Dodaj do ulubionych

Ból po CC...

23.03.06, 12:57
Mamy które rodziły przez CC, czy ból rany po odejsciu znieczulenia jest
bardzo duży???Jak z obkurczaniem macicy, bo to tez boli podobno???Napiszcie
jak to jest???Za tydzeń ide na CC.
Obserwuj wątek
    • aguniaxxx Re: Ból po CC... 23.03.06, 13:49
      Pewnie częściowo zależy to od szpitala i opieki. Miałam cc w Zofii (W-awa) i
      tam bardzo pilnowali, żeby środki przeciwbólowe były podawane na czas tak więc
      ja nie wiem co to znaczy ból po cc. Nie doświadczyłam go ani przez chwilę.
      Cholernie nieprzyjemne jest tylko kasłanie a własciwie to nie bardzo da się
      normalnie kasłać (boli)
      • pat761 Re: Ból po CC... 23.03.06, 13:52
        Cześć, ja też miałam cc w Zofii. Ból jest oczywiście, najgorszy przy pierwszym
        poniesieniu się z łóżka -ale to bardziej psychika działa, jak już się wstanie
        jest OK. Warto poprosić w szpitalu o receptę na czopki przeciwbólowe.
    • machiatta Re: Ból po CC... 23.03.06, 15:21
      Ja też rodziłam na Żelaznej i też nie skarżę się na ból - panie bardzo pilnowały żeby przyjmować w
      określonych godzinach zastrzyki przeciwbólowe i czopki.
    • lenka_style Re: Ból po CC... 23.03.06, 16:41
      ten sam szpital, ta sama opinia smile. do domu wróciłam 4 dni po cc, praktycznie
      nie czułam już bólu. 3 dni po cc nie brałam znieczulenia (w św. zofii jest to
      tzw. "sos", paracetamol na życzenia, jak miną najgorsze bóle, kiedy to panie
      pielęgniarki pilnują, żeby nie bolało smile, nic mnie nie bolało, trochę przy
      kasłaniu czy kichaniu, ale to są rzeczy do zniesienia. Ten ból ja bym w ogóle
      ignorowała w myśleniu o swoim porodzie smile), nie warto się nim przejmować.
    • galia29 Re: Ból po CC... 23.03.06, 16:56
      Ja jestem 10 dni po cc, bralam środki przeciwólowe przez dwa dni - potem nie
      potrzebowałam bo właściwie nie bolało.Jasne ,że trochę przy chodzeniu na
      poczatku i przy przewracaniu sie z boku na bok w łóżku boli, ale to nie jest
      jakiś wielki ból.Teraz już nie pamiętam że miałam jakąś operacje, rana zagoiła
      się super, brzuch wygląda prawie jak przed ciążą.Nic się nie bój- będzie dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka