Dodaj do ulubionych

objawy ciazy-szyjka macicy

IP: *.* 25.10.01, 09:15
Mam mniej lub bardziej uzasadnione podstawy, zeby miec wieksza nadzieje na ciaze, niz w poprzednich cyklach. Mam nadzieje, ze objawy ktore dostrzegam to nie tylko efekt mojej psychiki i wielkich nadziei. I w zwiazku z tymi objawami mam takie pytanie. Jak zachowuje sie szyjka macicy w tak wczesnej ciazy (jestem 8 dni po ewent. zaplodnieniu). Tzn. czy jest twarda, miekkka, otwarta, zamknieta? KasiaO (z Poznania)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: objawy ciazy-szyjka macicy IP: *.* 25.10.01, 10:31
      Z tego, co pamietam z pierwszej wizyty, szyjka macicy gdzies sie przesuwa. Nie wiem, co sie z nia jeszcze dzieje, ale chyba sie zamyka, zeby nie docieraly tam zadne bakterie z zewnatrz. Ale to juz tylko moje przypuszczenia. Za kilka dni mozesz sobie zrobic test - polecam Clear View - pokazuje nawet przed terminem spodziewanej nastepnej miesiaczki.Dagmara z 39 tyg. brzuszkiem
      • Gość: guest Re: objawy ciazy-szyjka macicy IP: *.* 25.10.01, 14:47
        Hej,Szyjka powinna byc zamknieta i twarda. Poczekaj jeszcze pare dni i zrob test. Powodzenia !!!
        • Gość: guest Re: objawy ciazy-szyjka macicy IP: *.* 26.10.01, 08:53
          Ale w normalnym (nieciązowym) cyklu, szyjka w drugiej fazie tez jest chyba twarda i zamknieta, prawda?KasiaO (z Poznania)
    • Gość: guest Re: objawy ciazy-szyjka macicy IP: *.* 26.10.01, 18:10
      Ha, dobre pytanie! Zaszłam w ciążę stosując metodę trójobjawową (temperatura, śluz, szyjka) i muszę powiedzieć, że szyjka zawsze zachowywała się zupełnie inaczej niż powinna, w tym "ciążowym" cyklu była zdecydowanie zamknięta i niska, ale jednocześnie miękka. Poza tym tak wcześnie po owulacji może nie być jeszcze żadnych zdecydowanych objawów. Test (odczekaj 18 dni od owulacji, wiem, że to wieczność) da ci zdecydowanie większą pewność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka