Dodaj do ulubionych

Jak rodzic????

22.07.06, 21:55
Mam dylemat, jak urodzic swoje 2 malenstwo. Pierwsze urodzilam przez cesarke
bo malenstwo sie nie odwrocilo. Nie wspominam tego najlepiej, szew mnie dosc
dlugo bolal. Teraz jestem umowiona na cesarke 16 sierpnia ale sie lamie czy
dobrze robie? Maz doradza cesarke, a ja nie wiem czy naturalny porod nie jest
lepszy? Co o tym myslicie? Rodze poza krajem i warunki mam naprawde super,
pokoj 1 osobowy i takie tam, tego sie nie obawiam...
Obserwuj wątek
    • makud Re: Jak rodzic???? 22.07.06, 22:56
      CC to też nic miłego jak się niektórym wydaje(sama wiesz).Zawsze poród naturalny
      jest lepszy,ponieważ mniej ryzykowny (dla Ciebie i Dziecka)i szybciej dojdziesz
      do siebie.Z tego co piszesz to właściwie nie ma wskazań do cc,bo przecież nie
      jest powiedziane,że ten Dzidziuś nie ułoży sie prawidłowo.Piszesz,że będziesz
      miała super warunki i pewnie bardzo dobrą opiekę lekarską.Tym bardziej warto.
      Moje pierwszego syna urodziłam naturalnie i nigdy nie zapomnę tej chwili ,gdy
      położyli go na moim brzuchu zaraz po urodzeniu.Drugie i trzecie niestety przez
      cc.Po cesarkach czułam się dużo gorzej.Pozdrawiam i życze powodzenia.
      • maliniaq Re: Jak rodzic???? 22.07.06, 23:05
        Miliardy razy był wałkowany ten temat na forum. Jak poszperasz, sama
        zobaczysz... Na pewno tyle będzie opcji ile piszących. To wszystko zależy od
        bardzo wielu czynników, przede wszystkim zaś od tego, jak dana kobieta wspomina
        swój poród (wszystko jedno jaki). Każdy ma swoje plusy i minusy. Ja osobiście 2
        lata temu rodziłąm przez cc i nigdy, przenigdy nie zdecyduję sie na inny rodzaj
        porodu. Ten, który przeżyłąm wspominam fantastycznie. Nie cierpiałam nic 9ani w
        trakcie, ani po zabiegu), urodziłam zdrowego wsopaniałego chłopca 51cm i 3150
        dl. , cały czas byłam przytomna, było naprawdę super. Jedyne niemiłe doznanie,
        jakie wspominam, to okropny głód, a niestety najpierw w ogóle, a potem nie
        wszystko można jeść. Urodziłam Adasia w piątek o 16 i calutka noc nie spałam,
        bo czekałam kiedy zaczną sie te straszne bóle, o któych czytałam m.in. tu na
        forum. Nie zaczęły się. Było wspaniale. W nocy pielęgniarka dawałą mi kroplókę
        z pyralginą (chyba) i to pomogło (zreszt nie wiem po czym miało pomóc, bo nie
        zdążyło zacząć mnie boleć). na drugi dzień o 10 wstałam (nie powiem, z małymi
        trudnościami, ale z uśmiechem na gębie, bo wreszcie mogłam iść do Synka, któy
        leżał na innej sali. W jedną stronę mąż zawiózł mnie na wózku, w drugą wróciłam
        na nogach i odtąd już łaziłam. Miałam cc na życzenie. Kosztowało mnie to
        1000zł. i nie żałuję ani grosika. Było fantastycznie!!! Agnieszka.
        • pitu_finka Re: Jak rodzic???? 23.07.06, 10:44
          Po dwoch cesarkach mozesz miec problemy z 3 ciaza (gdyby Cie to interesowalo,
          albo gdyby sie przytrafilo przypadkiem). Moim zdaniem to jest bardzo mocny
          argument.
          • klara02 Re: Jak rodzic???? 23.07.06, 11:40
            lekarz mnie uprzedzil, ze 3 ciaza tez musialaby sie skonczyc cesaeka. Raczej
            nie planuje juz dzieci. Naprawde mam dylemat, musze podjac decyzje w
            najblizszych dniach... pomocy
            • manui Re: Jak rodzic???? 25.07.06, 06:26
              Gorąco polecam Ci sprobować urodzić naturalnie. Jeżeli boisz się bólu, weź znieczulenie. Przecież jeżeli
              będą wskazania medyczne do cesarki, lekarze mogą zrobić Ci ją w każdej chwili i zrobią... A jeżeli nie
              będzie wskazań do cesarki, to po co narażać się na kolejną operację? Cesarka to zawsze przecięcie
              mięśnia macicy. Po co to robić, jeżeli nie trzeba?
    • tom-ix Re: Jak rodzic???? 25.07.06, 08:10
      nie wiesz jak rodzić? A wiedziałaś jak płodzić...
      (nóżki na boki i fujara męża w środek). Może teraz on ci coś zaproponuje,
      równie miłego?
      • natiii2 Re: ZOO!!! 25.07.06, 08:44
        jeżeli rodzisz za granicą to poleciła bym Tobie znieczulenie zewnątrzoponowe,
        które na pewno tam się stosuje,a przy którym jednocześnie urodzisz naturalnie
        nie czując bólu porodowego a jedynie parcie.Ja zdecydowałam się na zoo,które w
        anglii lub USA stosuje się standardowo do każdego porodu,ponieważ nie szkodzi
        ani matce ani dziecku.polecam!!!
        • survvivve Re: ZOO!!! 25.07.06, 11:22
          no cóż..Milanka mierzyła 56 cm i ważyła 4030 kg...nie wyobrażam soebie inaczej
          porodu niż SN.
          Moim zdaniem do CC kwalifikuje tylko wskazanie lekarskie...jesli tym razem
          dzidziuś ułożył sie OK, to próbuj SN...dasz rade

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka