asia_k_19 03.08.06, 11:05 Czy pościel do wózka jest niezbędna?? Czy wystarczy może zwykły gruby kocyk, albo i dwa bo to zima będzie plus kombinezon zimowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kachutka Re: pościel do wózka 03.08.06, 11:16 Wydaje mi się, że jest raczej zbędna. Moje dzidzi urodzi się w paździrniku i mam zamiar kupić do wózka śpiworek i do tego jakiś grubszy kocyk. Może podpowiedzą nam coś już doświadczone mamy Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: pościel do wózka 03.08.06, 11:24 Jeśli chodzi o zimę to ja swoje dzieci wkładalam w gruby kombinezon, pod spód czyli dno wózka wyścielałam skórką z owieczki (dostałam taką miłą z Australii)a i dziecko nakrywalam kocykiem, na to jeszcze pokrowiec do wózka i zimę można przejeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria158 Re: pościel do wózka 03.08.06, 11:31 Moja dzidzia urodzila sie w zeszlym roku w sierpniu. Lato bylo gorace wiec wozilam ja bez zadnych kocykow (materacyk,przescieradelko i pieluszka pod glowke, bo moja myszka czesto ulewala). Nie kupowalam takze poduszeczki, ani tym bardziej becika. Po prostu na plasko(dobre dla kregoslupa i w samych spioszkach, jak zawialo to oczywiscie przykrywalam polarowym kocykiem. Wszystko musi byc dostosowane do pogody, ale to chyba doskonale wiecie. Na zime zaopatrzylam sie w jeszcze jeden grubszy kocyk i niezastapiony spiworek, a dokladnie kurteczka i cos w rodzaju worka na nozki, dopinanego do kurteczki. Super sprawdzona rzecz, latwo sie zaklada i jest w tym cieplo. Mialam tez kombinezon, ale po zalozeniu mala byla mokra od placzu i zla ze to tak dlugo trwalo, a ja umordowana tym przedsiewzieciem. Podsumowujac, ja osobiscie odradzam poscieli do wozka (nawet do lozeczka mi sie nie przydala, bo moje dzieciatko spi w spiworku i dlatego mam pewnosc ze zawsze jest przykryta, a z kolderka bywalo roznie, ale przewaznie cala byla odkryta). U mnie to dobrze funkcjonuje. Pozdrowienia i powodzenia na zakupach! Odpowiedz Link Zgłoś
elaania1 Re: pościel do wózka 03.08.06, 12:05 Ja też myślę, że pościel jest zbędna. Większość wózków - tych wielofunkcyjnych przede wszystkim - ma wyjmowane wkłady, które spokojnie mogą służyć za śpiworek. Do środka kocyk, pieluszka pod główkę, a dziecko ubiera się w zaleznosci od pogody i już Odpowiedz Link Zgłoś