04.09.06, 19:55
Pytanie: Witam mam pytanie odnośnie poczęcia zdarzyła mi sie przykra sytuacja...,miała ona miejsce 7 października 2005 na drugi dzien zażyłam postinor (mineło jakies 19 godzin od tamtego zdarzenia), miesiączke dostałam 16 października a nastepnie w listopadzie ok 9-10,a potem w grudniu ok 8 grudnia, do poczęcia mogło dojsc ok 17 a 20 grudnia jednak był to drugi partner, termin porodu mam na 15 września obecnie jestem w 37 tyg.ciązy ale wg usg z kosci udowej płodu wychodzi na 34/35 tydzien chodzi mi dokładnie o to ze mam wątpliwości co do ojcostwa ,prosze o odpowiedź kiedy mozliwe było poczęcie i jak to wyglada wg moich tyg.ciąży
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: poczęcie 04.09.06, 19:59
      Zrób test na ojcostwo,bo skąd my to mamy wiedzieć.
      Pzdr.Gosia
    • blaszany_dzwoneczek Re: poczęcie 04.09.06, 20:00
      Jak Ty nie jesteś pewna, to skąd my tu na forum możemy wiedzieć?
      • malgosiek2 Re: poczęcie 04.09.06, 20:01
        Dzwoneczku bo my tu wróżki nie wiesz o tym?
        Gosia
    • mika_p Re: poczęcie 04.09.06, 23:10
      Po pierwsze, USG podaje często tygodnie ciąży od zapłodnienia, a lekarze liczą
      od ostatniej miesiączki.
      Po drugie, na tym etapie ciąży dwutygodniowa róznica miedzy wymiarem a wiekiem
      ciązy jest naturalna, bo USG szacuje wiek ciąży przeciętnej, a dziecko moze
      byc mniejsze.
      Po trzecie, to co dziewczyny wyżej napisały - badanie ojcostwa.
      • sylwia_seba Re: poczęcie 05.09.06, 09:24
        zdecydowanie jak to jeszcze raz wszystko liczyłam bedzie to grudzien,bo 19 stycznia jak byłam u lekarza a nastepnie trafiłam do szpitala był to 6 tydzien ciązy lekarze nawet mówili ze jest to wczesna ciąza
    • shamsa Re: poczęcie 04.09.06, 23:41
      postawilabym dziesiec zeta na grudzien.

usg w poznej ciazy nie jest wiarygodne. moze wczesniejsze usg wiecej by powiedzialo.
      • sylwia_seba Re: poczęcie 05.09.06, 09:00
        no ja tez raczej stawiam na grudzień i napewno niepotrzebnie sie schizuje
        • lachona Re: poczęcie 05.09.06, 09:12
          wspolczuje miec taki problem. jezeli nie zrobisz testu to nie bedziesz pewna
          kto jest ojcem po drugie jezeli zrobisz, a ojcem okaze sie ten ''drugi'' co
          powiesz obecnemu partnerowi...powodzenia
          • sylwia_seba Re: poczęcie 05.09.06, 09:27
            moze to i głupie ale nigdy bym sie z tym nie wychyliła dlatego ze wtedy jak mi si eto przytrafiło w październiku to ja nic z tego nie pamiętam bo najprawdopodobniej cos mi ktos dosypał dla głupich zartów i nic a nic nie pamiętam a dwa jednak tak mysle ze nie jest to mozliwe zeby ta osoba była ojcem bo dostawałam miesiączki normalnie a dwa to nie miałabym terminu na 15 września tylko musiałabym urodzic wcześniej po 3 19 stycznia było to 6 tygodni wiec nie jest to jednak mozliwe
            • aga330 Re: poczęcie 05.09.06, 09:32
              Nie obra sie ale wiesz kim jest ojciec? jestes z nim/masz kontakt? jak
              zareagowal na dziecko?
              • sylwia_seba Re: poczęcie 05.09.06, 14:21
                no wiem kim jest ojciec jestesmy ze sobą cieszy sie nie byłam pewna na początku czy to on bo jakis czas wczesniej spotkałą mnie przykra sytuacja ktos mnie wykorzystał najgorsze ze podczas mojej utraty przytomności i miałm wątpliwosci ale juz ich nie mam i oby te gnój zdechł
                • pogodna24 Re: poczęcie 05.09.06, 16:53
                  Sylwia - Ile masz lat? jesli mozna wiedziec?
                  • sylwia_seba Re: poczęcie 05.09.06, 19:45
                    23 a dlaczego?
                • inia33 Re: poczęcie 05.09.06, 18:15
                  wg mnie ojcem jest Twój obecny partner, a co do tamtego incydentu... nóż sie w kieszeni otwiera! że też nie ma bata na chamów!!
                  • sylwia_seba Re: poczęcie 05.09.06, 19:41
                    Dzięki tez jestem tego pewna najgorsze jest tylko to ze tamten incydent ciezko zapomniec ze są takie gnoje na swiecie
                    • arras-k Re: poczęcie 05.09.06, 20:07
                      Na 90% ojcem jest obecny partner,jednak mi by to 10%nie dawało spokoju przez
                      całe zycie.Dlatego zrobiłabym tak.Powiedziałabym obecnemu M o tej przykrej
                      sytuacji która sie zdarzyła, jeżeli kochałby mnie na prawde to by to zrozumiał
                      i wspólnie byśmy zrobili badanie na ojcostwo.Jeśli byłby wynik pozytywny
                      wówczas miałabyś pewnosć 100%.Wiem jednak, że niektórym osobom nie zależy na
                      100% pewnosci, bo przecież ojcem jest ten który wychowuje a nie płodzi.Mnie
                      jednak ta sprawa nie dawałaby spokoju, musiałabym wiedziec na 100%.
                      • blaszany_dzwoneczek Re: poczęcie 05.09.06, 20:14
                        Ja tu czegoś nie rozumiem. To przykre zdarzenie miało miejsce w październiku.
                        Autorka wątku typuje poczęcie z obecnym partnerem na grudzień. W międzyczasie
                        miała miesiączki. No to gdzie tu niewiadoma - przecież gdyby zaszła w ciążę w
                        październiku to byłaby teraz w 11 miesiącu ciąży. ??? No chyba, że jest samicą
                        słonia.
                        • ola33333 Re: poczęcie 05.09.06, 20:20
                          no wlasnie, a slonica przeciez nie jestes, tym bardziej ze z USG wychodzi, ze
                          ciaza jest jeszcze mlodsza. Moim zdaniem na 100% obecny partner jest ojcem.

Pozdrawiam !!
    • arras-k Re: 05.09.06, 20:19
      Nie wiem jak ja przeczytałam pierwszy post,zrozumiałam że 2 tyg. przed
      współzyciem z tym obecnym było współżycie z tamtym chamem.Teraz przeczytałam
      jeszcze raz i rzeczywiscie ojcem dziecka jest na 100%obecny partner.Nie
      robiłabym wiec badań krwi, ale partnerowi bym o wszystkim powiedziała.
      • sylwia_seba Re: 06.09.06, 16:10
        wole mu nie mówic po co mam psuć nasz zwiazek chce o tamtym przykrym zdarzeniu zapomniec i zyc teraźniejszościa a nie cofac sie do tyłu najważniejsze jest teraz dzieciątko
    • natalka1978 Re: poczęcie 06.09.06, 16:50
      Zgłosiłaś na policję ten incydent???
      Dlaczego zażyłaś postinor, jeśli nic nie pamietasz???
      Gdzie był wtedy Twój partner???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka