Gość: guest IP: *.* 23.10.01, 22:57 Dziewczyny pomozcie, czy ktoras miala problem z brodawkami przy karmieniu, tak okrutnie bola. Stosuje masc po karmieniu ale to za bardzo nie pomaga, moze ktoras z Was cos mi poradzi, prosze!!! Dzieki z gory Orcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Co z brodawkami !!!! IP: *.* 24.10.01, 08:55 Też miałam ten problem dlatego nie chciałam karmic tak bolało że wyłam kiedy dziecko piło. dopiero przy trzecim dziecku sobie z tym poradziłam i do tej pory karmię. Trzeba cały czas smarować brodawkę mlekiem z piersi i mieć je odsłonięte, a po za tym jak się dzidziuś przystawia to przypilnuj żeby jak najwięcej otoczki wziął do buzi, wtedy nie boli i nie robi krzywdy. Naucz dzidziusia szeroko otwierać buzię i wtedy włóż mu cycusia do buzi jak najwięcej. Jeżeli boli to znaczy że źle ssie, musisz przerwać i spróbować jeszcze raz. Mnie pomogła położna nauczyła córeczkę dobrze łapać pierś i musiałam tylko przetrzymać te dni na początku potem już przestało bolec. przy pierwszych synach używałam kapturków bo za bardzo bolało ale to nie jest dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Co z brodawkami !!!! IP: *.* 25.10.01, 20:26 Kup sobie w aptece maść Bephanten. Jest super, bardzo pomaga na bolące brodawki. Ja posmarowałam jak tylko zaczęły mnie boleć i wystarczył jeden dzień i już mogłam karmić bez problemu.Na początku karmienia gdy tylko dziecko chwyci pierś to prawie zawsze boli ale jeśli dziecko dobrze trzyma brodawkę to ból ten powinien po krótkiej chwili ustąpićpozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś