Dodaj do ulubionych

pościel do wózka

03.08.06, 11:05
Czy pościel do wózka jest niezbędna?? Czy wystarczy może zwykły gruby kocyk,
albo i dwa bo to zima będzie plus kombinezon zimowy?
Obserwuj wątek
    • kachutka Re: pościel do wózka 03.08.06, 11:16
      Wydaje mi się, że jest raczej zbędna. Moje dzidzi urodzi się w paździrniku i
      mam zamiar kupić do wózka śpiworek i do tego jakiś grubszy kocyk. Może
      podpowiedzą nam coś już doświadczone mamy wink
      • betsypetsy Re: pościel do wózka 03.08.06, 11:24
        Jeśli chodzi o zimę to ja swoje dzieci wkładalam w gruby kombinezon, pod spód
        czyli dno wózka wyścielałam skórką z owieczki (dostałam taką miłą z Australii)a
        i dziecko nakrywalam kocykiem, na to jeszcze pokrowiec do wózka i zimę można
        przejeździć.
      • wiktoria158 Re: pościel do wózka 03.08.06, 11:31
        Moja dzidzia urodzila sie w zeszlym roku w sierpniu. Lato bylo gorace wiec
        wozilam ja bez zadnych kocykow (materacyk,przescieradelko i pieluszka pod
        glowke, bo moja myszka czesto ulewala). Nie kupowalam takze poduszeczki, ani
        tym bardziej becika. Po prostu na plasko(dobre dla kregoslupa i w samych
        spioszkach, jak zawialo to oczywiscie przykrywalam polarowym kocykiem. Wszystko
        musi byc dostosowane do pogody, ale to chyba doskonale wiecie. Na zime
        zaopatrzylam sie w jeszcze jeden grubszy kocyk i niezastapiony spiworek, a
        dokladnie kurteczka i cos w rodzaju worka na nozki, dopinanego do kurteczki.
        Super sprawdzona rzecz, latwo sie zaklada i jest w tym cieplo. Mialam tez
        kombinezon, ale po zalozeniu mala byla mokra od placzu i zla ze to tak dlugo
        trwalo, a ja umordowana tym przedsiewzieciem. Podsumowujac, ja osobiscie
        odradzam poscieli do wozka (nawet do lozeczka mi sie nie przydala, bo moje
        dzieciatko spi w spiworku i dlatego mam pewnosc ze zawsze jest przykryta, a z
        kolderka bywalo roznie, ale przewaznie cala byla odkryta). U mnie to dobrze
        funkcjonuje. Pozdrowienia i powodzenia na zakupach!
        • elaania1 Re: pościel do wózka 03.08.06, 12:05
          Ja też myślę, że pościel jest zbędna. Większość wózków - tych wielofunkcyjnych
          przede wszystkim - ma wyjmowane wkłady, które spokojnie mogą służyć za
          śpiworek. Do środka kocyk, pieluszka pod główkę, a dziecko ubiera się w
          zaleznosci od pogody i już smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka