Dodaj do ulubionych

Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdunia

29.06.06, 21:15
Własnie wróciłam od lekarza...stwierdził 6-tyg.ciążę...ale nie ma echa
serdunia.....płączę..smutno mi....dlaczego nie bije?Robił mi usg przez
brzuch, bo stwierdził,że po poprzednim poronieniu mam osłabioną macicę...nie
wiem co mysleć...jestem załamana...drugiej porażki nie zniosę...dajcie
znać,kiedy u was biło serdunio....prosze...teraz musze czekac 3 tyg.!!
oszaleje!!
pozdrawiam was ciepło!
Obserwuj wątek
    • mirabellka26 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 21:39
      lekarz słuchał w moim przypadku serduszka ok. 4 miesiąca, nie martw sie będzie
      dobrze! pozdrawiam cieplutko!
      • kutikula11 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 21:49
        Dzięki za wsparcie,pozdrawiam ciepło
    • malutka.j.g Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 21:55
      u mnie w siódnym tygodniu było słychać bijące serduszko, na usg dopiero z
      przepływnością wód płodowych. Wierz w to że będzie dobrze i nie zamartwiaj się
      tylko mysl pozytywnie, a wtedy się ułoży. Sprawdż za tydzień!. trzymam kciuki :-
      )
      • kasia191273 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 22:06
        nie martw sie, jesteś jeszcze w bardzo wczesnej ciazy. Wczoraj bylam u
        poloznej, ktora niezleznie od USG w ubieglym tygodniu ( gdzie serce bilo)
        dluuuugo nie mogla uslyszec. A jestem juz w 12 tyg. Juz prawie sie poddala,
        mowiac, ze to sie bardzo czesto zdarza, ale jednak w koncu uslyszalysmywink)) Na
        Twoim etapie wszystko moze byc w porzadku, musisz uzbroic sie w cierpliwosc!
      • aga3033 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 01.07.06, 20:09
        ja poszlam do lekarza w 10tyg ciazy.bylo widac mojego szkraba i slychac bicie
        serduszka.teraz jestem w 40 i czekam na rozwiazanie.
    • mamafilipa4 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 22:11
      Witaj
      W ciąży z drugim synkiem byłam 1 raz u lekarza w 7 tygodniu. Na usg (przez
      brzuch) zobaczyliśmy ponad 2 cm pęcherzyk i...nic w środku. Dopiero po tygodniu
      się pokazał (8 tc - maleńki zarodek z bijącym serduszkiem)

Jutro kończy trzy miesiące smile))
      Nie czekaj 3 tygodni, bo się zamartwisz...może idż za parę dni na prywatne
      dobre usg

• chrumpsowa Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 22:12
      Nie martw sie - skoro to bylo badanie przez powloki brzuszne a to dopiero 6tc!!!
      Na pewno wszystko bedzie dobrze.
      • kutikula11 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 22:41
        Wszystkim Wam serdeczne dzięki za ciepłe slowa i wsparcie....na pewno ni ebede
        czekala 3 tyg. bo ooszlaleje!!!teraz musze tylko wierzyc ,że bedzie wszystko ok!
        raz jeszcze wielkie dzieki i pozdrawiam ciepło smile
        • madziczek79 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 23:04
          U mnie też było widać bijące serduszko dopiero w 7tc,Twoja ciąża może być
          przeciez młodsza.Głowa do góry i zgadzam się z dziewczynami,nie czekaj 3 tyg
          tylko sprawdź za tydzień,będzie ok,zobaczyszsmile
        • kubiaczka007 kutikula11! 30.06.06, 12:04
          Zadzwoń sobie do szpitala w Wałbrzychu i najlepiej zarejestruj się na nfz do
          doktora Łuczyńskiego. To najlepszy specjalista od usg w szpitalu. Szpital
          ostatnio kupił nowy sprzęt więc usg niepowinno się pomylić. Jeśli będziesz
          musiała zapłacić to koszt usg to 40 zł. Ostatnio przyjmował w czwartki, ale
          zadzwoń i zapytaj.
    • mynia0 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 29.06.06, 23:16
      spokojnie... serduszko mojego dziewczęcia dało znać o sobie w 8 tyg.
      wczesniejsze usg miałam przez pochwę, ale nie było widać akcji serca. poczekaj
      jeszcze te 2 tygodnie.
      • denay NIE mylcie POJĘĆ!!!! 29.06.06, 23:47
        akcję serca powinno być widać do (mniej więcej) 9tygodnia ciąży
        co "objawia" się jako migający punkt

natomiast słychać serce około połowy 4m-ca.
        • kubiaczka007 Re: NIE mylcie POJĘĆ!!!! 30.06.06, 14:05
          denay to nie prawda, że serce słychać dopiero około 4 miesiąca. Miała robione
          usg w 9 tc na dobrym sprzęcie i słyszałam serduszko.
    • michalina7 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 30.06.06, 13:09
      Mój lekarz słuchał serca dopiero w 12 tygodniu.
    • malgosiek2 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 30.06.06, 13:14
      Po pierwsze nie zamatrwiaj się.
      Po drugie na tym etapie ciąży zdecydowanie lepsze jest usg dopochwowe bo lepiej
      widać i jak już to dopiero jest pęcherzyk ciążowy a zarodek jest dopiero ok.7-8
      t.c. i wtedy na ekranie widać pulsujący punkcik.
      Między 6-7 t.c.rozwija się przegroda,która dzieli komorę na dwie jamy.
      Przedsionki serca zaczynają się rozwijać w 7 t.c.
      Między 10-12 t.c. można za pomocą usg doplera uwidocznić i wysłuchać czynność
      serca.
      Więc nie masz podstaw do niepokoju.
      Pzdr.gosia
      • kutikula11 Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 30.06.06, 16:43
        dziękuje Wam,kochane, za słowa otuchy, jakoś dziś wewnętrznie czuę,że bedzie
        dobrze...musi być,prawda??powiem wam ,że po tym wczorajszym usg bardzo mnie
        dziś boli brzuch...tak mnie wczoraj naciskal o brzuchu,że aż go czułam na
        nerkach....ale co tam...najważniejsze żeby biło...w piątek umówiłam się już na
        usg do (podobno!!)bardzo dobrego lekarza we Wrocławiu....mam nadzieje,że coś
        się zmieni..pozdrawiam was raz jeszcze i serdecznie dzięki za otuchę...pa;o))
    • makud Re: Proszę pomóżcie........!!! nie słychać serdun 01.07.06, 20:00
      U mnie w 7tc też jeszcze nie było echa serca.Lekarz powiedział,że miał takich
      przypadków mnóstwo,ale i tak przeżyłam zawał serca.Po dwóch tygodniach
      koszmarnych nerwów okazało się wszystko jest ok.Trzymaj sie cieplutko!
      Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka