ewciak9 30.04.06, 08:49 dziewczyny od kiedy czuje się kopniaki w okolicach żeber. Ja jestem w 25tc i czuję maluszka jak kopie tak nisko.Tak wogóle to kopniaki są słabiutkie czy to może przez to że mam łożysko na przedniej ścianie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: coś o kopniakach 30.04.06, 08:59 Pozniej, znaczni pozniej... ja w 30 tyg. ale u mnie chyba szybciej sie rozrasta macica bo blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
niutka_78 Re: coś o kopniakach 30.04.06, 09:29 ja jestem w 28 i juz czuje pojedyńcze mocne kopniecia, ale raczej jeszcze nie w żebra Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: coś o kopniakach 30.04.06, 10:43 ja jestem w 35 tc. i jak dotąd wogóle nie odczuwam żadnych kopniakó w żebra, raczej na boki, u dołu i do środka i to tez nie są typowe kopnięcia tylko czuje przeciąganie, muśniecia, wypięcia; łóżysko na ścianie przedniej a;le nie wiem czy to ma akurat tutaj jakieś znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
sara-monika Re: coś o kopniakach 30.04.06, 11:28 Cześc mając łożysko na ścianie przedniej możesz odczuwać słabsze ruchy i kopniaki dziecka. Ja mam łożysko na ścianie tylnej i powiem szczerze ze juz jestem zmeczona ciągłym biciem po rzebrach i wypychaniu nóżek przez skórę. Porownałam ruchy mego maleństwa z ruchmi koleżanki która też jest w podobnym wieku ciaży i znacznie się różnią. Ona odczuwa lekkie rozpychanie sie dzidziusia poniewaz łozysko ma na ścianie przedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: coś o kopniakach 30.04.06, 11:51 Przez 10 miesięcy ciąży nie czułam żadnych kopniaków w żebra. W ogóle nie przypominam sobie by jakikolwiek ruch mojego płodu był dla mnie bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: coś o kopniakach 30.04.06, 15:45 no to szczęściara z Ciebie mi jak czasem przyłożyła, to się z bólu zwijałam i okrzyki "radości" wydawałam Odpowiedz Link Zgłoś
kotka22 Re: coś o kopniakach 30.04.06, 16:07 A mnie moja mała tez rzadko kopie w żebra ale za to jak "próbuje" mi pod nie wejść to jest dopiero uczucie!Można się zwijać z bólu.Ale to już 39 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: coś o kopniakach 30.04.06, 19:20 Ja przez całą ciążę nie poczułam ani jednego kopniaka w żebra. Wszystko dlatego, że Pyzaty był nisko. Nieźle za to dawał mi po pęcherzu, a nawet czułam kopniaki w pachwinach . Ania i Kubek vel Pyzaty Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: coś o kopniakach 30.04.06, 23:16 Ja mam łożysko na przedniej ściance i ruchy bardzo długo czułam bardzo delikatnie. Dopiero od kilku tyg. (teraz 36tc )mała się mocniej rusza i jest to bardziej przeciąganie. Kopniaków w żebra nie możesz czuc teraz poniewaz macica jest jeszcze dość nisko. A potem tez możesz je odczuwac zupelnie w innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś