoplazmozy w ciazy ale potem sie wypowiadac.
      • 8mag Re: Nie wolno!!!!!!!! 26.01.15, 07:19
        Im glupsza baba tym wieksza cwaniara. Jedna lepsza od drugiej...probujecie swoj brak podstawowej wiedzy o zagrozeniach w ciazy zakryc wysmiewajac inych. poczytaj jedna zdruga czym grozi zarazenie bakteria listerii lub toxoplazmozy w ciazy zamiast wyladowywac swoja frustracje na innych
    • komyszka Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 16:31
      jasne że możnasmilebyle by nie po 3 dzienniesmile i naturalnie zwracać szczególną
      uwagę na daty ważności.
      pozdrawiam!
      p.s. proponuję też tuńczyka (nawet z puszeczkismile) w połaczeniu z kukurydzą daje
      świetna sałatkę!
      • jasminar Re: lolinka2 01.03.06, 16:51
        lolinka2 nie do Ciebie Bron Boze tylko do tej niesamowicie błyskotliwej osobki
        ktora załozyła ten niezmiernie interesujacy watek
        Tak jak juz kiedys powiedziałam głupota działa na mnie jak płachta na byka a
        tego typu zapytania to objaw ww.
        • 8mag Re: lolinka2 26.01.15, 07:16
          Na mnie cwaniactwo dziala jak plavhta na byka.nie znasz odpowiedzi na zadane pytanie to nie pajacuj kobieto
        • maga.ray Re: lolinka2 22.07.15, 12:14
          Jeśli wątek nie jest interesujący, z reguły się go nie czyta, a tym bardziej nie uczestniczy się w nim tak aktywnie. Myślę, że zadawanie pytań i szukanie informacji dotyczących tak ważnych spraw jak bezpieczny przebieg ciąży, tym bardziej pierwszej, nie jest naganne ani głupie, w przeciwieństwie do bezmyślnego i nieuprzejmego obrzucania błotem. Bo to jest żenujące, przykre i bezpodstawne.
      • ab76 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 20:36
        A dodaj do tego jeszcze kiszonego ogóreczka pokrojonego w kostkę i majonez...
        Aż mi ślinka cieknie.. to moja ulubiona.
    • moreno500 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 16:42
      a misie Haribo? bo zjadłam paczkę i nie wiem, co teraz
      • madziczek79 Re: moreno 01.03.06, 16:53
        natychmiast jedź do szpitala na płukanie żołądka!
        • moreno500 Re: moreno 01.03.06, 16:54
          kurcze, pewnie zamiast dziecka urodzę misie!!!
          • madziczek79 Re: moreno 01.03.06, 17:02
            i to haribo!!!!!woooooowbig_grin
          • lolinka2 Re: moreno 01.03.06, 17:02
            Gorzej, moreno, gorzej- dziecko ale z żelatyną zamiast mózgu. Ale pocieszę Cię -
            widać nie tylko ty podczas ciaży żywisz się zelkami, jakaś mama dwadzieścia parę
            lat temu tez musiała.....smile)
            • jasminar Re: moreno 01.03.06, 17:09
              taa i co poniektorzy maja zelatyne zamiast mozguwink))
              • aneta_29 Re: moreno 01.03.06, 17:17
                ale wstrętne baby
                • mariolka55 Re: moreno 01.03.06, 17:28
                  nie ja załozyłam ten watek,ale widze ze na tym forum jest wyjatkowo duzo
                  chamstwa,jak jakis watek jest dla was głupi czy smieszny to ignorujcie go po
                  prostu! nie musicie kogos ponizac! ale widze ze wy nie macie co robic,tylko
                  dogryzac ludziom bleesad

chciałabym zeby wasz problem ktos potraktował w podobny sposób
                  • mmalicka21 ha ha ha ha ha ha 01.03.06, 17:34
                    ja nie mogę.....i wszystko jasne
                    paprykarz
                  • astra161 Re: moreno 01.03.06, 18:05
                    Czasami nie można przejść obojetnie obok,ewidentnej ciemnoty,dlatego nie dziwie
                    się powyższym niektórym postom izadaję pytanie,które pewnie padało nie raz,czy
                    hormony ciążowe automatycznie zabijają jakąś część szarych komórek,czy też "ten
                    typ tak ma?".
                  • 12.12m Re: moreno 03.03.06, 22:35
                    ja tez zalozylam watek i pewne panie a juz je znam mi go popsuly i sie swietnie
                    bawia,oj nie ladnie.cham chamem chama pogania i tyle
                    • prysku.prysku.po.pysku Re: moreno 04.03.06, 07:02
                      Dziekuje ze raczylas sie przyznac do chamstwa. Jestes wspanaiala, jako
                      pieniaczka. Proponuje order wcieklizny miesiaca dla tej pani.
    • ares1976 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 17:46
      Ja jestem w 9 miesiącu ciąży i do tej pory jem wszystko i piję po 2 kawy dziennie. Dawniej nie było restrykcji żywieniowych i dzieci rodziły się zdrowe.
      NA PEWNO za to nie wolno jeść pleśniowych serków bo zawierają antybiotyk - nie pamiętam nazwy ale jest na pudełku w składzie serka np.Camembert. Na szkole rodzenia powiedzieli że tego absolutnie nie wolno jeść w ciąży, niezależnie z jakiego mleka serek został zrobiony!!!
      • ares1976 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 17:47
        A co do rybek i paprykarzu to na pewno wolno jeść smile
        • jasminar Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 18:09
          a wiecie co wam powiem w pierwszej ciazy jadłam serki plesniowe w
          nieswiadomosci bo poprostu miałam na nie straszna chetke i generalnie pasjami
          lubiesmile mały urodził sie cały zdrowy i z jedna głowawink)
          pewnie ze nie mozna robic nic na przekor ale do tego typu sensacji podchodze z
          przymruzonym okiem do głupoty... NIE!
          • simonkapl Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 18:26
            Ja tez generalnie jem wszystko, co lubie z rozwaga i jak na razie wszystko jest
            ok.Ale w sobote tesciowa na obiedzie zaserwowala owoce morza, ktorych w ciazy
            nie jadam. Namawiala mnie goraco, zebym troche wszamala, ale nie mialam ochoty.I
            wiecie co? Pol rodziny wytruta, a tesciowa chyba znajdzie sie w szpitalu
            (wlasnie przez te owoce morza z soboty).Zadowolona jestem ze nie zjadlam!Pozdrawiam
          • 8mag Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 26.01.15, 11:42
            Jasminar nie masz sie czym chwalic ze bylas ignorantka w ciazy ktorej nie zalezalo na dobru dziecka
      • hossa76 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 20:39
        ja jem głównie serki pleśniowe, bo mam na nie ochotę - żyję a dzidzia ma się
        super i żaden lekarz ani babeczki na szkole rodzenia nic takiego nie mówiły...
        Pierwsze słyszę o takich "ciekawostkach"... Ciąża to nie choroba...
        • mariolka55 do hossa 02.03.06, 08:24
          hossa76 napisała:

> ja jem głównie serki pleśniowe, bo mam na nie ochotę - żyję a dzidzia ma się
          > super i żaden lekarz ani babeczki na szkole rodzenia nic takiego nie
          mówiły...
          > Pierwsze słyszę o takich "ciekawostkach"... Ciąża to nie choroba...

pewnie ze nie umzesz od serków plesniowych i ciesz sie ze miałas szczescie i
          nie zaraziłas sie listerioza,mozesz tez jesc tatara i moze tez bedziesz miec
          szczescie i nie zarazisz sie toksoplazmoza,mozesz duzo rzeczy robic na własne
          ryzyko i miec potem satysfakcje
          sa matki i matki po prostu
          • ajk10 Re: do hossa 02.03.06, 09:55
            mariolka55 napisała:

>
            > pewnie ze nie umzesz od serków plesniowych i ciesz sie ze miałas szczescie i
            > nie zaraziłas sie listerioza,

sprzedawane w Polsce serki pleśniowe produkowane są z mleka pasteryzowanego i nie ma możliwości zarażenia się za ich pośrednictwem listeriozą!!!
            • hossa76 Re: do hossa 02.03.06, 13:59
              ajk10 dokładnie....
              niestety ta ""genialna" mamusia tego już nie doczytała...i jeszcze to
              stwierdzenie, że "są matki i są matki", żałosne... O ja wyrodna wink))
              Jeszcze raz powtarzam ciąza nie zwalnia od myślenia!!!
              • mariolka55 Re: do hossa 02.03.06, 17:09
                doczytałam,doczytałam tylko nie chce sie dłuzej wdawac w dyskusje bez sensu,
                powiedzcie mi tylko jedno zawsze jestescie takie wredne??? bo normalnie tyle
                chamstwa co na tym forum to ciezko spotkac,a przeciez sa tu same ciezarne
                kobitki i zamiast sie wspierac i doradzac sobie to wy tylko złosciwosci i
                chamstwo,to wam nastrój poprawia czy co????
                • hossa76 Re: do hossa 02.03.06, 19:24
                  Przeanalizowałam swoje posty i nie znalazłam w nich żadnych chamskich i
                  wrednych tekstów więc nie wiem o co Ci chodzi. Czasem zapytania na tym forum
                  świadczą, o tym że niektórym kobitkom chyba się nudzi i wymyślają co raz to
                  idiotyczniejsze pytania i sztuczne "obawy". Niektóre głupoty (tak jak ta o
                  antybiotyku w serku) poprostu powalają, a wystarczy naprawdę czasem użyć
                  mózgownicy chyba że niektórzy jej nie posadają...
    • agaw201 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 20:11
      to ja zadalam to pytanie i wcale sie go nie wstydze a skoro jestescie takie
      madre (do jasminar i lolinka)i blyskotliwe to powinnyscie wiedziec ze nie
      wszystkie ryby mozna spozywac w ciazy a paprykaz niestety nie zawiera skladu
      pozdrawiam
      • hossa76 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 20:40
        wszystkie, tylko nie w ilościach hurtowych a skoro jesteś taaaaaka mądra, to po
        co pytasz?
      • truscaveczka Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 20:56
        Jakich nie wolno? A przede wszystkim DLACZEGO nie? Serki to możliwość zarażenia
        się listeriozą, która może siedzieć w niepasteryzowanym mleku, a ryby? Chyba
        tylko toksyczna rybka fugu mi do głowy przychodzi wink
        • 8mag Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 26.01.15, 11:55
          Google i jedziesz z tym koksem gupia. Nie mozna rekina,marlina i miecznika bo zawieraja wyjatkowo duzo rteci
    • agaw201 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 01.03.06, 21:27
      czy wy dziewczyny zawsze jestescie tak uszczypliwe czy to nadmiar hormonow tak
      na was dziala
      • katrint Ło matko jedyna 01.03.06, 21:41
        Ja bardzo zaciekawiona jestem tym antybiotykiem w serku plesniowym z racji
        mojego zawodu....Cóż to za rewelacje??Czego to ludzie nie wymyślą..aż własnie
        sprawdziłam ten niesamowity skład i nic prócz nazwy grzybka penicilium candidum
        ( pewnie ktoś pomylił z penicyliną) nie wyczytałam ale pozdrawiam , bardzo mi
        to humorek poprawiło i dawno się tak nie uśmiałam.
        • scarletta84 Re: Ło matko jedyna 01.03.06, 21:53
          chryste... zalamac sie mozna dziewczyny takim reagowaniem jak wasze... dziewcze zadalo pytanie bo
          nie znalo odpowiedzi a widac to jej pierwsza ciaza i doswiadczenia biedactwo nie ma. z rybami wcale
          tak bardzo super nie jest, poniewaz faktycznie sa odmiany ryb w pelni jadalnych, ktorych w ciazy sie
          nie zaleca za duzo (oczywiscie tez nie zabrania) ze wzgledu na ich tryb zywienia, poniewaz zeruja
          glownie przy dnie i zbieraja najwieksza ilosc ciezkich skladnikow, a czasem i "odpadow" chemicznych
          po statkach. stad niektore kobitki wystraszone nie do konca rzetelna informacja, tlumacza sobie ze ryb
          nie wolno. wolno rybki najrozniejsze, wolno paprykarz, ale nie za duzo jak wszystkiego w zyciu.
          wystarczy milo i grzecznie odpowiedziec wystraszonej istocie, ktora pyta, bo ma watpliwosci, a nie
          wyzywac ja od idiotek (idac na skroty przez wasze wywody...) oczywiscie problem moze i jest smieszny,
          ale widac zalozycielke watku trapil na tyle ze postanowila zapytac, majac nadzieje na zyczliwa
          odpowiedz. a tu taki klops. troche mi wstyd za was dziwczeta...
          • moreno500 Re: Ło matko jedyna 01.03.06, 22:50
            ja tam tych misiów haribo to też całą paczkę zjadłam i to sporą, na pewno nie w
            rozsądnych ilościach. a jak przeczytam skład, to stanowczo gorzej niż z jakąś
            rybą i dlatego się martwię. i myślę, że jest zasada, zanim założy się wątek, co
            by zapoznać się z tymi, które już były - a o rybach było bardzo dużo.
            • demarta Re: Ło matko jedyna 02.03.06, 08:33
              a jak im więcej czytam postów w stylu "czego nie wolno" tym większą mam ochotę
              wtrynić całego camemberta z sosem żurawinowym, popić CAŁYM pifffkiem, zapalić
              po tym parę fajeczek, poprawic kawą po turecku i piernąć prosto w te
              psudointeligentki, którym w ciąży NIC nie wolno, a najbardziej to nie wolno im
              się rozmnażać i dzieci rodzić, bo głupotę powielają w ten sposób!!!!!!!
              • jasminar Re: Ło matko jedyna 02.03.06, 09:52
                Boszszsz jakie to drazliwe sie zrobiło smilenapjpierw zakłada watek a potem
                okazuje sie ze doskonale wie ze ryb nie wolno jesc co jest oczywiscie
                piramidalna bzdura bo nie bedac w ciazy zapewne objadała sie takowymi rybkami i
                nie tylko a zawarte w nich metale ciezkie rozkładaja sie w organizmie ze 100tys
                lat wiec napewno ma ich mnostwo w sobie.Zapewne tez orientuje sie ze warzywa
                typu ogorek sałata pomidor wciagaja z gleby rownie sporo swinstwa o ile nie
                wiecej a o tym jakos nikt nie pisze i dzieki BOgu chociaz jak tak dalej pojdzie
                to i takiego sie doczekamy.Głupota roku nazwałabym antybiotyk w serku oraz to
                ze w surowym miesie mozna znalezc toxoplazmozesmile)) jesli ktos uwaza ze nasze
                odpowiedzi sa chamskie to zaczynam sie zastanawiac czy lepsze takie pseudo
                chamstwo czy taka totalna głupota i... wole chyba to pseudo chastwo jednak
                • mariolka55 Re: Ło matko jedyna 02.03.06, 10:52
                  jasminar napisała:

Głupota roku nazwałabym antybiotyk w serku oraz to
                  > ze w surowym miesie mozna znalezc toxoplazmozesmile)) jesli ktos uwaza ze nasze
                  > odpowiedzi sa chamskie to zaczynam sie zastanawiac czy lepsze takie pseudo
                  > chamstwo czy taka totalna głupota i... wole chyba to pseudo chastwo jednak

z antybiotykiem w serku to moze i smieszna sprawa,ale dziwi mnie ze nie wiesz
                  ze toxoplazmoza mozna sie zarazic poprzez kocie odchody i własnie jedzac surowe
                  mieso!!!! dlatego tez odradza sie czyszczenia kuwet,jedzenia tatara oraz
                  grzebania w ziemi bez rekawiczek!!!!!!!!!!
                  oczywiscie wszystko mozna jesc i robic! na własne ryzyko!!! siostra znajomej
                  sie chwaliła ze w 4-miesiacu skakała ze spadochronu,takze sa ludzie i ludzie
                  pie.........
                  • mariolka55 Re: Ło matko jedyna 02.03.06, 10:54
                    i zgadzam sie z niki ze na forum ciaza i poród jest wyjatkowa ilosc
                    trolli!!!!!!!!!
    • dorianne.gray DO AGAW 02.03.06, 00:22
      Jakich ryb nie można jeść w ciąży?... I dlaczego?...
      • moreno500 Re: DO AGAW 02.03.06, 09:28
        tych ważących powyżej 1 kg. bo to oznacza, ze mają w sobie dużo metali ciężkich.
        • demarta Re: DO AGAW 02.03.06, 09:38
          i tych pływających w okolicy Finlandii, bo są mocno zalkoholizowane wódką
          Finlandia
          • niki_222 same trolle na tym forum 02.03.06, 09:44
            fujjj to swiadczy nie o inteligencji załozycielki watku,ale waszej i waszym
            chamstwie,ciekawe czy ktos z moderatorów to czyta i czemu wasze
            posty jeszcze tu sa?
            jedno wielkie chamstwo!!!!!!!!!!!!
            • moreno500 Re: same trolle na tym forum 02.03.06, 10:02
              no ostre słowa, nie wiem, czy do końca kulturalne, poza tym w szkole uczono
              używania wielkich liter w pisowni Was, Waszej - nawet wtedy, jak się nie do
              końca z tymi "Wami" zgadzamy. Więc jeśli od kogoś się wymaga, to może warto od
              siebie również. A może warto zacząć od siebie?
            • komyszka Re: same trolle na tym forum 02.03.06, 10:03
              niestety nie tylko na tym wątku......sad
              ale na szczęście większość forumowiczek to ludziesmilesmilesmilesmilesmile
              • demarta Re: same trolle na tym forum 02.03.06, 10:08
                a ludzi myślenie trudzi...........
                • prysku.prysku.po.pysku Re: same trolle na tym forum 03.03.06, 22:43
                  Jak zawsze, gdy sa leniwi.
            • komyszka do niki 222 02.03.06, 10:15
              uderz w stół........smilesmilesmilesmiletongue_out byle celnie i.......hehe
              pozdrawiam!

• 8mag Re: same trolle na tym forum 26.01.15, 11:53
              wiekszosc tych bab co tu sobie ostrza jezyk ma znikoma wiedze o tym czego jie mozna jesc w ciazy a zgrywaja inteligentne. dla tych co pytaja jakich ryb nie jesc-google.pl
      • wojtkowa Re: DO AGAW 02.03.06, 10:57
        Z tego co wiem niewskazane jest jedzenie surowych ryb, typu sushi, ale
        dlaczego? Pewnie moga zawierac jakieś szkodliwe substancje smile
        • jasminar Re: DO AGAW 02.03.06, 12:34
          własnie wracam od ginekologa i zeby było smiesznie zapytałam o te ryby niech
          bedzie i co i ginka powiedziała ze jak człowiek nie ma problemow to sam je
          sobie znajdzie zgdzam sie w zupełnosci.Najlepiej kupic namiot tlenowy jak M.
          Jackson wtedy "dzidzia" napewno nie bedzie narazona na te wszystkie
          zanieczszczenia w powietrzu no bo przeciez jak co poniektore sugeruja sa matki
          i matki a te wyrodne to np.jedza paprykarz i serki plesniowe i tatara i czasem
          grzebna palcem w ziemi ale naszczescie nie czytaja i nie słuchaja bzdur
          rozsiewanych prze tzw znawcow
          • mariolka55 Re: DO AGAW 02.03.06, 12:44
            jasminar daj sobie juz spokój co??? bo juz wszyscy odpuscili
            • demarta Re: DO AGAW 02.03.06, 12:48
              mariolka nie otwieraj postów jasminar i ich nie czytaj, a nie będziesz ją
              molestować za to, że ludzi na dobrą drogę nawraca.
              • niki_222 mariolka55 02.03.06, 13:05
                no własnie trolle najlepiej ignorowac!!!!!
    • elve Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 02.03.06, 14:40
      to nie jedz. i nie rób zamieszania na forum, takie pytania tylko podsycają
      niepokój dziewczyn, które z jakichś powodów nie są w stanie same się dowiedzieć
      o szkodliwości/jej braku interesujących je produktów.
      pytania o ogórki to niestety tylko kwestia czasu - idzie wiosna, z nią
      nowalijki... wspomnicie moje słowa.
      • valkiria_1980 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 02.03.06, 15:36
        ja w kwietniu rosze to juz nei bede uczestniczyc w problematyce ogorkowej big_grin

ale masz racje...to tez bedzie sensacja...
      • katarzyna-g Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 03.03.06, 15:42
        a propos nowalijek, to faktycznie nie powinno sie ich spozywac w nadmiernych
        ilosciach, nawet nie bedac w ciazy (dotyczy rowniez matek karmiacych), gdyz sa
        sztucznie pedzone i zawieraja mnostwo metali ciezkich i bardzo szkodliwych
        azotynow i azotanow.
        Dziewczyny wyluzujcie troche z tym wysmiewaniem na forum, bo to nie fair!
    • valkiria_1980 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 02.03.06, 15:32
      a ja wiem ze nie wolno przesadzac z wątrobką... bo zawiera baaardzo duzo
      witaminy A.

a co za duzo to nie zdrowo...

ale jak sobie czytam te wasze posty to...boziuniu kochana...widac tu babska w
      ciąży!!! no takie zlośnice ...ze hoho...

pozdrawiam
      • eva123 Re: zlosnice 02.03.06, 17:03
        moze niektorym ciaza odbiera jasnosc myslenia ale innym za to przydaje ostrosci
        jezyka... opanujcie sie bo to juz jest malo smieszne
        ewa
        • jasminar Re: zlosnice 02.03.06, 17:50
          no to mamy rownowage buhaha wink
        • prysku.prysku.po.pysku Re: zlosnice 03.03.06, 22:05
          Dewotka?
          • 12.12m Re: zlosnice 03.03.06, 22:32
            no nie moge znowu prysku prysku zaprzyksza nam zycie.
            • prysku.prysku.po.pysku Re: zlosnice 03.03.06, 22:37
              "zaprzyksza"? Buachacha! Idź się dziewcze poucz trochę nim coś głupawego
              skrobniesz.
    • dorianne.gray Ponownie DO AGAW 02.03.06, 21:39
      No i dalej nie wiem, jakich ryb i dlaczego jeść nie można. A tak autorytatywnie
      i kategorycznie twierdzisz, że nie wszystkie są jadalne... Ech...
      Wiocha! Nic się dowiedzieć nie można!...
      smile
      • demarta Re: Ponownie DO AGAW 03.03.06, 09:04
        no to już było chamskie doriane gray.....tongue_outPPPPPPPPPP))))))))))))))))))))))))
    • sja75 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 03.03.06, 18:48
      czy ciąża wywołuje agresję?czy to zabawa w dziobanego?
      • simonkapl Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 03.03.06, 19:33
        Sadzac po niektorych watkach, widocznie tak.
        • koza06 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 04.03.06, 12:34
          chamstwo nic dodac nic ujac!
    • anagram2 Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 04.03.06, 19:36
      paprykarz fuj, nie lubię. Pośmiałam sie trochę czytajac niektóre posty. Ad.
      ryb, których raczej nalezy unikać w dużych ilościach-stan ciaży nie ma tu nic
      do rzeczy- to wpisz sobie w googlach hasełko i wyskocza ci bardzo ciekawe
      artykuły. Cóz, teraz nie ma zdrowej zywności. Wydaje mi sie, że jakbyśmy
      zaczęli jeść wszystko zdrowe i naturalne, to mogłoby to nas zabić. Nasz
      organizm przyzwyczaił sie do wielu konserwantów. Dlatego tak dddddługo
      żyjemy..hi, hi.
      Pozdrawiam wszystkich
      • olewka100procent Re: czy w ciazy mozna jesc paprykarz 26.01.15, 12:09
        nie mozna jeść pleśniowych z surowego mleka bo tam moze być listeria. Prawie wszystkie sery z supermarketu typu brie czy camembert sa robione z mleka pasteryzowanego więc mozna je jeść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka