maga233 11.03.06, 11:30 czy moze zaszkodzić dzidzi? Wy też czasem je macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisienka89 Re: Kolka w ciąży 11.03.06, 11:42 Przyczyna kolki w czasie ciazy jest wypicie duzej ilosci gazowanych napojow ( a tego nie powinno sie pic) lub po prostu zjadlas cos ciezkostrawnego.. trzeba uwazac na dietke Ja tez sie nieraz pokusze o cos gazowanego i mam potem takie wlasnie tego skutki jakie opisujesz..a czy zaszkodzi to dzidzi? zaszkodzic nie zaszkodzi, ale tez biedactwo bedzie sie męczylo... moze miec czkawki..u mnie to sie zdaza bardzo czesto..niestety POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
maga233 Re: Kolka w ciąży 11.03.06, 12:57 dziekuje za odpowiedz. moja kolka nie byla spowodowana przez rzadna z tych rzeczy ktore opisujesz. Tak po prostu, mialam gosci, zamieszanie. Niewiem moze przez to. Zreszta niewazne -najwazniejsze ze nie to nie szkodzi dzidzi. Bo troche sie zmartwilam czy taki kilkuminutowy "skurcz" moze mu cos zrobic. Pozdrawiamy -ja i moj 19 -tygodniowy chlopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: Kolka w ciąży 11.03.06, 15:55 nie no bez przesady.Ja nie pijąc gazowanych napojów, bo takowych nie lubię, miewam kolkę ilekroć maszeruję nieco szybszym krokiem,dziecko pewnie słodko śpi i nawet o tym nie wie))A powiązanie kolki u matki z czkawką u dziecka??Nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Kolka w ciąży 11.03.06, 17:15 ja miałam często kolki od marszu, bardzo często zwyczajnie wtedy zwalniałam kroku na pewno to nie szkodzi dzidziusiowi, jeśli już komuś, to mamie (dyskomfort) pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
agasasin1 Re: Kolka w ciąży 11.03.06, 17:44 kolka dzidzi napewno nie zaszkodzi,ja tez mialam i urodzilam zdrowa coreczkie.Poprostu sie nie przemeczaj.Nie prawdza ze to jest od napoji gazowanych,poniewaz ja pilam tylko wode niegazowana i kolki mialam.Oszczedzaj sie i nic poza tym.zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś