evita_iv 23.03.06, 12:57 Mamy które rodziły przez CC, czy ból rany po odejsciu znieczulenia jest bardzo duży???Jak z obkurczaniem macicy, bo to tez boli podobno???Napiszcie jak to jest???Za tydzeń ide na CC. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguniaxxx Re: Ból po CC... 23.03.06, 13:49 Pewnie częściowo zależy to od szpitala i opieki. Miałam cc w Zofii (W-awa) i tam bardzo pilnowali, żeby środki przeciwbólowe były podawane na czas tak więc ja nie wiem co to znaczy ból po cc. Nie doświadczyłam go ani przez chwilę. Cholernie nieprzyjemne jest tylko kasłanie a własciwie to nie bardzo da się normalnie kasłać (boli) Odpowiedz Link Zgłoś
pat761 Re: Ból po CC... 23.03.06, 13:52 Cześć, ja też miałam cc w Zofii. Ból jest oczywiście, najgorszy przy pierwszym poniesieniu się z łóżka -ale to bardziej psychika działa, jak już się wstanie jest OK. Warto poprosić w szpitalu o receptę na czopki przeciwbólowe. Odpowiedz Link Zgłoś
machiatta Re: Ból po CC... 23.03.06, 15:21 Ja też rodziłam na Żelaznej i też nie skarżę się na ból - panie bardzo pilnowały żeby przyjmować w określonych godzinach zastrzyki przeciwbólowe i czopki. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Ból po CC... 23.03.06, 16:41 ten sam szpital, ta sama opinia . do domu wróciłam 4 dni po cc, praktycznie nie czułam już bólu. 3 dni po cc nie brałam znieczulenia (w św. zofii jest to tzw. "sos", paracetamol na życzenia, jak miną najgorsze bóle, kiedy to panie pielęgniarki pilnują, żeby nie bolało , nic mnie nie bolało, trochę przy kasłaniu czy kichaniu, ale to są rzeczy do zniesienia. Ten ból ja bym w ogóle ignorowała w myśleniu o swoim porodzie ), nie warto się nim przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
galia29 Re: Ból po CC... 23.03.06, 16:56 Ja jestem 10 dni po cc, bralam środki przeciwólowe przez dwa dni - potem nie potrzebowałam bo właściwie nie bolało.Jasne ,że trochę przy chodzeniu na poczatku i przy przewracaniu sie z boku na bok w łóżku boli, ale to nie jest jakiś wielki ból.Teraz już nie pamiętam że miałam jakąś operacje, rana zagoiła się super, brzuch wygląda prawie jak przed ciążą.Nic się nie bój- będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś