Dodaj do ulubionych

ciągłe obawy

05.10.06, 11:22
Jestem w 16 tc, jest to moja 3 ciąża , dwie poprzednie niestety straciłam w
pierwszych tygodniach, nie brałam wówczas leków. Teraz jestem zabezpieczona
lekami i jak dotąd dzieciątko rozwija się prawidłowo. Jestem jednak ciągle
poddenerwowana i zestresowana, że może być coś nie tak. Wiem, że atmosfera
lęku nie wpływa korzystnie na dzieciątko, a my tak pragnieny naszego
maluszka. Czy któraś z Was miała podobnie, i urodziła w terminie zdrowego
maluszka. Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • komyszka Re: ciągłe obawy 05.10.06, 12:04
      witaj,
      od poczatku tez miałam razej trudną ciążę (leżenie, tony leków) i siwiałam na
      każdy najmniejszy ból czy strzyknięcie w kościach. odliczałam tygodnie, byłam
      przekonana ze urodze przed terminem itp. przenosiłamsmile urodziłam kawał chłopa
      smile. zatem nie martw sie (albo jak najmniejwink). to już 16 tc. największe
      zagrożenie za wami. bedzie dobrze. dbaj o siebie, dużo spij, odpoczywaj, rob to
      co sprawia Ci przyjemność, zjedz jakies ciachotongue_out, poczytaj, obejrzyj film, idx z
      mężem/mamą/psiapsiółą na spacer, pooglądaj wyprawkę dla malca. zycze powodzenia!!
    • ineska2 Re: ciągłe obawy 05.10.06, 17:53
      ja stracilam pierwsze dziecko w 9tc, teraz jestem w 34. Najbardziej
      denerwowalam sie na poczatku ciazy i choc teraz leze, bo ciaza jest zagrozona
      przedw zesnym porodem, to staram sie nie denerwowac. to i tak nic nie da.
      trzymam kciuki!
    • marta28l Re: ciągłe obawy 05.10.06, 18:24
      Witaj marusiu!
      Ja tez jestem pelna obaw o moja dzidzie. Pierwsza stracilam w 12 tc to bylo 4
      mc temu. Teraz jestem planowo w 3 tc. Zrobilam test nie bylam jeszcze u gina bo
      za wcześnie, ide za tydzien lub 2. Mam do Ciebie pytanie jakie leki bierzesz i
      od ktorego tygodnia? Czy od razu jak dowiedzialas sie o ciazy to poszlas do
      lekarza? Po poronieniu robilam sobie rozne badania ale teraz chce jak najlepiej
      sie zabezpieczyc?
      Pozdrawiam serdecznie Ciebie i maluszka.
      • marusia_30 Re: ciągłe obawy 05.10.06, 19:14
        Ja dowiedziałam się, że jestem w ciąży 2 dni po tym jak miałam dostać okres.
        Rano szybciutko kupiłam test , a o 10:00 byłam juz u mojego lekarza w szpitalu.
        Od początku stosowałam: luteina 50 dopochwowo 4x2, zastrzyki w brzuch clexane
        1x1,acard 1x1, kwas foliowy. teraz mam zmniejszoną dawkę hormonu luteina,a
        wszystko inne bz.Jeśli miałaś kłopot z pierwszą ciążą to idź jak najszybciej do
        lekarza pewnie też dostaniesz leki. Pozdrawiam cieplutko
        • marta28l Re: ciągłe obawy 06.10.06, 11:16
          Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz!
          Do lekarza pojde we wtorek. Dam znac co i jak. Pozdrawiam
          • irtasia1 Re: ciągłe obawy 06.10.06, 11:57
            ja mam juz 2 dzieci jedno poronilam w 9 tc. teraz jestem w 20 tc. i tony lekow
            dzidzia rozwija sie dobrze a ja dalej sie martwie i robie sobie schizy.
    • scislo7 Re: ciągłe obawy 06.10.06, 14:11
      ja straciłam jedną, w 7tc, w tej jestem od marca - najpierw laparoskopia, bo
      podejrzenie pozamacicznej, potem 3mies.progesteron, w 26tc szycie szyjki, w
      30tc podejrzane bakterie i globulki, potem skoki cisnienia, a teraz leze juz
      10tyg., czekam, boje sie, wymyslam choroby i WIERZE ze z Alą wszystko będzie ok!
      I u Ciebie będzie podobnie, tylko postaraj się martwić mniej niż teraz!
      trzym się ciepło!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka