Dodaj do ulubionych

kosmetyki a ciaza

10.05.06, 10:24
Witajcie. Od niedawna ze wzgledu na skorke pomaranczowa na udach i zblizajacy
sie termin slubu postanowilam wyprobowac krem wyszczuplajacy na brzuch,uda i
posladki. Doslownie wczoraj po zrobieniu testu pojawily sie 2 kreski,wiec
najprawdopodobnie jestem w ciazy! (czekam na wizyte u lekarza).Czy moge nadal
stosowac ten krem czy nie?Nie bylo zadnej informacji na ten temat na
opakowaniu.A jak jest z innymi kosmetykami? Na co powinnam zwracac uwage?
Dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • kasiaka77 soczewki 10.05.06, 10:26
      zapomnialam jeszcze dodac,ze nosze soczewki kontaktowe, czy nie ma zadnych
      przeciwskazan?Gdzie wogole moge znalezc ingformacje na takie tematy?
      • gk102 Re: soczewki 10.05.06, 10:33
        Soczewki noszę od lat i przez wszystkie ciąże - nic mi nie było, i teraz tez
        jest ok. Chociaz np. kolezanka twierdziła, że jej oczy wysychały i musiała
        zrezygnowac z soczewek, u mnie nic takiego nie wystąpiło. Do porodu jedynie
        pojechałam w okularach, a jak mi je zdjęto to nie widziałam dziecka jak mi je
        pokazywali, więc tym razem pojadę w soczewkachwink) Co do kosmetyków - uważam że
        jakies zwykłe można normalnie stosować, w końcu ciąża to nie choroba. Jedynie
        zabiegi inwazyjne trzeba skonsultować z komspetyczka na przykłąd albo z
        lekarzem. Pozdrawiam.
    • goche Re: kosmetyki a ciaza 10.05.06, 10:37
      Z tego co wiem, to kosmetyków wyszczuplających na ogół nie mozna stosowac w
      ciąży, bo zawierają szkodliwe składniki, które sie wchłaniaja przez skórę.
    • lorenia Re: kosmetyki a ciaza 10.05.06, 10:37
      Hej, tez jestem ciekawa. Czytalam, ze nie mozna uzywac tych z kwasami
      owocowymi. Czy bedac w ciazy, skoro sie powiekszamy powinnam jak najszybciej
      zaczac uzywac specjalnych kremow ujedrniajcych??> czy dopiero jak bardziej
      urosne ( 7 tyd). Czy są jakies specajalne firmy lub serie dla kobiet w ciąży???
      • elieka są specjalne kosmetyki dla kobiet w ciązy 10.05.06, 10:45
        np.seria Ziajka - krem p/rozstępom czy seria z Rossmana dla kobiet w ciązy czy
        też z wyższej juz półki - seria Mustela. Krem podwójnie działający przeciw
        rozstępom Mustela to prawdziwa rewelacja, jednak cena wysoka - 90-100 zł za
        opakowanie. Ziajka jest dużo tańsza - do 20 zł za opakowanie.
        Jeśli chodzi o pozostałe kosmetyki - typu krem, mleczko, tonik, balsam do
        ciała, dezodorant - możesz używac tego co do tej pory. Ciąża to nie choroba i
        naprawdę niewiele jest rzeczy które są bezwzględnie zakazane w ciąży. Nie
        dajcie się zwariować.
        Przede wszystkim skórę należy dokładnei nawilżać i lekko natłuszczać (
        zwłaszcza brzuch, uda i pośladki..), niektóre dziewczyny używają oliwki dla
        dzieci (nie kupują "fachowych ciążowych" specyfików) przez całą ciążę i nie
        mają rozstępów - wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji.
        • zara11 Re: są specjalne kosmetyki dla kobiet w ciązy 10.05.06, 10:55
          kobiety w ciazy nie powinny uzywac kosmetykow z retinolem, kwasami owocowymi,
          kwasem alfaliponowym, witamina c. moga dzialac poronnie. [za: oliwia-ciaza].
          zdaje sie, ze w pierwszych tygodniach nie powinno sie jeszcze uzywac specyfikow
          z kofeina.
          a serii kosmetykow specjalnie dla kobiet w ciazy jest co raz wiecej (ziaja,
          mustela, pharmaceris,talia fitness- barwa, kremy fissan, gerber oraz mnostwo z
          wyzszej polki, ktorych nazw nie podaje, bo sie nimi nie interesowalam z powodu
          ich ceny).
          pozdr.smile
          • misspigy Re: są specjalne kosmetyki dla kobiet w ciązy 10.05.06, 11:23
            ja nie polecam kremu fissan - strasznie tłusty i długo się wchłania!!!
            • slonko771 Re: są specjalne kosmetyki dla kobiet w ciązy 10.05.06, 11:44
              jeszcze od samych kosmetykow skorka pomaranczowa nikomu nie znikneła lepiej sie
              posportowac smile a dla mamusi lepiej smarowac sie kosmetykami z serii
              przeznaczonych dla kobiet w ciązy skore trzeba dobrze nawilzyc aby była
              sprezysta osoby ze skłonnoscia pewnie nie unikna rozstepow ale lepiej
              zabopiegac niz leczyc pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka