Dodaj do ulubionych

PIERWSZE RUCHY DZIECKA

IP: *.* 10.10.01, 14:10
Dziewczyny jestem w 21 tygodniu ciazy i nie czuje jeszcze nic. Czy to normalne????jakie byly Wasze pierwsze odczucia? jak rozpoznawalyscie, ze to jest wlasnie to? czekam niecierpliwie na wasze spostrzezenia. Pozdrawiam mlodych rodzicow i ich dzieciaczki, Waleria
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: PIERWSZE RUCHY DZIECKA IP: *.* 10.10.01, 14:18
      Witaj Walerio!Ja pierwsze ruchy dziecka odczulam w 21 tygodniu ciazy i to tylko dlatego ze uswiadomila mi o tym polozna (sama bym sie chyba nie domyslila ze to TO), bylo to bardzo lekkie musniecie, ja myslalam ze z zoladkiem cos nie tak. Poza tym odczuwanie ruchow to sprawa bardzo subiektywna jedni odczuwaja je wczesniej inni pozniej.Na stronie www.potomek.pl tamtejszy lekarz w bardzo fajny sposob tlumaczyl pierwsze odczuwanie ruchow. Mozesy tam zajzec.Serdecznie pozdrawiamAneta
    • Gość: kzk Re: PIERWSZE RUCHY DZIECKA IP: *.* 10.10.01, 14:44
      Czesc Walerio,Ja wlasnie koncze 16ty tydzien i sama nie wiem czy czuje ruchy czy tez nie. Wydaje mi sie, ze czasami odczuwam delikatne musniecia ale nie mam pewnosci czy to nie moje jelita. Pewnie u Ciebie jest to samo. Jak masz jakies obawy, to moze warto wybrac sie do lekarza i on sprawdzi czy dzidzius bryka.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: asia_t Re: PIERWSZE RUCHY DZIECKA IP: *.* 10.10.01, 15:11
      Hej Waleriamoje zaczely "babelkowac" w 16 tygodniu, w 17 poczulam pierwsze lekkie kopniaczki. Teraz buzuja na calego, ale sa dwa urwisy i moze jest im ciasniej... poloz sie w spokoju i "wsluchaj w siebie". W ciszy... najlepiej wypij przed tym szklanke mleka z miodem, zjedz cos slodkiego... i sluchaj. takie babelki np. to dzieciaczek! :-)papa, jeszcze sie doczekasz... a potem bedziesz wzdychac: idz wreszcie bablu spac...
    • Gość: guest Re: PIERWSZE RUCHY DZIECKA IP: *.* 11.10.01, 07:21
      J pierwsze ruchy odczułąm w 20 tygodniu tylko jeszcze nie wiedziałam że to TO :))))Myślałam że to skóra mnie swędzi".Jednak zorientowałam się dopiero około 22 tygodnia, gdy cały brzuch zaczął mi skakać.Gdyby nie moja matka,która zauważyla że cała bluzka mi skacze to myślałabym że to wzdęcia :)))) (hehehe).Więc nie masz czym się martwić,bo czasami poprostu nie zauważa sie najbardziej widocznych rzeczy :))Pozdrawiam i życzę mocnych kopniaczków,Wiki z 37 tygodniowym brzusiem :)
    • Gość: guest Re: PIERWSZE RUCHY DZIECKA IP: *.* 11.10.01, 07:37
      Pierwsze ruchy poczułam na początku 20 tygodnia i to było takie delikatne "plum" - jakbyś paluszkiem podnosiła w jednym miejscu napiętą tkaninę. Potem już wiedziałam, że to jest to! Od tamtej pory ruchy przybierały na sile, cały brzuszek potrafił się ruszać, a wczoraj podczas KTG rewolucja w brzuchu była tak wielka, że położna nie mogła umocować głowic w odpowiednim miejscu! Ja też bardzo się nie mogłam doczekać tych pierwszych ruchów, a niedługo, jak już urodzę, na pewno będzie mi brakowało tego świadectwa obecności kochanej istotki w moim brzuchu!:hello:Kasia R
    • Gość: guest Re: PIERWSZE RUCHY DZIECKA IP: *.* 11.10.01, 08:30
      U mnie bylo to pod koniec 16 tyg. Wtedy bylam juz pewna na 100% ze to moj dzidzius. Wczesniej tez cos czulam, ale nie bylam pewna. Moja mama ciagle mi powtarzala ze to jeszcze za wczesnie, ale w pewnym momencie bylam juz po prostu pewna!! Teraz konczymy 22 tyg i Dzidzia ciagle buszuje w brzuszku. Uwielbiam patrzec na brzuch i widziec jak podskakuje!!! Cudowne uczucie ktorego tobie tez zycze!!Napewno juz niedlugo poczujesz!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka