Dodaj do ulubionych

Jeszcze jeden problem:((

01.09.06, 13:05
Wyobrazcie sobie,ze w moim zakichanym miescie nie ma nigdzie Podkładów
Poporodowych Bella...co za miasto.A słyszałam,ze sa sprawdzone i dobre dla
kobiet po porodzie.No nic jestem skazana na szpitalną lignine;/no,albo na
zwykłe podpaski.Zamówiłabym przez internet,ale jak zobaczyłam koszta
przesyłki to oni chyba oszaleli.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 13:07
      A nie mozesz zamówić w aptece?
      Najlepiej w dwóch,żeby było wiadomo.
      Pzdr.Gosia
      • ata1980 Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 13:11
        malgosiek2 napisała:

> A nie mozesz zamówić w aptece?
        > Najlepiej w dwóch,żeby było wiadomo.
        > Pzdr.Gosia
        Co dwie głowy to nie jednawinkdzieki.nie pomyślałamwinkzaraz bede
        dzwonic.pozdrawiam.
    • mruwa9 bez podkladow mozna zyc 01.09.06, 13:18
      i to calkiem spokojnie. Urodzilam trojke dzieci i nie zuzylam ani jednego
      takiego podkladu. W zupelnosci wystarczyly mi wieksze podpaski (np. bella
      perfecta plus- na noc).
      czemu wszyscy sa tak strasznie przywiazani do idei tych podkladow i majtek
      poporodowych? jesli sa - ok, jesli nie ma- niekoniecznie trzeba gory przewracac
      w ich poszukiwaniu.
      • kachutka Re: bez podkladow mozna zyc 01.09.06, 13:39
        Takie podkłady możesz kupić na allegro. Jest tam tego pełno!!!
        • malgosiek2 Re: bez podkladow mozna zyc 01.09.06, 13:41
          Nie doczytałaśsmile
          Przeczytaj dokładniej.
          Zbyt duże koszty przesyłki jak za cenę za podkłady.
          Pzdr.Gosia
      • komyszka Re: bez podkladow mozna zyc 01.09.06, 14:05
        ja bym umarłasmilesmilesmile lub 3 tygodnie biegała do wc co 15 minuttongue_out w celu wymiany.
        co do majtek- mialam siateczkowe i bez nich tez bym sie raczej nie obyła- z
        półmetrową podpachą w kroczu i solidnych bawelnianych majtach (tylko takie mogly
        u mnie podpache utrzymac) w czerwcowe upały oszlalabym z gorąca wbita w fotel i
        z noworodkiem wiszacym na cycku caly dziensmile. ale nie watpie ze u kazdejz nas
        fizjologia nieco odmienna i mozna sobie radzic inaczejsmile
        • komyszka dodam, że... 01.09.06, 15:14
          (wobec poniższych komentarzy)ja byłam z belli bardzo zadowolona. wg mnie sa
          chłonne, milutkie w dotyku, nie podrażniają a cena jest jak najbardziej do
          przyjecia. fakt- sa dosc duze ale nie nosisz ich w sumie długo (to zależy ile
          bedziesz krwawiła w duzych ilosciach).
          a`propos majtek - fakt i u nas w szpitalu nie bylo ich wolno nosic ale mnie
          niesamowicei przydaly sie w domu.
    • budzik11 Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 14:13
      O matko, te podkłady są beznadziejne, nie wiem, kto wpadł na pomysł ich
      stosowania - niewygodne, wielkie, zajmują pół szpitalnego kosza więc jak są 4
      babki na sali na 1 łazienkę to przekichane, poza tym bez sensu jest ich długosc
      - po co tyle tego z przodu i z tyłu? Ja bardzo mocno krwawiłam, musiałam bardoz
      często je zmieniać, ale przecież krwawi się na środku - jakbym miała ligninę, to
      napakowałabym sobie tej ligniny zamiast chodzić z giga-pieluchą (bo to de facto
      są jednorazowe pieluszki dla dzieci a nie żadne podkłady) zresztą one niczym
      poza długością nie różnią się od szpitalnej ligniny. A w dodatku jak w szpitalu
      jest zakaz chodzenia w majtkach (takich czy innych) to one odstają z przodu i z
      tyłu i wygląda sie idiotycznie. IMHO lepsze są po prostu wielkie chłonne podpaski.
    • monik_26 Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 14:19
      Nie wiem czy koszt przesyłki - 5 czy 7 zł to az tak wielkie obciążenie żeby
      rezygnować z podkładów i męczyć sięz lignina, zwłaszcza ze mozna zaopatrzyc sie
      w wiele produktów u jednego allegrowicza. ja kupiłam biustonosz do karmienia,
      siateczkowe majtki poporodowe i podkłady u jednego i zapłaciłam 7 zł koszt
      przesyłki. Poza tym dowiedz sie w szpitalu, bo w przyszpitalnych aptekach i
      sklepikach mozna kupić takie podkłady, a zamówić jeśli nie ma to mozna już na
      100%
    • daga_brzez Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 14:42
      Ata.. osobisice twierdze ze mamusie powinny sie wspierac... podaj adresik to
      posle ci chociaz jedna paczke.. albo odezwij sie na gg 2788537.
      • monikaaleksandra Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 15:06
        Rzeczywiście, podkłady Belli są beznadziejne, nie wchłaniają. Zużyłam 2 sztuki i
        zostawiłam dla innych dziewczyn w szpitalu. Mąż kupił mi Tena Lady Extra, fakt,
        nie tanie, ale rewelacyjne - aseptyczne, wchłaniające zapach, nieprzemakalne,
        nie obcierające i nie uciskające, profilowane. Jest ich kilka rozmiarów -
        najpierw miałam Extra, później te mniejsze. Z czystym sumieniem polecam. Na tak
        trudne dni, jak pierwsze dni po porodzie należy nam się coś naprawdę
        komfortowego a nie szpitalna lignina albo kwadratowa pielucha i zastanawianie
        się czy wyleci czy nie. W końcu to nasz tyłek i nieźle się nim napracowałyśmy
        przy porodzie.
        Dobre są też Seni.
        • an_ni Re: Jeszcze jeden problem:(( 01.09.06, 15:29
          zgadzam sie podklady Belli sa wyjatkowo niewygodne i zbyt dlugie a ta powloka
          pod ktora jest lignina przykleja sie do tylka, wiec caly wklad sobie a
          siateczka sobie, generalnie syf
          o chodzeniu z tym syfem to w ogole nie ma mowy
          wyrzucilam to gowno i wolalam nawet lignine szpitalna
          potem kupilam Tena Lady i Seni lady i sa o niebo lepsze!
          a po tygodniu zwykle podpaski wystarczaly tyle ze bez skrzydelek bo te
          obcieraja krocze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka