Dodaj do ulubionych

Co polecacie przeciwko rozstępom?

10.04.06, 19:52
Dziewczyny jakie kosmetyki polecacie stosować przeciwko rozstępom?? Mam
zamiar kupić te reklamowane powyżej na banerze firmy Eris. Czy one są dobre?
A może lepiej zainteresować się innymi? Doradzcie kiedy najlepiej zaczac
stosować taki kosmetyk? Jestem w 11tc zaczynam tyć i mam bardzo naciagnietą
skorę na brzuchu czasem aż mnie boli ale to chyba za wczesnie na takie
kosmetyki. Poradzcie i powiedzcie od kiedy stosowałyście takie specyfiki. Z
góry dziekuję
Obserwuj wątek
    • guzmania Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 20:12
      Ja zaczełam stosować po 12 tygodniu zwykłą oliwkę i narazie nie zauważyłam
      żadnych rozstępów, a wkroczyłam w III trymestr.Oliwka jest skuteczna, bo dobrze
      natłuszcza skóre.Pozdrawiam.
      • mmadzik1 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 20:17
        Dzieki za szybka odpowiedz smile
    • iw1978 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 20:31
      Systematyczność wink, jesli chodzi o brzuch, to zwłaszcza po porodzie. A tak serio to był kilka miesięcy temu w GW ("Wysokie Obcasy") artykuł o tym, że większość "normalnych" kosmetyków nadaje się dla ciężarnych i nie stanowi żadnego zagrożenia. Kosmetyki dla ciężarnych nie różnią się składem. Wmawia się przyszłym matkom, że muszą stosować specjalne kosmetyki i przy okazji skutecznie drenuje ich kieszeń.
    • mazakmm Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 20:32
      Ja w obu ciązach korzystałam z Biothermu Jest super i wart tych pieniędzy!!!
    • iw1978 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 20:35
      kobieta.gazeta.pl/rodzicpoludzku/1,70807,3099110.html
    • kasia2705 Tylko i wylacznie FISSAN 10.04.06, 20:43
      Do kupienia w aptece, na ciaze zejdzie 4-5 tubek (lacznie z pierwszym okresem
      pologu), tubka dwadziescia pare zl. Smaruje sie tylko 1 raz dziennie, brzuch
      GIGANT a ja z pozdziwu wyjsc nie moge, ze tak rozciagnieta skora jest w tak
      rewelacyjnej kondycji, bardziej sprezysta niz kiedykolwiek!
      • sja75 na rozstępy 10.04.06, 20:47
        zwykła oliwka dla dzieci stosuje zamiennie z balsamem dove dla ujedrnienia-
        brzusio duzy juz ale jak na razie ok!
    • margonik Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 21:17
      Bardzo polecam Fissan - dostępny w aptece. Jest skuteczny i tani - ostatnio
      widziałam koło 18 zł i to w SuperPharm, czyli w drogiej aptece.

Ale niektóre dziewczyny go nie lubią, bo nie wchłania się szybko.
      Jednakże Mustella też sie nie wchłania szybko... a jest kilka razy droższa (czy
      lepsza - nie wiem).

Myślę, że przynajmniej na noc Fissan jest dobrym rozwiązaniem.
      • kiniusia11 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 10:47
        Cześć !!!!Ja stanowczo polecam Mustelle i nie gadajcie glupot ze sie nie da
        rozsmarowac .Jest droga ale i wart tych pienieniędzy .Ja ją stosuje od 4
        miesiąca i brzuch jest oki!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam
        • invicta1 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 13:36
          ja tez stosuje Mustele o podwojnym działaniu na rozstepy (u mnie zagrozony teren
          to biust-z C urósł do E) rozstępy mam czerwone, głebokie i ciagle powstaja nowesad
          smaruje 2 razy dziennie
        • margonik Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 14:27
          Nie mówię, że sie nie da rozsmarować. Ja też ją stosuje - akurat dostałam ją w
          prezencie. Nie mam nic przeciwko niej. Chodzi mi tylko o to, że także wolno się
          wchłania (co jest zazwyczaj zarzutem przeciwko Fissanowi). Jak stosuję Mustellę
          na dzień i po jakimiś kwadransie sie ubieram, to czuję dyskomfort bo ciuchy
          przyklejają się do skóry.

Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że mam i Fissan i Mustellę, a jak bym
          miała kupować kolejne opakowania, to kupiłabym Fissan. Po prostu wolę Fissan i
          nie tylko ze względu na cenę (Fissan kosztuje około 20zł, Mustella 85zł). Dla
          mnie cena Mustelli nie jest zaporowa, bo nie takie pieniądze wydaję na
          kosmetyki. Ale to nie znaczy, że Mustellę krytykuję. Po prostu Fissan wolę.
    • katrint Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 10.04.06, 23:52
      Ja używam oliwki w żelu, rewelacja.Kremy różne już były testowane przeze mnie i
      żaden nie natłuszczał mi skóry jak trzeba.Mustelę uważam za mocno
      przereklamowaną i nie warta swojej ceny.Wszelkie Gerbery-zwyklizna.Fissan jest
      super bo świetnie natłuszcza no ale jednak oliwki nic nie przebijesmile)))
      • monikaaleksandra Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 08:15
        Od początku ciąży stosuję Gerbera przeciw rozstępom a do pielęgnacji biustu
        żel-krem z ATW. Nie mam na razie żadnych rozstępów. Raz na tydzień smaruję się
        Fissanem, bo kupiłam 1 tubkę, ale smród towotu w konsystencji smaru silnikowego
        i beznadziejne wchłaniania się tego specyfiku spowodowały, że postanowiłam na
        jednej tubce skończyć przygodę z tym mazidłem. Żal mi go jednak wyrzucić, więc
        mam nadzieję, że uda mi się wykończyć choć 1 opakowanie.
        A skłonnośc do rozstępów jest podobno uzależniona od budowy ciała i "gęstości"
        skóry - mój lekarz powiedział, że nie muszę się niczym smarować, bo nie będę
        miała żadnych rozstępów.
        Optymista, nie wierzę mu smile
      • laurka112 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 08:15
        używałam musteli, fisanu, a i tak parę wyszłosad
        SYSTEMATYCZNOŚĆ JEST NAJWAŻNIEJSZA!!!
        oliwka jest chyba dobrym rozwiązaniem, ważne żeby często natłuszczać.
        • agness25 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 09:57
          polecam Fissan
          • madzik241 Ja też polecam fissan 11.04.06, 12:02
            Widzę,że jest mnóstwo zwolenniczek fissanu. Ja też go gorąco polecam, nie jest
            strasznie drogi i jeśli stosuje się go systematycznie to jest duuuużo mniejsza
            szansa na rostępy (bo zawsze jakieś tam ryzyko wyjścia kilku jest niezależnie
            od jakości stosowanego preparatu). Mi fissan poleciła koleżanka, która używała
            go przez całą ciążę od 12 tygodnia i ani jednej "ryski" nie miała po urodzeniu.
            Ja obecnie jestem w 31 tyg i jak narazie też nic nie zauważam chociaż mam
            bardzo delikatną skórę i skłonności do rozstępów ogromne. Mustela też jest
            fajna ale droga, miałam kilka próbek, ale nie zdecydowałam się jej kupić. Od
            jakiegoś 14 tygodnia ciąży używam fissanu na brzuszek, biodra i pośladki.
            Resztę ciała smaruje oliwką dla dzieci.
            • chipsi Re: Ja też polecam fissan 11.04.06, 14:32
              Uwierzyłam Wam na słowosmile Kupiłam Fissan, przedtem tylko oliwka dla dzieci.
              Posmarujemy-zobaczymy wink
    • lucy.sol Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 13:22
      Mustela!!!! jest droga ale dziala!!! dwie ciaze stosowalam i zadnego rozstepu,
      a na piersiach mi sie zrobily bo piersi nie smarowalam. Brzuch rano i
      wieczorem.POLECAM
    • todilla Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 13:33
      Cześć!
      Ja od wczesnych miesięcy ciąży stosuję FISSAN z żelazną konsekwencją, długo chronił moją skórę, ale ok. 22-23 tc rozstępy i tak wylazły stadami. Myślę, że jest to również kwestia indywidualnych predyspozycji - moja skóra zawsze miała tendencję do pokrywania się tymi "ozdóbkami" w różnych miejscach... Życzę ślicznych gładkich brzusiów!
      • kgbx2 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 14:31
        ja w poprzedniej ciaży używałam bardzo regularnie przeróznych specyfików
        przeciw rozstępom i prawie do końca ciąży byłam przekonana że ich nie mam. Pod
        koniec zauwazyłam, że ukryły się pod brzuchem i tak naprawdę wyszły dopiero po
        porodzie. Teraz już są blade ale nigdy nie znikną. Dlatego uważam , ze
        samarowanie smarowaniem - może pomaga może nie ale jak ktoś ma tendencje to i
        tak ma szansę. Podobno te szansę zmiejsza odpowiednia dieta i przed ciążą i w
        trakcie. W obecnej ciąży uzywam zwykłych basamów do ciała a w drumim trymestrze
        pewnie zacznę stosować i te na rozstępy.
        • lucyn77 Re: Co polecacie przeciwko rozstępom? 11.04.06, 18:55
          Witam wszystkich.
          Rano stosuję Ziajkę, a wieczorkiem do tej pory był krem z Gerbera. A teraz
          skusiła mnie reklama i kupiłam Eria (reklama powyżej). A wieczorem jeszcze przed
          nałożeniem kremu, robie sobie masaż rekawicą (biodra i posladki). Jak narazie
          jest ok. 29 tc.
          Pozdrawiam.
          PS. Podobno w tym wszytskim najważnieszy jest masaż. Tak mi kiedyś pani w aptece
          powiedziała. Dodam ,że mam skłonności do rozstępów. Mam już stare , niestety.
    • pollys mustella, avon-solutions 12.04.06, 23:07
      jak tylko dowiedziałąm się, że jestem w ciąży zaczęłam stosować mustellę. krem
      dobry ale...drogi, jak weszłam w czwarty miesiąc siostra poleciła mi krem z
      avonu. używam go cały czas i póki co nie pojawił się ani jeden paskudny
      rozstęp smileważne żeby ten krem stosować dopiero od czwartego miesiąca!
      próbowałam również fissan ale okazało się, że mam na niego uczulenie- cąły
      brzuch pokrył mi się drobniutkimi czerwonymi krostami a co do oliwki to trzeba
      długo czekać zanim się wchłonie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka