bzik33 26.06.06, 14:40 Muszę wykonać badanie krwi na tolerancję glukozy.Mam pytanko-do tego badania krew pobiera się z żyły czy z palca? Dzięki za odpowiedź ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anrenata Re: badanie krwi 26.06.06, 14:45 Mnie akurat dziubały w palca i robiły to zwykłym glukometrem Odpowiedz Link Zgłoś
bzik33 Re: badanie krwi 26.06.06, 14:50 Dzięki za odpowiedzi!!! Ja wolałabym z palca.Mam kiepskie żyły do pobierania krwi i jak mam iść na wyniki to aż mnie skręca!!! Już wolę wizytę u dentysty ) Jak sobie pomyślę,że ma mieć pobieraną krew 2x jednego dnia...To mnie ciarki przechodzą) No ale cóż,czego sie nie robi dla ukochanej dzidzi!!! Pozdrawiam i życzę dużo ochłody w tym upalnym dniu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: badanie krwi 26.06.06, 14:55 z zyły niewiem czy trzeba ale wszyscy robia -ja tez cjoc mimo wszystko strasznie panikuje przed pobraniem poniewaz panicznie boje sie igły Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: badanie krwi 26.06.06, 15:02 Z palca wynik jest zawsze troche zawyżony. Poważne laboratoria pobierają tylko z żyły. Odpowiedz Link Zgłoś
bzik33 Re: badanie krwi 26.06.06, 16:51 Dzięki! Jakoś to przeżyję! ) Miłego dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kraplakowa Re: badanie krwi 26.06.06, 17:01 Jeżeli masz badanie z obciążeniem glukozą to napewno z żyły. Krew pobierana jest 2 razy - raz na czczo, potem po godzinie od wypicia glukozy. I weź cytrynkę - glukoza jest paskudnie słodka Odpowiedz Link Zgłoś