Dodaj do ulubionych

Lekarz "państwowo"

31.03.03, 21:27
Dziewczyny, poradźcie coś! smile

Planujemy drugie maleństwo. W czasie pierwszej ciąży chodziłam do lekarza
prywatnie, ale teraz niestety nie stać mnie na taki luksus. A z drugiej
strony nie chcę trafić do przypadkowego ginekologa. I oczywiście marzy mi
się, żeby 'mój' lekarz pracował w szpitalu, w którym będę rodzić.
Wiem, że istnieje coś takiego jak 'Przychodnie przyszpitalne', ale nie mam
pojęcia czy można tam prowadzić ciążę. W jaki sposób się zapisać? Macie może
jakieś doświadczenia na ten temat?

Pozdrawiam

Ania z samotną jeszcze Emilką
Obserwuj wątek
    • sylwiakrol Re: Lekarz 'państwowo' 01.04.03, 20:12
      Aniu!
      Oczywiście, że możesz iść do ginekologa w przychodni przyszpitalnej.Nie ma
      teraz żadnej rejonizacji, ani nie trzeba żadnego skierowania.Ja właśnie będąc
      w ciąży chodziłam do takiej przychodni przyszpitalnej, do pani doktor która
      pracowała w tym szpitalu na oddziale położniczym.Za każdym razem ,także za
      pierwszym, zapisywałam sie na termin telefonicznie.Tylko idąc pierwszy raz
      musiałam jeszcze założyć kartę smile
      Pozdrawiam Sylwia.
    • magdalenack Re: Lekarz 'państwowo' 02.04.03, 07:19
      Z zapisaniem się do przychodni przyszpitalnej, jak napisła Zuzanka, nie ma
      problemu. Tylko nie każdy lekarz tam przyjmujący z automatu pracuje na oddziale
      położniczym. Zanim wybierzesz lekarza wypytaj się dokładnie.
      Mój lekarz z przychodni niestety nie pracował ani na patologii ani na
      położnictwie sad więc nie odczułam z jego strony żadnej specjalnej opieki.
      Pozdrawiam
    • mamajul Re: Lekarz 'państwowo' 02.04.03, 13:41
      przychodnie takie funkcjonuja i maja swoje zalety- jest sie wtedy w szpitalu
      tzw. swoją". np jest taka przy instytucie matk i dziecka w warszawie czy przy
      karowej. z instytutu znam lekarza.....
      • _zuzanka_ Re: Lekarz 'państwowo' - Dziękuję :-) 02.04.03, 18:47
        Dzięki dziewczyny! Widzę, że nie taki diabeł straszny... wink

Mamajul, z tego co rozumiem, masz kogoś godnego polecenia w IMiD? Jeśli tak, to
        proszę zdradź, kto to taki smile Bo jest to jeden z dwóch szpitali, które
        rozważam smile

Pozdrawiam

Ania z Emilką
    • kasiaiola Re: Lekarz 'państwowo' 06.04.03, 21:54
      mogę polecić lekarza z warszawy ze szpitala na madalińskiego. młody...
      przystojny... a do tego fachowiec.
      KASIA I OLA
      • _zuzanka_ Re: Lekarz 'państwowo' 07.04.03, 00:31
        Kasiu,

Bardzo chętnie. Tylko nie wiem jak moja druga połówka zareaguje na tego młodego
        i przystojnego wink Chociaż może fachowość mnie jakoś obroni wink
        A przy okazji mam pytanko - czy może rodziłaś ostatnio w tym szpitalu? Jak tam
        teraz jest?

Pozdrawiam

Ania
        • kasiaiola Re: Lekarz 'państwowo' 07.04.03, 01:10
          rodziłam we wrześniu 2002. nie mają nowej terakoty ani super wykładzin. jest
          czysto w sensie posprzątane. pielęgniarki fajne i miłe (z małymi wyjątkami).
          jak leżałam po cesarce to zabrali małą na drugą noc do nowowrodków, żebym
          mogła pospać. przychodziły często zwłaszcza jak już było po odwiedzinach.
          koszule miałam szpitalne. swojej było mi trochę szkoda. a szpitalną dawali
          codziennie czystą. więc czemu nie korzystać. położna która odbierała małą była
          u mnie kilka razy i pytała jak sobie radzę z karmieniem, przewijaniem i tak
          dalej. lekarz też się interesował.
          ogólnie wspominam całą "przygodę" bardzo sympatycznie.
          jest jedno "ale" - pracuje tam lekarz którego nazwiska nie znam, ale łatwo go
          poznać bo jest murzynem. jedynym w szpitalu. z opowiadań wiem że u niego
          zawsze są kłopoty i trzeba go unikać.
          ja miałam umówioną położną i zamówioną salę pojerdyńczą. to kosztowało 500
          złotych. zewnątrzoponowe 600 zł ale dają ile trzeba (ja miałam trzy razy z
          tego jedna porcja podwójna). wtedy dogadanie się z konkretnym lekarzem
          kosztowało 1100. ja trafiłam na tego fajnego bo miał akurat dyżur. koleżanka
          chodziła do niego prywatnie i była z nim "umówiona" na poród.
          wiem że facet pracuje też w przychodni przyszpitalnej.
          jak chcesz więcej szczegółów to napisz kasiaiola@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka