Dodaj do ulubionych

Aspiryna!!!!

IP: *.* 15.10.01, 07:59
Będąc w 4 tygodniu ciąży dopadła mnie lekka grypa - brałam aspirynę i polopirynę C. Bardzo mnie to martwi. Czy któraś z was (już matek) coś takiego przeżyła i jak to się skończyło dla dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Aspiryna!!!! IP: *.* 15.10.01, 23:38
      Ja nie brałam żadnych lekarstw w czasie ciąży. Wszelkie przeziębienia leczyłam "leżeniem" i piciem dużych ilości ciepłych napojów (sok malinowy itp). Nie powinnaś się również "wypacać", tzn. leżeć otulona w dziesiątki koców i innych kołder, tylko po prostu leżeć a właściwie być w ciepłym mieszkaniu i nie przegrzewać organizmu!! Lekarze nie zalecają ani aspiryny ani polopiryny. Lekarz przepisał mi paracetamol (w razie gdyby było b. źle ze mną) ale nigdy nie skorzystałam. Teraz karmię i też nie stosuję żadnych lekarstw antyprzeziębieniowych - chyba że homeopatyczne (naprawdę skutkują!). W razie bólu gardła, możesz płukać je płynem o nazwie TANTUM VERDE. Sama nienawidzę płukania gardła, ale po 2 razach tym płynem, zapalenie i problemy z gardłem odpadają.Co do tej aspiryny, to radziłabym skonsultować się z lekarzem, czy mogą być jakieś problemy. A tak na przyszłość, to nie zażywaj jej w czasie i po ciąży (w razie karmienia).Życzę zdrowia i powodzeniaBrygida
      • Gość: guest Re: Aspiryna!!!! IP: *.* 16.10.01, 00:13
        Malgosiu, nie powinno miec to wplywu na Twoje dziecko. Co prawda aspiryna nie jest polecana w ciazy ale male dawki nie powinny zaszkodzic dziecku. Nie bierz jej wiecej i glowa do gory. Ja tez nie wiedzac o swojej ciazy naszpikowalam sie tabletkami od bolu glowy na ktorych widnialo wyrazne ostrzezenie, ze nie tylko kobietom w ciazy nie wolno ich podawac ale nawet dzieciom do 12 roku zycia! Urodzilam zdrowego synka. Zobaczysz u Ciebie bedzie tak samo :-) Pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka