magda_plo 13.06.06, 10:53 Gdzieś, kiedyś czytałam że kobiety w ciąży nie powinny jeść pestek winogron- tylko nie pamiętam dlaczego?-czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nesting_sheep Re: pestki winogron 13.06.06, 11:46 moze dlatego ze przy wyproznianiu beda cie drapaly Odpowiedz Link Zgłoś
galea1 Re: pestki winogron 13.06.06, 12:04 oj niemożliwe!!!! ale jak jednak? co ja pocznę - toż właśnie zjadłam kilogram, może trzeba było wydłubać... o matko - wczoraj też jadłam - czy moje dziecko jest zagrożone??? ratunku!!! a czy drapią w tyłek (pestki) to powiem za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: pestki winogron 13.06.06, 12:07 Hmmm... a co z arbuzem? Pochłaniam go tonami )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: pestki winogron 13.06.06, 12:10 juz kiedys bylo o pestkach arbuza...nie popadajmy w paranoje a winogrona i arbuzy pochlanialam i pochlaniam w duzych ilosciach i nie dam sie zwariowac Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: pestki winogron 13.06.06, 14:21 Te wątki wymuszane z cyklu "co jeść/nie jeść...." etc.są już nuuudne. Wymyśl coś innego. A po pestkach z winogron jak i z arbuza można mieć raka P Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 Re: pestki winogron 13.06.06, 14:27 jeeezuuu... co z tymi pestkami arbuza? Ja mam takie ssanie na pestki od arbuza, żw każę wszystkim jeść i dla mnie tylko pestki wydłubywać. Serio!!! ale robię już tak od miesiąca i jakoś nic nie jest. Może po porodzie się objawią jakieś tako skutki uboczne, np. nie będę mogła karmić piersią, tylko same pestki od arbuza...? Problem w tym, że trudno się je mieli ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: w ciąży nie wolno.... 13.06.06, 14:37 jeść: truskawek- ew.alergia cytrusów-wywołują skurcze arbuzów-bo mają pestki malin ? winogron-bo mają pestki etc itp itd........ pić: mleka-bo alergia wina/piwa-bo dziecko będzie miało FAS kawy bo nie etc...itd...itp... To i jeszcze więcej takich"pierdół"dostarczy Wam to forum. A jeszcze z pewnością powstaną nowe podobne wątki i warto je zapamiętać ku przestrodze dla innych sfrustrowanych przyszłych mam co myślą w ciąży czego nie można w ciąży. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: pestki winogron 13.06.06, 14:38 moze dlatego, ze jak bedziesz jesc pestki winogron to dziecko bedzie piegowate, nie wiem. Ale na pewno chodzi o to, ze w taki lub w jakis inny sposob _Zaszkodzisz_Dzidzi_ jedzac te pestki. Odpowiedz Link Zgłoś
matuska Re: pestki winogron 13.06.06, 14:45 Kobieto jedz te winogrona i niezadawaj glupich pytan , wkoncu moze oddychac tez niepowinnysmy bo dziecku zaszkodzimyPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: pestki winogron 13.06.06, 15:02 A jest jeszcze olej z pestek winogron. Więc proszę nie używać bo jest z.....pestek. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: pestki winogron 13.06.06, 17:06 ale z was wredne malpy! jak mozecie pisac takie okropienstwa!!! ktos widze sciga sie ze mna na zlosliwosci hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: pestki winogron 13.06.06, 17:11 magda_plo napisała: > Gdzieś, kiedyś czytałam że kobiety w ciąży nie powinny jeść pestek winogron- > tylko nie pamiętam dlaczego?-czy ktoś wie? dajcie juz spokuj z tym wymyslaniem głupot,to juz nudne,albo niech ktos wymysli jakiegos naprawde hita miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
aintha Re: pestki winogron 13.06.06, 20:45 No więc wydaje mi się, że nie powinnam już jeść truskawek, bo pojawily m i się takie zielone krosteczki na brzuchu... aaaaaaaaaaaaaaaaaaa zamieniam się w truskawkę ))))))))))))))))))))))))))) ------------------------------ Nasza Fasolka Fasolkowo-Filmowo Odpowiedz Link Zgłoś
patinka6 Re: pestki winogron 13.06.06, 22:17 proponuje wydlubywac tez te malenkie pesteczki z truskawek co sa na calutkim owocu...tak na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: pestki winogron 13.06.06, 22:36 i ja bym jeszcze proponowała obierać każdą truskawke ze skórki, bo one mają takie cieniuteńkie błonkopodobne skórki, ja na wszelki wypadek bym to obierała nożykiem i jadła tylko sam miąższ. Żeby dziecko nie miało błonkowatej skóry. Z czereśniami i pozeczkami to samo oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
pollys a co z kiwi??? 13.06.06, 22:45 dziewczyny tyle tutaj napisano o truskawkch, pestkach winogron a co z kiwi? przecież to taki rozkoszny owoc i ma tyle fajnych pestek aż dziw bierze, że nie znalazła się jeszcze taka, która ma obawy przed jego zjedzeniem...chociaż może i jest ale boi się głośno zapytać bo ją zaraz jakieś wredne baby wyśmieją Odpowiedz Link Zgłoś
matuska Re: a co z kiwi??? 13.06.06, 22:52 Jejciu nie jedzcie tyle kiwi, bo ja jem je kilogramami i juz sie zrobilam zielona jak kiwi Odpowiedz Link Zgłoś
abie76 no to przegielam 13.06.06, 22:58 wlasnie zjadlam sledzac historie pestek z winogron, miske salatki owocowej, ktora z takim namaszczeniem sobie zrobilam. a byly tam: winogrona (!), truskawki (!!), melon (kurna,nie ma pestek, ale przy mojej sleppocie zostalo troche skorki), kiwi (!!!, bez wycietego srodka), no i ananas z metalowej puszki (na pewno rakotworczy). popilam lampka czerwonego. polecam, SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś