zola 27.07.06, 19:21 czesc nie wiem czy czekac z poznaniem plci do rozwiazania i ulsyszec (mam nadzieje mile ma pani pieknego synka, czy sliczna coreczke czy juz jak siedzi w brzuchu mowic do boba po imieniu, ktore juz sa jak wy robicie? papa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aylin1 Re: poznac nie poznac 27.07.06, 19:36 Ja dzisiaj byłam na USG (25tc) i koniecznie chciałam się dowiedzieć co nosze pod serduchem, a właściwie chciałam usłyszeć "będzie córeczka"!!! Ale Pani mi powiedziała, że niestety trudno określić, ale wygląda na... córcie!!! Wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, skoro nie było dokładnie widać ale... 7tygodni temu byłam u innego lekarza i powiedział, że płód nie jest jeszcze na tyle rozwinięty żeby ocenić płeć, ale jakoś tak na dziewczynke wygląda! )) No i wszystkie moje ciocie (co prawda dość młode, ale za to doświadczone) też twierdzą, że będe miała córeczke, bo "widać po brzuszku"!!! No i mam nadzieje, że tak też się stanie!!! Ja nie mogłabym niezapytać o płeć mojego dziecka skoro mam szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
ggieniaa Re: poznac nie poznac 27.07.06, 21:31 Ja bardzo chciałam wiedzieć i jak tylko było coś "tam" widać to usłyszałam, że jest córcia. Tak też słyszałam do końca 7. mca ciąży (gin "podglądał dzidzię na każdej wizycie). A w 8. mcu powiedział, że jest chłopiec i tak też zostało . Jak urodziłam, to nikt mi nie mówił czy to synek czy córka. Przy następnej ciąży chciałabym nie wiedzieć wcześniej i mieć niespodziankę. Ale znając siebie pewnie nie wytrzymam i zapytam przy usg. A do brzuszka mówiliśmy "Bąbel", "Kochanie" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
celes Re: poznac nie poznac 27.07.06, 21:36 tym razem nie chcę poznać płeć Maleństwa dopiero po porodzie. Ma być niespodzianka. Płeć jest nam objętna, pragniemy Maleństwo było zdrowe. Mam już synka, kochanego brzdąca, płeć znałam od 12 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gotha_martik Re: poznac nie poznac 27.07.06, 22:39 dobrze jest meić niespodzianke ale fajnie też wiedzieć czy to będzie chłopak czy córcia by rozmyślać nad kolorem śpioszków czy tym najważniejszym chyba.. nad imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
karina127 Re: poznac nie poznac 27.07.06, 22:56 Ja w ciąży na każdym USG słyszałam,że będzie dziewczynka z czego się cieszyłam. Ale wszyscy mówili,że chodzę na chłopaka. Ja twardo twierdziłam,że będzie dziewczyna. Jak poszłam rodzić,to położna powiedziała mi,że brzuszek i pępek mam na chłopaka. Przy porodzie (cesarka) zdziwiłam się bardzo,bo okazało się,że jednak jest chłopak. Nie ma co się sugerować USG. Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 Re: poznac nie poznac 28.07.06, 07:56 BARDZO chcielismy poznac plec, ale nasz Dzidz nie chcial w ogole nic pokazac! na kazdym usg zaslanial sie jak mogl, wiec po usg w 32tc odpuscilam i po porodzie sie dowiem, czy moje przeczucia, ze to chlopak sie sprawdza a to juz niedlugo! Odpowiedz Link Zgłoś