Dodaj do ulubionych

Żylaki w ciąży

16.05.06, 18:00
Dziewczyny, pojawiło mi się takie paskudztwo i Mój Doktor przepisał mi
detralex-brać czy nie? Jestem w 23 tygodniu i od początku ciąży nie wzięłam
ani jednego lekarstwa, więc mam opory.
Obserwuj wątek
    • karolinea Re: Żylaki w ciąży 16.05.06, 18:15
      znam doskonałe ćwiczenie na zylaki..w połaczeniu z maścią...napewno beda
      efekty...
      kładziesz się na plecach...noga w góre i stopą robisz bardzo powli
      okręgi...kilka razy w prawą a potemw lewą....musisz często to robic...np 10 w
      lewo..potem 10 w prawo..odpoczynek i tak trzy razyy,,,kilka razyw tygodniu...
      • agattka5 Re: Żylaki w ciąży 16.05.06, 18:20
        Dzięki, z tym że detralex to proszki na udrożnienie żył, nie maść, ale z
        ćwiczeniami spróbuję-jeszcze raz dziękuję za radę.
        • wizard5 Lipohep 16.05.06, 19:58
          Detralex biore jestem w 25 tyg,zaczelam jakies 3 miesiace temu-zapisal je moj
          lekarz ginekolog.Nie boje sie,nic sie zlego nie dzieje,nogi sa lzejsze i nie
          bola.Do tego smaruje mascia z wyciagiem z lisci dzikiego wina czy czegos
          podobnego.Pozdrawiam.Moj ojciec jest lekarzem,pytalam sie go o ten detralex i
          przeciwskazan nie ma.Lipohep tez mi polecil ojciec,to jest jakas masc i mozna
          to kupic bez recepty za 25 zyli.Pozdrawiam.Dbaj o nogi,znam ten bol.
    • beczek2 Re: Żylaki w ciąży 17.05.06, 09:18
      Ja też biorę od jakiegoś miesiąca detralex i wszystko jest o.k Pani doktór mi
      powiedziała, że bardzo często się go przepisuje kobietą w ciąży, bo jest dość
      łagodny i pomaga.
      • alinkamarcinek Re: Żylaki w ciąży 17.05.06, 10:31
        Mi pojawiły się pierwsze żylaki w 24 tc i lekarka powiedziała, że nie będzie
        ich na razie w żaden sposób leczyć! Smaruję sobie nogi świentym żelem "EMO
        ŻEL" - na bazie wyłącznie ziółek (m.in. wyciąg z kasztanowca) z dodatkiem
        mentolu. Można go używać bez ograniczeń, bo jest dla kobiet w ciąży. Muszę
        powiedzieć że zużyłam już dwie tubki - nogi nie są spuchnięte, nie bolą a co
        najważniejsze nie pojawiają się nowe ogniska żylne (podskurne i bardzo bolesne)
        a stare z czsem znikają. Polecam!
        Poza tym radzę być ostrożną z wszelkimi lekami! Ja jestem teraz w 32 tygodniu a
        przez całą ciążę wzięłam jedynie 3xApap, dodam że byłam po operacji piersi z
        bardzo znikomym znieczuleniem miejscowym (koszmarrrr)! Całe to moje cierpienie
        było dla dobra naszej dzidzi, więc teraz te moje żylaki to na prawdę relatywnie
        mały ból!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka