hanka56 29.10.06, 01:06 Jestem w 5mc. Kupilam ostatnio krem p/rozstepom. W domu wyczytałam, że posiada w składzie kofeine. Czyli odpada. Czego używacie na brzuszek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mardika Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 07:38 Ja obecnie jestem w 6 miesiącu i używam balsam Zajki dla kobiet w ciąży. Dobra konsystencja, szybko się wchłania i cena bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 08:44 a jak balsamu z mleka koziego zizja-bardzo dobrze natłuszcza skóre ale trzeba chwilke odczekac az sie wchłonie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1232 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 08:53 ziajka mamma mia, jak dla mnie rewelacja. stosuje od piatego m-ca, teraz koniec 8 i skore mam suuper, ani jednedo znaczka ziajka rano, oliwka nambino wieczorem na mokra skore. pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 08:55 kochana, kup waptece kremik dla ciężarnych mustella. używałam go w pierwszej ciąży. co prawda przytyłam tylko 10kg, a maksymalny obwód brzuszka miałam 92cm, ale nie miałam ani śladu rozstępów!! z piersiami już nieco gorzej w ciąży nic, al elaktacja..z 70c zmieniłam rozmiar stanika na 70e w porywach do 70F.. niestety nie obyło sie bez kresek. ale kupiliśmy tez mustelli takie "serum" dla karmiących na rozstępy już istniejące (takie w szklanej butelce, z atomizerem dozującym) i zostało kilka bladych kreseczek, ale na opalonych piersiach, wogóle ich nie widać (synek 1pażdziernika skończył rok, karmiłam go równe pół roku) Odpowiedz Link Zgłoś
monias71 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 22:16 ja uzywam mustelli, jest naprawde super, moze troszke drozsza ale bardzo wydajna. Poza tym w Super Pharm sa czasami promocje na mustelle. Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 09:30 Ja tez używam balsamu Ziajka Mamma mia - jest naprawdę dobry a i cenę ma zachęcającą (14,99 w rossmannie)Oprócz\tego smarowałam się masłem BODY SHOP - niestety nie jest dostepny w regularnej sprzedaży w Polsce - chyba, że na allegro. Nie mam ani jednego rozstepu a skóra jest gładziutka i dobrze nawilżona. Polecam gorąco oba te produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka14 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 10:08 ja uzywam kremu na rozstepy z Gerbera Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8120 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 10:43 ja używam lubrididerm jest super, dobrze nawilaż a to właśnie tylko o to chodzi by skóra była nawilżona...wtedy nie ma żadnych rozstępow. Odpowiedz Link Zgłoś
pandeczja Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 10:51 ja od 3 miesiaca smaruje brzuszek granatowym balsamem nivei fajnie natluszcza.teraz jest 7 miesiac i skora jest ok. mnie polecila go kolezanka ktora stosowala przede mna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bulinka78 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 11:01 Ja rano używam Eris na rozstępy (dla kobiet w ciąży), a wieczoram Fissan. W ciągu dnia jak skóra ciągnie to smaruję się oliwką. Jak do tej pory (39tc) rozstępów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
hariett Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 11:04 Ja uzywam na noc Fissanu - tłusty krem. MOżna kupić w aptece. Cena ok 20 zł. W pierszej ciąży używałam i sie sprawdził, dlatego teraz tez nim się smaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 11:08 Ja praktycznie przez cała ciąże używałam masci FISSAN. Dla mnie byla rewelacyjna pod wzgledem działania (chociaz kiepsko sie rozsmarowuje), bo jestem 2 tygodnie po porodzie i nie mam ani jednego rozstepu. No i przypomne, ze wazna jest systematycznosc smarowania i oprócz brzucha warto smarowac pupe i piersi, bo tam tez pojawiaja sie rozstepy. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 11:23 Ja sie smaruje oliwką. Wychodzi naprawdę tanio i nie mam ani jednego rozstępu. A pomyśleć, że zaczynałam od Musteli... Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 12:16 najlepiej kupic krem specjalny dla kobiet w ciazy, wiem, ze chyba Erisa zawiera kofeine, ale widocznie w takiej ilosci, ze to nie przeszkadza. Sama uzywalam Fissan, jest tlusty i naprawde dobrze odzywia skore. Nie mam wogole rozstepow, a juz koncze 37tc. Na noc smaruje sie na mokro oliwka (zwykla bambino, nadmiar wycieram recznikiem - recznik na straty, ale skora super), a rano fissanem. Wazne, zebys masowala skore, myla jakas gabka, tak, zeby sie zarozowila (lepsze krazenie) i duzo pila, zeby nawilzyc skore od wewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 12:25 a ja właśnie testuję krem gerbera. dopiero początek 3 m-ca, ale już raz dziennie uelastyczniam skóre tymże kremem. w późniejszym etapie zamierzam dodać do tego olejek. Odpowiedz Link Zgłoś
piszczus Re: Czym smarujecie brzuszek-fissan 29.10.06, 12:47 ja od poczatku ciąży używam kremu fissan codziennie wieczorem (ok.22 zł,dostępny w aptece),tłusta konsystencja ale jak dla mnie bomba,jestem dwa tyg.przed rozwiązaniem i narazie nie mam z rozstępami problemu choć moja gin.powiedziała,że nawet tydzień przed mogą się pojawić,na piersiach kreski się zrobiły,polecam ten krem Odpowiedz Link Zgłoś
olesa Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 13:44 Też jestem w 5 mc i od 3 stosuję krem Galenic dla kobiet w ciąży. Jest dość drogi, ale ma świetną konsystencję i od razu się wchłania (nie mam problemu rano żeby szybko się ubrać i iść do pracy). Polecił mi go mój mąż, który jest farmaceutą (krem miał bardzo dobre opinie wśród klientak). 2 października urodziła moja kuzynka, stosowała mustellę i fissan od 5 mc-a, niestety popękał jej cały brzuch, piersi,a nawet nogi. Myślę ,że zaczęła zbyt późno stosować te kremy. Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 14:01 Rozstępy lub ich brak to kwestia genetyki. Ja stosowałam Gerbera od 5-go m-ca. Jestem 2 m-ce po porodzie nie mam ani jednego rozstępu na całym ciele. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarinaa77 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 14:24 ja używałam tylko oliwki dla dzieci. smarowałam się nią 2x dziennie (rani i wieczorem). po ciąży nie mam ani jednego rozstępu a tak poza tym to jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów to nietety żaden krem nie pomoże życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
beja26 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 16:04 Ja stosuje krem gerbera przeciwko roztępą z regóły rano bo nie jest tłusty i szybko się wchłania a wieczorem smaruje sie oliwką. zobaczymy co dalej będzie jeszcze pięć miesięcy i się okaże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 17:32 Nie wierzę w te kremy.Rozstępy w ciąży to zasługa progesteronu i indywidualnej wrażliwości tkanek na ten hormon.Można sie smarować pięcioma, a rozstępy jak mają być to i tak będą. Odpowiedz Link Zgłoś
dydki Re: Czym smarujecie brzuszek? 29.10.06, 18:58 Fissan!fissan!fissan!!!najlepszy! skóra na brzuszku jak pupka niemowlęcia Odpowiedz Link Zgłoś
zona29 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 10:47 Zgadzam sie w 100%! Nigdy nie miałam takiej pięknej skóry jak teraz po Fissanie. Niestety za póżno zaczęłam smarować piersi i pod sutkami mam małe rozstępy.Fajna jest też oliwka do masażu Ziai(500 ml) Polecam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
apple13 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 11:28 Ja zaczęłam 27 tc i prawie od początku smaruję się Fissanem. Póki co niewiele mogę powiedzieć, bo jeszcze kawał drogi przede mną (mam taką nadzieję ). Ale mam pytanie do Was: czy na pewno można smarować nim piersi? Bo w ulotce nie są one wymienione, więc myślałam, że nie. Miałam kupić Mustelę do piersi no ale ona jest "trochę" droższa. No więc jak dziewczyny, mogę spokojnie smarować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona29 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 19:32 Chyba można smarować piersi Fissanem.Ja smaruje piersi i brzuch( nie smaruje ud i pośladków)Skóra jest niesamowita.Teraz zaczęlam 3 poakowanie(zaczynam 37tc) pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 13:52 przez przypadek pierwszy krem jaki kupilam, to byl Chicco, bardzo dobrze sie rozsmarowuje i na dlugo starcza! drugim kremem byla Mustela - ale ta nie odpowiadala mi, bo nie chciala sie wchlaniac, uzywalam ja na noc, a nadzien kupilam sobie Vichy - drogi i malo wydajny, opakowanie smarujac jeden raz dziennie starczylo mi zaledwie na dwa tygodnie! ziajke tez probowalam, ale mnie akurat uczulila! podsumowujac - Chicco! mam krem na brzuch i krem na piersi osobny, takie serum, dzieki ktoremu nie swedza mnie piersi, wczesniej byla tragedia z tym swedzeniem, nic mi nie pomagalo!! Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 18:51 Krem kremem, ale genetyka genetyką. Szesnaście lat temu kiedy na naszym polskim rynku była bieda aż piszczało na takie kosmetyki, ciotka sprowadziła mi jakieś cudo z Anglii. Miało być rewelacyjne. Kilka razy dziennie wcierałam owe [bardzo drogie zresztą] cudo w brzuch, uda, biust - czyli tam, gdzie moja Mama miała tragiczne wręcz rozstępy. Po wcieraniu był masaż miękką szczoteczką do konkretnego zaczerwienienia od trzeciego tygodnia ciąży. Po porodzie byłam załamana. Rozstępy były koszmarne, no może nie tak, jak u mojej Mamy, ale jednak dużo, duże i koszmarne na moim 19 letnim wtedy brzuchu - taka "uroda" genów [to tak samo jak z siniakami, jedna się solidnie uderzy i żadnego śladu, inna zaledwie o coś zahaczy i siniak wielki jak talerzyk]. Mam kumpelę - czwórka dzieci, szczuplutka przed i po ciąży [płaski brzuszek], nigdy brzucha nie katowała żadnymi specyfikami i masażami, ćwiczyć też nie lubi, a w wieku 39 lat ma skórę jak nastolatka [i taką też figurę]. W ciąży brzuch miała jak teletubisiowa piłka, skóra strasznie naciągnięta i żadnej kreseczki. Nawet siostry mogą mieć różne predyspozycje. Moja bratowa ma tylko kilka cieniutkich kresek, jej siostra ma brzuch jak guma z nadmiernie nadmuchanego balonika z którego uciekło powietrze - rozciągnięty i strasznie popękany. Obydwie maniakalnie dbają o swoje ciało, obydwie wydają masę pieniędzy na dobre kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 21:03 OLiwka, oliwka i jeszcze raz oliwka!!!Nie ma sensu kupiwać drogich preparatów bo to i tak nic nie da. Genetyka tez ma duże znaczenie. Moja mama nie miała rozstępów. Ja jestem obecnie w 35 tyg i jak na razie mam super brzuszek. Oprócz oliwki wklepuje 2 razy dziennie dermosan-krem tłusty. Kosztuje ok.9 dni .dostępny w aptece lub rossmanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 21:23 Fissanem smarowalam moze przez tydzien. Pozniej totalnie odpuscilam sobie pielegnacje skory brzucha, przytyl ogromnie duzo, a nie mam pol rozstepu ani na brzuchu ani na cyckach - takze to w duzej mierze kwestia predyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 22:10 Od 3 miesiaca smaruje sie Mustelą ale chyba nie polecę bo na jednej piersi zrobiły mi sie malutkie rozstępy - fakt że biust urósł 2 rozmiary. Miałam tez 1 op Fissanu i chyba mam lepszą opinię o nim bo nie dość że bardziej tłusty co się liczy na plus a i dużo tańszy. Chyba wykończę pozostałą Mustele i więcej nie kupię, a za to kupię Fissan. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 22:59 Witam Zasięgałam opinii wielu mam i kosmetyczek... Kupiłam specjalny krem przeciw rozstępom, ale podobno najlepszym sposobem jest po prostu - zwykła OLIWKA!!! Dlatego zakupiłam właśnie taki produkt! Fakt, że jest tłusta, ale doskonale nawilża skóra, przez co nie traci ona swojej jędrności i nie naciąga się... To tani sposób i może faktycznie taki dobry! Czas pokaże Nasze Szczęście: www.szipszop.pl/tickers/9243.gif Odpowiedz Link Zgłoś
majka1979 Re: Czym smarujecie brzuszek? 30.10.06, 23:12 Sluchaj, ja zawsze pytam w aptece czy dany krem jest odpowiedni dla kobiet w ciazy, choc nie zawsze aptekarki wiedza.. Mustella pewnie jest ok, ale jak skora ma sklonnosci do rozstepow to i tak wyjda. Poczatkowo uzywalam mamma mia i byl ok, ale nie chcac przyzwyczajac skory do jednego kremu, zaczelam uzywac gerbera, ale kiepsko sie rozsmarowywal. Od jakis 3 m-cy uzywam oliwki z rossmanna BabyDream, 300 ml za 12 zl. Ogolnie jestem zadowolona. Aktualnie jestem w 35 tc, i ok 2 tyg temu zauwazylam rozstepow doslownie kilka na biodrach. Wg mnie to i tak malutko, porownujac moja kolezanke, 28 tc i poszarpana cala na biodrach, plecach i posladki ( uzywala oliwki w zelu. moze zle dobrala kosmetyk do swojej skory..). Ja ogolnie jestem zadowolona. Kupilam sobie teraz serum likwidujace rozstepy Soraya, kurcze nie ma nic napisane ze ciezarowki maga ten krem stosowac, ale aptekarka mowi ze nie ma przeciwskazan. Jutro zadzwonie do lekarza i sie upewnie, jak chcesz to dam znac.. Poki co, smaruj sie codziennie. Gdzies kiedys wyczytalam, ze wazny jest sam masaz jaki wykonuje sie wcierajac kosmetyk, zatem ruchy okrezna, oliwka i zycze powodzenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: Czym smarujecie brzuszek? 31.10.06, 08:59 Ja od 12tc uzywam 2 rodzajow Mustelli: na piersi i przeciwko rozstepom. Moj obwod na wysokosci pepka przed ciaza to 75cm, a teraz jest 110cm, na szczescie (odpukac) nie mam zadnych rozstepow i innych podobnych wykwitow. Probowalam stosowac tez zwykla oliwke dla dzieci, ale caly czas swedzial mnie brzuch. Mustelle taniej niz w aptekach kupilam w aptece internetowej (nawet doliczajac koszty przesylki wychodzi taniej), choc ogolnie sa to drogie kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara1781 Re: Czym smarujecie brzuszek? 01.11.06, 14:44 dziewczyny choćbyście się smarowały nie wiem czym to jak mają gdzieś wyjść rozstępy to i tak wyjdą ja w ciąży zaczełam od mustelli niestety już w czwartym miesiącu na piersiach zaczęły pojawiać się rozstępy więc kupiłam jescze galenika który jest jeszcze droższy i tak rano mustella wieczorem galenik oprócz tego po kąpieli oliwka z niwea i w ciągu dnia jeszcze na brzuch jak swędział balsam z oliwką jonsona i rozstępy na piersiach coraz większe kupiłam więc fissan ale dla mnie to tragedia jest tak tłusty że katastrofa kupiłam więc znowu galenic,potem eris m,a wiecie na czym skończyłam na ziajce za 13 zł i nie widzę różnicy w działaniu ziajki czy galenika.Na brzuchu nie mam ani jednego rozstępa,dosłownie kilka na jednym biodrze ale za to moje piękne kiedyś piersi katastrofa i co najciekawsze więcej rozstępów pojawiło się po porodzie niż w ciąży dlatego śmiać mi się chce jak ktoś pisze że jest w dwudziestym którymś tygodniu i nie ma rozstępów,macie jeszcze czas tym bardziej że rozstępy wychodzą w ciągu jednego dnia,dziś nie ma jutro już są.Powodzenia w walce z rozstępami! Odpowiedz Link Zgłoś
1mmmm1 I co z tego, że zawiera kofeinę???? 01.11.06, 15:35 Nie smaruję brzucha niczym specjalnym. Moje nawyki pielęgnacyjne nie zmieniły się z okazji ciąży: używam tego samego balsamu, co zwykle, od czasu do czasu robię piling, jak zwykle. Nie mam żadnych rozstępów. Ale macie rację. Smarujcie się kremami przeciw rozstępom. Producenci na pewno się cieszą . I dobrze. Najlepiej jeszcze wyszukać takie ze specjalnym oznaczeniem - "Dla kobiet w ciąży", o ile istnieją. Jeśli nie istnieją, to się szczerze dziwię, że nikt na to jeszcze nie wpadł - żyła złota. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana260604 Re: Czym smarujecie brzuszek? 03.11.06, 18:09 Rozstepy sa genetyczne , w mojej rodzinie zadna ich nie ma , poczawszy od babci az po siostry . Kremowanie i nawilzanie pomaga zachowac sprezystosc . Smaruje brzuch , pupe , piersi i okolice krzyza oliwka , kilka razy dzienie przy czym masuje brzuszek . Dodatkowo zauwazylam , ze maluszek berdzo to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Czym smarujecie brzuszek? 03.11.06, 18:17 Oliwką Najpierw Bambino teraz Johnsons (ma rzadszą konsystencję i łagodniejszy zapach). Odpowiedz Link Zgłoś
persyda Re: Czym smarujecie brzuszek? 03.11.06, 18:49 ja smaruję cały czas fissanem od 16tc. Teraz jestem w 35 tc i na brzuchu nie mam wcale,ale piersi zaczęły rosnąć wcześniej i niestety nie uniknęłam. A warto smarować i nie żałować,lepiej zapobiegać niż potem bujać się z pręgami. Na udach też warto wmasowywać (nie tylko smarować ale masować z dołu brzucha do góry)bo to daje lepsze efekty Odpowiedz Link Zgłoś
ajtana Re: Czym smarujecie brzuszek? 03.11.06, 19:20 ja odkrylam swietna linie kosmetykow Rilastil wloskiej firmy Ganassini, do kupienia w aptekach. Nie lepi sie jak Mustela, jestem w 22 tyg i na razie nie mam pol rozstepu. Dokupilam zel do biustu i dostalam probke kremu pod oczy, ktory jest rewelacyjny, inne preparaty tez, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0 Re: Czym smarujecie brzuszek? 03.11.06, 23:20 w poprzedniej ciąży przytyłam jakieś 12 kg, niczym się nie smarowałam przeciw rozstępom, nie wykluły się żadne. Obecnie jestem w 6 mcu ciąży, przytyłam już 12 kg, jem różne niezdrowe rzeczy (niestety odpuściłam sobie), smaruję się zwykłym balsamem do ciała sporadycznie (1 - 2 razy na tydzień), jak mnie już wnerwi moja twarda woda pod prysznicem, od której wysusza mi nieźle skórę i nadal nie mam żadnego rozstępika. Inna sprawa, że jest mi wszystko jedno czy te rozstępy się pojawią czy nie, ale fakt faktem, że ich nie mam (póki co). A brzuchol mam b. duży, wszyscy pytają czy to bliźniaki w drodze. Koleżanka, która urodziła bliźniaki, smaruje się regularnie kremami, a ma już całą siatkę rozstępów. Dlatego nie wierzę w te kremy itp., ale bardziej stawiam na skłonności osobnicze do rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś