beti217 26.09.06, 14:23 A przy ciąży zagrożonej nie można pozwolić sobie na orgazm ale bez stosunku? Dzieje się cos z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucerka Re: orgazm 26.09.06, 14:25 Podczas orgazmu dochodzi do skorczow macicy, ktore to moga wplynac na przyspieszenie akcji porodwej. Tyle wiem na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.k1 Re: orgazm 26.09.06, 14:33 To może nieco krępujace, ale powinnaś zapytać lekarza. Pewnie zależy jakie zagrożenie. Czasem pozwalają na seks bez orgazmu, czasem na orgazm bez seksu. Czasem 100% abstynencji. Ja miałam plamienia (mam nadzieję, że to już czas przeszły) spowodowane tylko i wyłącznie skurczami i wolę na razie odstawić całkiem seks niż ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
madziorek27 Re: orgazm 26.09.06, 16:15 Ja miałam ciąże zagrożoną i kategorycznie nie wolno mi było się kochać przez całą ciąże !Jeśli Twoja ciąża też należy do grupy wysokiego ryzyka to dałabym sobie spokój z sexem na 9 m-cy.Ja osobiście miałam problemy z zajściem i wiedziałam że jak już zobacze dwie kreski na tescie to mam dać sobie spokój z sexem (i tak było wytrzymalismy całą ciąże-nie było innego wyjścia).Na wszelki wypadek radzę Ci spytaj się swojego gina .Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: orgazm 26.09.06, 17:19 moja ginka w 30tc zabronila nam sie kochac ale nic nie mowila o orgaznie ... W pierwszej ciazy mialam taka chcice na mojego TZa, ze nie mogl sie ode mnie opedzic a w tej mi sie nie chce... no czasami mam ochote ale nie ryzykujemy za czesto, bardziej petting i jego orgazm, ja sie oszczedzam ale kilka razy nie moglam sie oprzec i mialam orgazm, bylo super choc po wszystkim musialam lezec, zreszta jak caly czas... Podobno podczas orgazmu dziecko czuje sie jak w jacuzzi Ewa Odpowiedz Link Zgłoś