Dodaj do ulubionych

Mamy Kwietniowe

IP: *.* 07.11.01, 10:36
Cześć Dziewczyny! Czy czujecie ruchy Waszych Maleństw? Ja przedwczoraj poczułam w samym dole brzucha 5 "kopniaczków", pierwszy mocny, a każdy następny trochę słabszy. Jestem w 18 tyg. i nie wiem czy to możliwe, czy to tylko moje pobożne życzenia. Czekam na powtórkę. Nie czuję żadnych łaskotań ani bąbelków. Mąż za to słyszy bąbelki, ale też nie jesteśmy pewni czy to Maleństwo czy to ja.Pozdrawiam Was i Maleństwa!Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 10:43
      Myślę, że to ruchy Twojego dzidziusia. Ja też jestem w 18 tygodniu, to moja trzecia dzidzia. Ruchy czuję już od jakiś 2, 3 tygodni, ale nie są one regularne ani też mocne. W poprzednich ciążach też na początku nie były regularne dopiero ok 25 tygodnia mogłam wyróżnić pewne pory wzmożonej aktywności dzidziusia i jego snu czy też czkawki.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 12:20
      Hej, ja jestem w 19 tygodniu i ruchy czuję wyraźnie od początku 18, wcześniej przez dwa tygodnie było to coś nie do zinterpretowania. Teraz Maluszek wierci się rano,gdy jade do pracy samochodem i wieczorem, gdy juz leżę. A w ciągu dnia jest spokojny. Czy będziecie chciały wiedzieć czy to on, czy ona? :what: Pozdrawiam Was i Wasze brzuszki.:hello:
      • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 12:32
        Dla mnie nie ma znaczenia płeć dzieka - w domu mam "parkę". W poprzednich ciązach znałam płeć dziecka przed urodzeniem, bo oboje z mężem tak zdecydowaliśmy i teraz też dowiemy się. Presję wywierają na nas dzieci, oboje chcą co innego.Pozdrowienia
        • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 14:49
          Za 3 tyg. idziemy na drugie USG i trwają dyskusje z mężem, czy chcemy znać płeć. Może niepotrzebne, bo Dzidzia nie zechce nic pokazać? Ja bym chętnie poczekała do kwietnia, ale mąż chce wiedzieć i od początku bardzo chce chłopca, tym bardziej boję się jeo rozczarowania, jeśli lekarz przepowie chłopca, a urodzi się dziewczynka. Oczywiście, oby tylko takie były problemy!PozdrawiamEwa
          • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 15:16
            Czy bedziecie stosowały kartę obserwacji Cardiffa, która odnotowuje ruchy dziecka?? Gdy czytałam opis tej metody wydawało mi się ze potrzeba na to duzo czasu przede wszystkim rano - a ja pracuję.
            • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 16:50
              hej dziewczynyJa tez poczulam moje malenstwo wlasnie teraz w 19 tyg. Delikatne musniecia, tak jakby babelki powietrza w samym dole brzucha. One nie sa jeszcze regularne, pojawiaja sie przewaznie jak ja spokojnie leze, ale nie trwaja dlugo, tylko chwilke.Plec dziecka oczywiscie, ze bardzo bym chciala znac, ale najwazniejsze dla mnie jest to, zeby bylo zdrowe.Pozdrawiam
              • Gość: guest Re: Mamy Kwietniowe IP: *.* 07.11.01, 17:17
                Jak Wam zazdroszcze tych dzieciecych ruchow. Ja jestem w 17 tygodniu i na razie nic.... :(Buziaki Sylwik :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka