Dodaj do ulubionych

która z was zaszła w ciąże przy nieregular.okresie

14.07.06, 09:07
Witam !!
W dniu wczorajszym zrobiłam test bo już miałam 34dc ale wynik był negatywny.
Niestety od jakiegoś pół roku rozlegulował mi się okres..3 miesiące temu
okres pojawił się w 52dc potem 42 a ost. po 30 dniach i po ost miesiączce
staramy sie z mężem o dzidzię...zmartwiłam sie widząc jedną okropną czerwoną
krechę i zrobiło mi się przykro..czy istnieje jeszcze szansa na to iż test
był wykonany za wcześnie??
Obserwuj wątek
    • bws Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:14
      nie przejmuj się,
      ja zawsze miałam nieregularny okres, potem zaczęły się jeszcze wiąksze problemy
      już nawet lekarze mówili mi że jak chcę dzieci to powinnam zastanowić się nad
      adopcją, bo nawet jesli jakims cudem zajdę w ciąże to mało prawdopodobne żebym
      donosiła
      a teraz jestem w 32 tg
      dzidzia rozwija się bardzo dobrze, zdrowiutka, rośnie jak na drożdzach, ciaza
      bez komplikacji
      wiec na twoim miejscu nie przejmowalabym sie za bardzo
      najwazniejsze to nie stresowac się i musisz pamietac ze lekarze zaczynają
      podejrzewac problemy po ponad roku regularnego współrzycia bez zabezpieczenia

trzymam kciuki
    • hoshi74 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:16
      ja smile totalnie rozregulowany cykl...
      pierwszy test w 41dc - negatywny (w srodku dnia, moze dlatego), a potem znowu
      po 9 dniach - test pozytywny smile)
      • dominiczka11 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:20
        a jakieś objawy miałaś???
        kurcze wkurza mnie to że znowu musze test kupowac nowy,kasę wydaję a test
        wyjdzie znowu negatywny... to co mam powtórzyć jak nie dostanę przez nast.kilka
        dni???
        • hoshi74 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:25
          czulam sie jak przed okresem, ktory nie nadchodzil... bolaly mnie BARDZO
          piersi, mialam straszne humory i podle samopoczucie, co chwile plakalam itp itd
          chyba przez te szalejace hormony smile
          • dominiczka11 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:31
            ja właściwie tylko senna jestem i nastroje też mam jakies dziwne.
            przeczekam i może okaże się że będzie dzidzia - jak nie to będziemy próbować
            dalej...
        • krztyna Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:46
          A prowadzisz jakieś obserwacje płodnosci? Bo skoro rozregulował Ci się cykl, to
          może masz bezowulacyjne (te długie najczęściej rodzą takie podejrzenia) i
          możesz się tak starać jeszcze wiele lat...
          Mierzysz temperaturę? Cokolwiek?
          ------------
          Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
          Czekamy na Ciebie
          • amatus Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:58
            Czesc, nie martw sie. Ja tez mialam totalnie rozregulowane cykle. Kiedys nie
            mialam okresu przez kilka miesiecy. Pierwsza ciaze poronilam,zaszlam od razu, a
            teraz jestem w 35 tc i jest wszystko ok. Na poczatku bralam tylko luteine.
            Prawdopodobnie ze wzgledu na progesteron, ktory przy tak rozregulowanych cyklach
            moze byc nie taki jak trzeba. Nie robilam jednak badan w tym kierunku. Ale Tobie
            radzilabym zbadac sobie poziom progesteronu, a przede wszystkim porozmawiac o
            tym z lekarzem. Trzymam kciuki. Powodzenia.
    • dominiczka11 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:54
      oj to mnie wystraszyłaś...i to bardzo.
      Nie mierzę temperatury ale chyba będe musiała ...
      • krztyna Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 09:57
        Nie chciałam Cię wystraszyć, ale przy nieregularnych cyklach nie masz pojęcia
        kiedy moze występować owulacja (zakładając, że jest) bez jakichkolwiek
        obserwacji.
        A poza tym nagłe rozregulowanie wymaga konsultacji lekarskiej. Jeżeli to
        problemy hormonalne, to mogą powodować one problemy z utrzymaniem ciąży. Po co
        liczyć na łut szczęścia skoro można szczęściu pomóc
        smile
        Powodzenia
        • bentley31 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 10:03
          Ja akurat jestem chyba przykładem cyklów bezowulacyjnych, bo miałam cykle
          40-50cio dniowe, a dopiero po jakimś czasie okazało się, ze mam wadę macicy i
          niedrożny jajowód i pewnie dlatego tak było... teraz jestm w 24tym tygodniu
          ciąży, a zaszłam w nią w 36 dniu cyklu...smile Trzymam kciuki. G.
          • dominiczka11 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 10:25
            wiecie co ja odczuwam owulację wiec mam nadzieje ze wszystko u mnie gra.
            Do gina też chodzę regularnie wiec jeszcze sie wstrzymam jakiś czas i wtedy
            zacznę działac..Może jeszcze wam powiem że w zeszłym roku odstawiłam tabletki i
            przez pierwsze trzy miesiące okres był regularny a potem zaczeły sie odstępy w
            okresie.
            w końcu to dopiero pierwszy miesiąc się staramy.zobaczymy.
            dzieki za porady
    • magda_wojciechowska Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 10:46
      Ja odkad pamietam mialam nieregularne miesiaczki. Nie mam pojecia kiedy mam
      owulacje. A po mniej wiecej dwoch latach kochania sie bez zabezpieczenia zaszlam
      w ciaze. Chyba najwazniejsze to nie myslec podczas kazdego stosunku o dziecku.
      Stres ma wplyw na organizm i cala biologie moze trafic szlag. Pare razy zdarzylo
      mi sie, ze bylam juz bliska zrobienia testu, a potem przychodzilo rozczarowanie.
      Gdy wreszcie przestalam o tym myslec, udalo sie.
    • kja1 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 10:50
      Oczywiście ze jest szansa, ze był robiony za wcześnie, zwałszcza ze przy
      neiregualrnym okresie czasem dokąłdnie nie wiadomo, kiedy była owulacja. Nie
      przejmuj się i próbuj dalej.
    • azza4 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 13:02
      Ja staralam sie 4 m-ce przy nieregularnym okresie i nic.Postanowilam
      zainwestowac w testy owulacyjne i robilam je codziennie od 10tego dnia
      cyklu.Jakos tak w polowie pojawila sie druga kreska ale blada bardzo i
      utrzymywala sie przez 3 dni.Wedlug ulotki inform.nie bylo szans na zajscie bo
      krecha ma byc tego koloru co testowa lub ciemniejsza.Mimo to dzialalismy
      aktywnie w tym czasie i ja nadal robilam testy.W dniu spodziewanej miesiaczki
      (+/-,nieregularne cykle)na tescie owu gruba ciemna krecha.Okazalo sie,ze bedac
      w ciazy test owu zawsze jest pozytywny i wskazal ciaze.Potwierdzily to nastepne
      2 testy ciazowe i teraz juz jest 4 tydzien smile
    • deela Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 13:04
      ja w szostym dniu cyklu, cykle od 28 do 65 dni
      • roza_sylwia Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 13:15
        ja zaszłam po pierwszej próbie mimo tego ze mój cykl trwał od 30 do 38 dni. nie martw sie bedzie dobrze!!
        • susannamotylek Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 13:30
          Ja zawsze miałam nieregularne cykle, zwykle od 30 do 45 dni. Nie przejmowałam
          się tym specjalnie, bo b. długo nie myślałam o macierzyństwie. Kiedy z mężem
          prawie dojrzeliśmy do tej decyzji, okazało się, że po czterech miesiącach
          doraźnego i nieregularnego stosowania mniej pewnych środków antykoncepcyjnych
          (prezerwatywy) zaszłam w ciąże. Miałam w planach poczekać jeszcze trochę, ale
          potem okazało się, że to jednak czas idealny.

Dodam jeszcze, że pierwszy test, który zrobiłam w 34 dniu cyklu był negatywny,
          drugi zrobiłam dopiero dwa - trzy tygodnie później, wyszedł pozytywnie.
          • dominiczka11 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 13:51
            no to mnie pocieszyłyście...bedę czekać
            ale powiedzcie czy jakieś objawy miałyście???oprócz tego że spóźniała wam sie
            miesiączka?
    • bialka Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 14.07.06, 13:42
      ZAwsze miałam nieregularne cykle 30-90 dni nawet. Leczyłam się hormonalnie.
      Pierwsza ciaża po 2 miesiacach trafionej kuracji, niestety obumarła. Druga
      dopiero po 3 latach gdy już straciłam nadzieję, pojechaliśmy na wakacje i nie
      zdążyłam wziac recepty.Zaszłam wiec sama z siebie. Niski progesteron, zastrzyki
      na podtrzymanie. Trzecia ciaza właśnie się kończy. Po trzech miesiącach
      stymulacji hormonalnej odpuściłam sobie leki, stwierdziłam, że poobserwuje cykl.
      W 64 dniu cyklu test, ku mojemu zdziwieniu, szokowi, pozytywny, a też nie miałam
      juz nadziei. Owulacja była koło 40 dnia cyklu, bez leków, sama z siebie. Da się.
      Ale juz od 5 tyg plamienia, niski progesteron, zastrzyki aż do 16 tyg kiedy to
      łożysko przejmuje produkcję hormonów. Powodzenia. Ale może dobrze skonsultować
      to z lekarzem endokrynologiem? Mi wychodzi jak wybieram się na jakiś wyjazd
      lotniczy, wszystko ustalone, bilety kupione i kiedy tracę nadzieję na dziecko. ..
      • izabela.16 ja to ewenement!!!! 14.07.06, 14:04
        ja mam okres tak co2-3mies czasem nawet co pol roku.lekarz powiedzial ze jak mi
        to nie przeszkadza to tego leczyc nie trzeba...a w ciaze i tak
        zaszlam...iwszytsko bylo super.prawie ksiazkowo.okresy mam raczej po6-7dni.ale
        baardzo rzdko wczoraj np zartowali ze jak chcecie podpaski to do mnie bo ona na
        pewno ma bo od xxx nie miala okresusmile
    • kejti_82 ...ja:) 14.07.06, 14:06
      ...odkad dostalam pierwszy okres, zawsze mialam nieregularne cykle. Nigdy
      krotsze niz 28 dni, zawsze dluzsze i te przerwy byly rozniste. Ale generalnie
      zamykalo sie to miedzy 36 a 63 dniwink Okropienstwo, ale ku pociesze moge
      powiedziec, ze z dzidzia trafilismy za pierwszym razemsmilesmilesmile Wyszlo potem na
      USG, ze MALA jest prawie dwa tyg. mlodsza niz wskazywalby na to ostatni okres,
      ale ja wiedzialam, ze to przez te cykle. Dzisiaj moja malutka ma 9 dni i jest
      przeslodkasmile Pozdrawiam i trzymam kciukismile
    • arguto Dominiczko11 15.07.06, 10:09
      Ja też miałam niereularne. Robiłam badania hormonalne, stosowałam
      Clostilbergyt, używałam testów dni płodnych i nic... W końcu okazało sie, że
      mam za wysokie TSH (czyli niedoczynność tarczycy). Zaczęłam brać leki, okres mi
      się unormował i od razu zaszłam w ciążę.
      Nie mówię, że to jest jakaś reguła, bo jak widać inne dziewczyny z
      nieregularnymi miesiączkami pozachodziły w ciążę, ale czasem warto zrobić sobie
      takie badanie.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach.
    • sarling Re: ja 15.07.06, 10:22
      Moje cykle trwały od 17 do 48 dni. Przeróżni lekarze doszukiwali się
      - guza przysadki,
      - policystycznych jajników,
      - wcześniejszej menopauzy (jakieś 30 lat wcześniejszej),
      - Bóg wie, czego jeszcze.
      A ja w pewnym momencie odstawiłam leki i powiedziałam sobie, że mam już dość
      chodzenia po lekarzach i sterownia hormonami.
      I zaszłam w ciążęsmile
    • artmar33 Re: która z was zaszła w ciąże przy nieregular.ok 15.07.06, 13:41
      Cześć
      Przed perwszą ciążą mialam identyczny problem. Miałam okresy od 30-60 dni,
      staraliśmy się 1,5 roku (ale z przerwami, bo mój mąż pływa). Też robilam -chyba
      dwa testy- koło 35 dni i nic.Wściekłam się i powiedziałam, że już więcej nie
      robie testów. Objawy miałam jak na nadzchodązcy okres -ból piersi. W koncu mąż
      kazał mi zrobić test-kolo 60 dnia. I okazało się, że jestem już w 6 tygodniu
      ciązy. Więc głowa do góry. Teraz jest w 30 tygodniu 3 ciązy. Po pierwszej ciązy
      okres mi się uregulował. Druga była planowana z testami owulacyjnymi -mąż
      bardzo chciał syna. wyszło za drugim razem, w trzecia jest nieplanowana. Jak
      widzisz idzie nam coraz lepiej i szybciejsmile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka