Dodaj do ulubionych

Małowodzie?

IP: *.* 13.10.01, 20:11
Wczoraj byliśmy na pierwszym USG. Lekarz obejrzał maluszka, zmierzył, co trzeba i powiedział, że z dzieckiem wszystko w porządku, ale coś mu się wydaje, że jest za mało płynu owodniowego (24 tydzień). Zalecił wizytę kontrolną za tydzień i wspomniał coś o szpitalu...W domu szukałam w książkach informacji na temat małowodzia, ale nie znalazłam nic wyczerpującego zagadnienie (może to i dobrze?). W poniedziałek pójdę do doktor prowadzącej moją ciążę i dowiem się co sądzi o podejrzeniach pana od USG.Narazie się nie martwię na zapas, bo w pierwszej ciąży też miałam mały brzuszek i nikt nie stwierdził jakichś nieprawidłowości. A może to nie ma nic wspólnego z wielkością brzuszka?Dorka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Małowodzie? - buuu... Idę do szpitala !!!!!!!!! IP: *.* 15.10.01, 08:00
      Mam rozwarcie, łożysko za blisko ujścia...Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki.Dorka :-(
      • Gość: guest Re: Małowodzie? - buuu... Idę do szpitala !!!!!!!!! IP: *.* 15.10.01, 09:50
        Dorka,Trzymaj się, najważniejsze to nie wolno Ci się przejmować.Potrzymają Cię kilka dni, poleżysz, zrobią Ci wszystkie badania, dadzą leki i za kilka dni wyjdziesz do domu. Weź koniecznie coś do czytania.Zdrówka zyczę i powodzenia.Wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam :hello: Anja
        • Gość: guest Re: Małowodzie? - buuu... Idę do szpitala !!!!!!!!! IP: *.* 15.10.01, 11:30
          Dorcia, jestesmy z Toba i trzymamy kciuki!Buziaczki i usciski! :-) Agnieszka
      • Gość: guest Re: Małowodzie? - buuu... Idę do szpitala !!!!!!!!! IP: *.* 15.10.01, 11:39
        Trzymaj się Dorcia! Na pewno KvM doda Ci otuchy i nie da zgnuśnieć w szpitalu! Wszystko będzie dobrze!:hello:Kasia R
      • Gość: guest Re: Małowodzie? - buuu... Idę do szpitala !!!!!!!!! IP: *.* 15.10.01, 20:47
        Dorka,Trzymaj sie. Zobaczysz,wszystko bedzie dobrze a Ty tam odpoczywaj i nabieraj sil.Duzo zdrowka dla Ciebie i Malenstwa.B
      • Gość: guest Re: Małowodzie? - buuu... Idę do szpitala !!!!!!!!! IP: *.* 16.10.01, 19:15
        Pozdrawiam serdecznie! Dużo spokoju i bądź dobrej myśli, bo to ważne! Wracaj prędko, bo ja też lubię czytać Twoje posty!!!GoskaPS. Ja też leżałam w drugiej ciąży w szpitalu i wszystko dobrze się skończyło, trzymam kciuki!
    • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 15.10.01, 13:41
      Dorko trzym,amy za ciebie kciuki wszystkie jak tu jestesmy....A ty pospij tam sobie, jesc daja, pic daja, ksiazki poczytaj i nic sie nie boj. :hello:
      • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 15.10.01, 20:31
        Małowodzia ponoć nie ma. Ale Dorka jest w szpitalu na obserwacji (miała rozwarcie). Z dzieckiem jest wszystko w porządku (według specjalisty od USG, a nie ma powodów by mu nie ufać). Dorka ma dobry humor i Was pozdrawia. Dzięki za słowa otuchy. Powiedziałem jej, że jej ściągnę forum i przyniosę, ale powiedziała, że bez przesady ;-)
        • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 15.10.01, 21:21
          KVM,zanieś Jej lepiej notebooka :)Monika A/P.
          • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 15.10.01, 21:54
            A ja co zrobię? Potrzebuję go do pracy, ale może faktycznie ściągnę forum i jej zaniosę ;-)
            • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 16.10.01, 10:30
              KvM, a poczciwa drukareczka?trzymam kciuki za Dorkę i maleństwo. na pewno będzie dobrze!Pozdrowienia Agnieszka
              • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 16.10.01, 11:08
                Zawiozłem jej laptopa. Trochę poczytał off-line. Wszystkich pozdrawia. Ma tam siedzieć tydzień. Ja chyba zwariuję. Dobrze, że Eleonora jest grzeczna.
                • Gość: guest Re: Małowodzie? - do KvM IP: *.* 16.10.01, 15:44
                  A może będziesz pisał przez ten tydzień pamiętnik na forum ? Ku przestrodze innym tatusiom a mamusiom ku uciesze ? ;)A poza tym nie wariuj, bardziej sie Dorce przydasz normalny :)
                  • Gość: guest Re: Małowodzie? - do KvM IP: *.* 16.10.01, 16:25
                    Zaraz do niej jadę z Eleonorą
    • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 16.10.01, 11:02
      Dorka! Trzymaj sie i nie zamartwiaj. Napewno wszystko bedzie dobrze, tylko sobie odpocznij.Wszyscy Cie pozdrawiamy (Izunia jeszcze z brzuszka):love: :hello: :love:Zuzia, Jas i Izunia
    • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 16.10.01, 13:56
      Dorka trzymam mocno kciuki za Maleństwo i Ciebie nie poddawaj sie Do usłyszenia :hello:
      • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 16.10.01, 14:07
        i wracaj szybko bo nam Ciebie tu brak.Gorace pozdrowionka dla Ciebie i dzidzi.Cze kamy, myślimy i tęsknimy.:)Małgosia
    • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 16.10.01, 17:35
      Dorka pozdrawiam Cie serdecznie , wszystko bedzie dobrze ..Nie jestem jeszcze mama ale bardzo lubie czytac Twoje posty :) moc usciskow..
    • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 17.10.01, 12:47
      Co u Dorki?Jeśli jeszcze leży, przesyłam jej wirualny kompot z jabłek i ciepłe pozdrowienia.A Ty jak sobie radzisz? Co ugotowałeś dziś na obiadek?;) :hello:ada
      • Gość: guest Re: Małowodzie do KvM? IP: *.* 17.10.01, 14:35
        no właśnie Kristo,jak ma się Dorka????A ja się dołączam do Ady z wirtualnym rosołkiem mniam mniam palce lizać.....to taki magiczny rosołek co od razu stawia na nogi wg przepisu babuniEleonorka pewnie tęskni?????Wiesz ja myslę że jakaś niespodzianka to zawsze poprawia nastrój jak się leży w szpitalu.Pozdrawiam Was i zdrówka życzę..Anja
        • Gość: guest Re: Małowodzie do KvM? IP: *.* 17.10.01, 14:43
          Dzięki dziewczyny za troskę. Dorka ma się dobrze. Odwiedzam ją zwykle dwa razy dziennie. W przyszłym tygodniu powinna wyjść na wolność. Eleonorka tęskni, ale jest b. grzeczna. Nie płacze, ładnie się bawi z tatusiem. Co do obiadków, to tylko Eleonora je je, ja jakoś nie mam apetytu. Wydaje mi się, że mam gorszy nastróuj niż Dorka i Eleonora razem wzięte.Zawiozłem Dorce dziś nie-wirtualne owoce. Dzięki za Wasze wirtualne specjały ;-)
          • Gość: guest Re: Małowodzie do KvM? IP: *.* 18.10.01, 07:42
            Kvm - i koniecznie wirtualne kawały! Zajrzyj do Salonu :-)Pozdrawiam cieplutko i czekam, jak inni, na wielki comeback :-)
          • Gość: guest Re: Małowodzie? - do KvM IP: *.* 18.10.01, 14:26
            Duzo zdrowia dla Dorki i Malenstwa.Duzo cierpliwosci dla Eleonorki (jak ona z Toba wytrzymuje ;)?).Jezeli Dorka lubi indyjska kuchnie, to przesylam jej curry z kurczaka (ostre?) i gulab jamun (slodkie).Trzymaj sie.Aldona
            • Gość: guest Re: Małowodzie? - do KvM IP: *.* 18.10.01, 21:35
              Dzięki dziewczyny - może jutro wyjdzie na wolność?
    • Gość: guest Re: Małowodzie? IP: *.* 19.10.01, 08:26
      I ja sie przyłączam do pozdrowień dla Dorki. Uściski dla Dorki i osobne dla Dzidziusia.Tyska
    • Gość: guest Wypuścili? IP: *.* 21.10.01, 11:42
      Dorka, wypuścili Cię ze szpitala, czy też KvM grasuje po forum używając Twojego nicka?Daj znać, jak się masz Ty i Twój Brzuszek!:hello:Kasia R + Brzuszek 4 dni po terminie
      • Gość: guest Re: Wypuścili? IP: *.* 21.10.01, 21:27
        Cześć Kasiu!Jestem w domku - pisałam na e-mamie, ale tam tak szybko powstają nowe wątki, że tamten zeszedł pewnie na sam dół... ;-)Tak więc ja też mogę już pisać posty hi, hi...Dorka
        • Gość: guest Re: Wypuścili? IP: *.* 22.10.01, 21:16
          Fajnie, że już jesteś. I mam nadzieję, że już do końca ciąży nie będziesz musiała nas opuszczać...Dużo zdrówka!Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka