dora159 grypa w ciąży 13.03.06, 12:32 Mam pytanie. Jestem 6 tygodniu ciąży i dopadła mnie prwdopodobnie grypa( Gorączka, katar, kaszel. Jaki wpływ moze miec choroba na maleństwo i jak leczyc. Teraz biore Apap, Rutinoscorbin i jakis syropek malinowy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
asaroth Re: grypa w ciąży 13.03.06, 12:43 Grypa jest niebezpieczna dla wczesnej ciąży i lepiej żeby ją zdiagnozował lekarz. Może jesteś tylko przeziębiona ? Idź do lekarza ... Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: grypa w ciąży 13.03.06, 13:16 to raczej przeziębienie, nie grypa. Oscillococinum, napar z lipy i do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
dora159 Re: grypa w ciąży 13.03.06, 15:30 Oscillococinum tez biore, ale i tak czuje sie fatalnie. Cieknie mi z nosa i ten katar jest nie do opanowania. Serio mnie to martwi, bo od ciągłego dmuchania i kasłania juz mnie boli brzuch ... Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
agaa5 Re: grypa w ciąży 13.03.06, 16:13 Zaszkodzić nie powinna ale dla pewności zrób porządne usg po 21tyg do 24 tyg ciąży. Ja w pierwszej ciąży też non stop łapałam infekcje, brałam leki i lekarz zalecił mi właśnie takie usg żeby mieć pewność że wszystko w porządku. Nie martw się na zapas nie zawsze maluchy są podatne na szkodliwe czynniki. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
m125 Re: grypa w ciąży 16.03.06, 22:47 NIE RADZILABYM APAPU. LOZKO, CZOSNEK, MIOD Z CYTRYNA. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinka Re: grypa w ciąży 16.03.06, 23:16 Koniecznie idz do lekarza on da Ci idealne leki dla twojego stanu. Ja bylam chora od dnia poczęcia do 10 tyg. na zapalenie oskrzeli, bralam antybiotyki, dwa rodzaje, rozne leki syropy, organizm nie potrafil sie bronic bylam odwodniona, i słaba, na dodatek mialam wymioty poranne. Branie antybiotyku konsultowalam z kilkoma lekarzami jak rowiez z moim ginem. Lekarze mowili mi, ze medycyna idzie tak do przodu, że antybiotyk i inne lekarstwa nie zaszkodzą dzidzi. Lecz dopuszczenie i nie leczenie jakiejkolwiek chorby może wiazac sie z utratą dziecka. Bralam tez apap ale w poźniejszym etapie ciązy. Od 20 tyg i tak co tydzien potworne mialam migreny. Moj maly okaz zdrowia. KORNELKA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31888504&a=35831434 Życzę zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: grypa w ciąży 16.03.06, 23:35 ja jestem przyziebiona i mój gin. mi zalecił wszystkie domowe sposoby tylko UWAZAC z sokiem malinowym,rutinoscorbin,wapno w razie goraczki paracetamol,jestem w Osmym tc. jezeli u ciebie jest przeziebienie to spokojnie,ale jak grypa to lepiej do lekarza! od razu Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 14:07 a co mozna brac przy bolu gardla i duzej chrypie a jestem obecnie w 29 tygod.ciaz? Bylam u jednego lekarza i poeiedzial mi ze moge brac wszystko i nawet moze zapisac mi antybiotyk-czy to nie zagrosi malenstwu? czekam naodzew szybki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogata1 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 15:20 byłam chora w 26tc i brałam antybiotyk, który je bezpieczny dla kobiet w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
irek0304 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 15:57 witam wlasnie jestem po grypie 20 tc mamy w jednej miejscowosci takiego pana co leczy ludzi jest bioenergoterapeuta chyba sie dobrze wyrazilam i polecil mi na katar masc tranowa smarowac nos,oklady na czolo ze spirytusu,paragrippe,wit.C,i nie polacal zadnych innych lekow typu apap podobno grypa moze byc bardzo niebespieczna dla dzidzi mi te leki pomogly dodam ze jezdza do niego ludzie z calej polski takze wie co mowi....a na gardlo tantum werde to sa leki ziolowe takze sa bezpieczne..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0674 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 16:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=16305118 myśle że tu znajdziesz pare porzytecznych informacji Odpowiedz Link Zgłoś