xal 10.05.06, 17:10 Właśnie rozpoczęłam 34tc i od jakiegoś tygodnia ciągle chce mi się pić. Czy też tak miałyście, czy to jest normalne, czy ja mam jakieś żaby w brzuchu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata51881 Re: Uczucie pragnienia 10.05.06, 17:13 Ja jestem w 38 tc i tez to mam co Ty a zaczelo sie wlasnie w 34/35 tc. dzis np. w ciagu 3 godzin (9-12) wypilam prawie 2L plynow to jest straszne nawet nie wiem gdzie to sie miesci Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Uczucie pragnienia 10.05.06, 18:05 W "Oczekiwaniu na dziecko" jest taka tabelka w której jest napisane przy jakich objawach trzeba się pilnie skontaktować z lekarzem, m.in.: "Nagłe uczucie pragnienia, zmniejszenie oddawania moczu lub trwający cały dzień bezmocz." Tylko nie wpadaj w panikę, bo samo pragnienie nie musi oznaczać nic złego Zobacz, jak tam z Twoim siusianiem Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: Uczucie pragnienia 10.05.06, 18:57 Wzmożone pragnienie może byc efektem cukrzycy ciązowej, jesli robiłas test glukozowy i wyszedł dobrze to nie masz czym się martwić, jesli nie to zrób jak najszybciej, cukrzyca zaczyna się około 30 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 Re: Uczucie pragnienia 10.05.06, 21:37 No to mnie troche zmartwiłyście. Jestem w 10 tygodniu i mam nieprzemijającego kaca. To moja czwarta ciąża-trzecie dziecko. W poprzedniej ciąży miałam problemy z cukrem, brzydkie wyniki moczu, swędzenie skóry i wieczne pragnienie. ale próba obarczeniowa cukru nic nie wykazała, tzn nic złego. Jednak to, co tu napisałyście dało mi do myślenia...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Uczucie pragnienia 11.05.06, 08:06 Ja jestem obecnie w 26 tygodniu ciąży i też ciągle chce mi się pić, ale też ciągle chodzę do kibelka więc jedno jest powiązane z drugim. NIe przejmuję sie bo niektóre kobiety w ciązy tak mają,ale jeśli was coś niepokoi to zawsze lepiej zapytać lekarza i być spokojną....więc się nie zastanawiajcie tylko dzwoncie do swoich lekarzy....zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś