antosiczek 18.10.06, 23:00 Złapałam to świństwo. Jestem w 35 tygodniu ciąży. Lekarz wypisał mi macmiror 500. Ktoś ma z tym dziadostwem przejścia? Jak byłyście leczone? Czy trudno to wyleczyć? Jaki ma wpływ na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buniulka Re: enterococcus faecalis 19.10.06, 09:25 jest to typowa bakteria kanału rodnego przenoszona z jelit, na pewno sie szybko wyleczy i bedzie ok... mam troche gorszy problem... w kanale rodnym mam Klebsielle pneumonie nie wiem czy slusznie sie martwie, ale dziecko po przejsciu przez kanal rodny bedzie mialo zapalenie pluc... a takie malutkie... nie wiem jakie ma szanse przejsc to bez szwanku... bardzo sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
azuk00 Re: enterococcus faecalis 19.10.06, 10:06 kurcze, a to nie jest powód do cc? pytałaś lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: enterococcus faecalis 19.10.06, 11:42 No to dobrze ze wiesz o tej klepsielli. Dzidziuch niekoniecznie musi dostac zapalenia pluc. Najpewniej odrazu po porodzie podadza mu antybiotyk i tyle. No i zamiast 3 dni w szpitalu spedzisz 7. Nic sie nie martw. Bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś