Dodaj do ulubionych

tatuaze/kolczykowanie ciala

01.04.06, 09:25
Jak wasi lekarze traktuja tatuaże i kolczyki w róznych "dziwnych" miejscach?

Słyszałam tylko dwie opinie... ze zamiast badać rozwarcie to ogladał jej
tatuaze i zaczął obcesowo traktować...a druga ze jak tylko zauwazyli to
zmienial im sie stosunek do niej na nie tyle nie mily co chlodniejszy ale nie
byla pewna bo moze to przewrazliwienie.

a jak u was?
Obserwuj wątek
    • gosiek289 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 09:52
      Ja mam tatuaż wokół pępka ( a więc widać przy badaniu w ciąży) - i lekarzom
      bardzo się podoba - zawsze pozytywnie reagują i sami mówią, że super tatuaż. Nie
      ma na to wpływ weku ( podoba się i młodszym i starszym)
    • hekate_mw Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 11:11
      Mam dwa duże tatuaże (ramię i łydka) do tego kolczyk w pępku, nosie, języku i
      wardze i sporo blizn po chlastach na ramieniu, udach, podbrzuszu... większość
      rzeczy widać przy badaniu na foteliku a tylko niektóre przy USG... i nigdy nie
      spotkało mnie nic niemiłego, raczej pytania czy się nie bałam, czy nie bolało..
      Może to zależy od tego jak my interpretujemy zachowanie innych, może faktycznie
      od postawy i uprzedzeń lekarza albo może od jego humoru danego dnia..trudno
      powiedzieć.
      • nikosia66 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 11:26
        > Mam dwa duże tatuaże (ramię i łydka) do tego kolczyk w pępku, nosie, języku i
        > wardze i sporo blizn po chlastach na ramieniu, udach, podbrzuszu...

Nie wyobrazam sobie jak można swoje ciało tak zmaltretować........
        • hekate_mw Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 11:31
          Kwestia tego jak się życie ułożyło wink tongue_out
        • cynamonka6 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 11:45
          Każdy ma prawo robić ze SWOIM ciałem co chce! Krytyka świadczy o braku
          otwartości na innych ludzi. Co do chlastów- w życiu nie każdy ma "z górki".
          Trochę od tematu, ale nie mogłam się powstrzymać.
          • sja75 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 12:20
            mój gin stwierdził ze fajnie!ale sam by sie bał zrobic sobie bo sie boi bólu!
            • matuska Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 13:35
              Ja mam dosc duzy na ramieniu, i drgi miedzy lopatkami, ten pierwszy jest
              widoczny zawsze przy badaniu cisnienia, i wzbudza zawsze ciekawosc lekarzy czy
              nie bolalo, i komentarz ze bardzo ladny
    • bumblebee1 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 01.04.06, 14:55
      A ciekawa jestem, nie miałam się kogo zapytać - czy tatuaż np. na brzuchu w
      czasie ciąży się nie "rozpełźnie" i nie zmieni swojego kształtu? Bo nie powiem,
      noszę się z myślą wykonania sobie gdzieś jakiegoś dzieła sztuki, tylko właśnie
      obawiam się, jak będzie to wyglądać po ciąży/ach...
      • hekate_mw Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 02.04.06, 11:40
        No więc z tatuażami to jest tak: jeżeli nie masz skłonności do rozstępów i Ci
        się nie robią między innymi w miejscu gdzie masz tatuaż, to jeżeli tyjesz,
        rośniesz lub jesteś w ciąży - tatuaż "rośnie" z tobą, tak jak rozciąga się i
        rośnie skóra. Natomiast, jeżeli masz skłonności do rozstępów, to jeżeli na
        zrobionym już tatuażu taki rozstęp Ci się zrobi, to niestety ale "pęka" też
        tatuaż, zostaje przerwana ciągłość wzoru. Wtedy, jak taki rozstęp nie będzie
        boleć, można wzór naprawić dotatuowywując brakującą resztę. Natomiast jeżeli
        chcesz zakryć np.tatuażem rozstępy po m.in.ciąży to spokojnie można dobrać wzór
        i "technikę tatuowania" tak, żeby zakryły rozstępy. Tak samo można tatuować
        blizny. Tylko trzeba iść do człowieka który się na tym zna.
        • bumblebee1 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 02.04.06, 12:06
          Dzięki, czyli w moim przypadku odpada, rozstępy mam nawet od normalnego
          wzrostu... pozdrawiam smile
    • an_ka30 Re: tatuaze/kolczykowanie ciala 02.04.06, 19:28
      ja ma kolczyk w jezyku i w pępku - nigdy nie miałam zadnych nie przyjemnosci z
      tego powodu u lekarza - wręcz przeciwnie . Teraz jestem w 6 miesiacu ciązy i
      musiałam wyjac kolczyk z pępka bo zaczął mi przeszkadzac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka