Dodaj do ulubionych

Bóle podbrzusza

09.03.06, 10:17
Witajcie Kobiety!

Jestem w 18 tyg. Do 17-go tyg. brałam duphaston. Od jakichś 4 dni, zwłaszcza
nad ranem, odczuwam iż moje podbrzusze jest twarde, a jednej nocy to czułam
twardą"kulkę" po lewej stronie mniej więcej pod jajnikiem. Nie wiem co to
oznacza (pwoększająjąca się macica, czy pęcherz moczowy?). Czy wiecie coś na
temat brania Nospy w ciąży? I jeszcze jedno. Mam nisie ciśnienie (kawy nie
pijałam i nie pije)a teraz zdarzaja mi się mocne bóle głowy (tylna część). Czy
któraś z Was miała podobną dolegliwość?
Obserwuj wątek
    • m-anettka Re: Bóle podbrzusza 09.03.06, 10:31
      Ja byłam na Luteinie do 17 tygodnia. Też bolała mnie głowa, ale nie wiązałam
      tego z odstawieniem hormonu, ale może tak było. Co do bólów podbrzusza-czasem
      tak mam wieczorem, kiedy nalatałam się za dużo. Rano nie. Konsultowałam się z
      położną i twierdzi, że bóle boków i podbrzusza to więzadła macicy. (jestem w 19
      tyg). Lepiej idź do lekarza i powiedz o swoich obawach. Może to rozciąga się
      macica i masz te bóle. Co do no-spy-spokojnie możesz ją brac. Ja brałam bez
      przerwy forte do 16 tygodnia (z przepisu lekarza) teraz okazjonalnie przy
      lekkich bólach brzucha. Te bóle głowy, to z pewnością od ciśnienia.
      • justysl1 Re: Bóle podbrzusza 09.03.06, 14:34
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
        Mój lekarz twierdzi, że to najprawdopodobniej macica się powiększa i właśnie
        zalecił branie nospy.Ból głowy od ciśnienia tylko nic nie może mi lekarz
        zalecić. Więc jestem w punkcie wyjścia, chyba, że któraś z Was ma jakiąs metodę
        naturalna na podniesienie cisnienia smile
        Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam
        • m-anettka Re: Bóle podbrzusza 09.03.06, 20:02
          spróbuj z tą kawusią, działa. Ja piję kawę właśnie przy bólach głowy i pomaga,
          łagodzi ból. U mnie to takie trzydniówki bólu związane najczęściej ze zmianą
          pogody. Właśnie przed chwilą skończyłam cappucino-mało kofeiny, ale czuję się
          lepiej!
          • justysl1 Re: Bóle podbrzusza 10.03.06, 16:23
            Dzieki za radę. Dzis wypiłam cappucino i jakby trochę lepiej. Faktycznie
            dopiero Twój post dał mi do myslenia, że jesli zaczynaja sie bóle głowy to po
            jednym dniu nie ustępują. Mam nadzieje, że moja "trzydniówka" jutro minie smile
            Biorę też no-spę. Póki co nie czuje poprawy i szczerze mówiąc zaczynam się
            martwić czy wszystko w porządku. jestem szczupła osobą i być może to co
            powinnam odczuwać w I trymestrze odczuwam dopiero teraz -pocieszam się smile
            Chodzisz do szkoły rodzenia?
            • m-anettka Re: Bóle podbrzusza 10.03.06, 20:44
              nie martw się, moja położna mówi, że niebezpieczne są bóle takie jak na
              miesiączkę i długotrwałe. Ja też czuję moją rozciągającą się macicę. Czasem
              mnie coś zakłuje w pachwinie. Ale wiem jak to jest-każde zakłucie, lekki ból i
              panika. Mam to samo. Do szkoły rodzenia chcę chodzić od maja. Trzymaj się! I
              żeby trzydnówka trwała krócej wink
              • justysl1 Re: Bóle podbrzusza 13.03.06, 19:00
                czesć Anetko?

Tak chyba masz na imię. Dziękuję Ci za uspokojenie. Po weekendzie mam wrażenie,
                że powoli "twardość" podbrzusza ustępuje. Głowa póki co nie boli. Sama radość!!!
                Nie wiem na który tc zapalnowałaś Twają majowa szkoła rodzenia, ale jeśli
                wybierasz się na Tysiąclecie to daj znać. Ja tam się wybieram z powodu mojego
                prowadzącego dr Blukacz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka