Dodaj do ulubionych

grypa w ciąży

13.03.06, 12:30
Obserwuj wątek
    • dora159 grypa w ciąży 13.03.06, 12:32
      Mam pytanie. Jestem 6 tygodniu ciąży i dopadła mnie prwdopodobnie grypasad(
      Gorączka, katar, kaszel. Jaki wpływ moze miec choroba na maleństwo i jak
      leczyc. Teraz biore Apap, Rutinoscorbin i jakis syropek malinowy. Pzdr
      • asaroth Re: grypa w ciąży 13.03.06, 12:43
        Grypa jest niebezpieczna dla wczesnej ciąży i lepiej żeby ją zdiagnozował lekarz.
        Może jesteś tylko przeziębiona ? Idź do lekarza ...
      • 5_monika Re: grypa w ciąży 13.03.06, 13:16
        to raczej przeziębienie, nie grypa.
        Oscillococinum, napar z lipy i do łóżka.
        • dora159 Re: grypa w ciąży 13.03.06, 15:30
          Oscillococinum tez biore, ale i tak czuje sie fatalnie. Cieknie mi z nosa i ten
          katar jest nie do opanowania. Serio mnie to martwi, bo od ciągłego dmuchania i
          kasłania juz mnie boli brzuch ... Dzieki za pomoc
          • agaa5 Re: grypa w ciąży 13.03.06, 16:13
            Zaszkodzić nie powinna ale dla pewności zrób porządne usg po 21tyg do 24 tyg
            ciąży. Ja w pierwszej ciąży też non stop łapałam infekcje, brałam leki i lekarz
            zalecił mi właśnie takie usg żeby mieć pewność że wszystko w porządku.
            Nie martw się na zapas nie zawsze maluchy są podatne na szkodliwe czynniki.
            Pozdrawiam Aga
          • m125 Re: grypa w ciąży 16.03.06, 22:47
            NIE RADZILABYM APAPU. LOZKO, CZOSNEK, MIOD Z CYTRYNA.
            • kornelinka Re: grypa w ciąży 16.03.06, 23:16
              Koniecznie idz do lekarza on da Ci idealne leki dla twojego stanu. Ja bylam
              chora od dnia poczęcia do 10 tyg. na zapalenie oskrzeli, bralam antybiotyki,
              dwa rodzaje, rozne leki syropy, organizm nie potrafil sie bronic bylam
              odwodniona, i słaba, na dodatek mialam wymioty poranne. Branie antybiotyku
              konsultowalam z kilkoma lekarzami jak rowiez z moim ginem. Lekarze mowili mi,
              ze medycyna idzie tak do przodu, że antybiotyk i inne lekarstwa nie zaszkodzą
              dzidzi. Lecz dopuszczenie i nie leczenie jakiejkolwiek chorby może wiazac sie z
              utratą dziecka.
              Bralam tez apap ale w poźniejszym etapie ciązy. Od 20 tyg i tak co tydzien
              potworne mialam migreny.

Moj maly okaz zdrowia. KORNELKA
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31888504&a=35831434
              Życzę zdrowka
              • mariolka55 Re: grypa w ciąży 16.03.06, 23:35
                ja jestem przyziebiona i mój gin. mi zalecił wszystkie domowe sposoby tylko
                UWAZAC z sokiem malinowym,rutinoscorbin,wapno w razie goraczki
                paracetamol,jestem w Osmym tc. jezeli u ciebie jest przeziebienie to
                spokojnie,ale jak grypa to lepiej do lekarza! od razu
                • zabolek27 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 14:07
                  a co mozna brac przy bolu gardla i duzej chrypie a jestem obecnie w 29
                  tygod.ciaz?

Bylam u jednego lekarza i poeiedzial mi ze moge brac wszystko i nawet moze
                  zapisac mi antybiotyk-czy to nie zagrosi malenstwu?
                  czekam naodzew szybki
                  pozdrawiam
                  • bogata1 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 15:20
                    byłam chora w 26tc i brałam antybiotyk, który je bezpieczny dla kobiet w ciąży
                    • irek0304 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 15:57
                      witam wlasnie jestem po grypie 20 tc mamy w jednej miejscowosci takiego pana co
                      leczy ludzi jest bioenergoterapeuta chyba sie dobrze wyrazilam i polecil mi na
                      katar masc tranowa smarowac nos,oklady na czolo ze spirytusu,paragrippe,wit.C,i
                      nie polacal zadnych innych lekow typu apap podobno grypa moze byc bardzo
                      niebespieczna dla dzidzi mi te leki pomogly dodam ze jezdza do niego ludzie z
                      calej polski takze wie co mowi....a na gardlo tantum werde to sa leki ziolowe
                      takze sa bezpieczne..pozdrawiam
    • gosia0674 Re: grypa w ciąży 20.03.06, 16:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=16305118

myśle że tu znajdziesz pare porzytecznych informacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka