czudna 15.03.06, 21:48 Ile można mieć dzieci jeśli jest się skazanym na rodzenie przez cesarskie cięcie? Czy to prawda, ze trzecia taka operacja jest już bardzo niebezpieczna dla kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marki0 Re: cesarka - ile dzieci? 15.03.06, 21:51 Ja jestem po dwóch i faktycznie lekarz powiedział, że trzecie cięcie to juz poważny zabieg dla mnie.Ale gdzieś tu widziałam temat "kto miał 3 cc" i mnóstwo kobiet okazuje sie że miało 4 cięcia i maja sie dobrze. Musisz poszperać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: cesarka - ile dzieci? 16.03.06, 01:10 Trzecia ciąża po dwóch cesarkach programowo jest traktowana jako ciąża wysokiego ryzyka, jej przebieg jest bardziej monitorowany. Operacja sama w sobie nie stanowi aż takiego zagrożenia, istnieje jednak opcja pt. pęknięcie macicy na starym szwie i stąd wszelkie środki ostrożności. Ja tam planuję trzecie )) ale najwcześniej za 7-8 lat ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniaaa1 Re: cesarka - ile dzieci? 16.03.06, 07:33 mi lekarz powiedzial, ze w niedawno ciął kobiete po raz piąty! ) pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś