Dodaj do ulubionych

małowodzie

IP: *.* 10.11.01, 19:25
Potrzebuję pilnie informacji na temat małowodzia. Jestem w ciąży (obecnie w 19 tygodniu). Badanie USG wykonane w 14 i 16 tyg. wykazało małą ilość płynu owodniowego. Poza tym wszystko jest w porządku, wielkość dziecka prawidłowa, czuję się dobrze. Co może być tego przyczyną i czy w jakiś sposób można temu zaradzić? Może ktoś miał podobne doświadczenia. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.Pozdrawiam kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: małowodzie IP: *.* 10.11.01, 19:26
      fzxczx dfsd sfs sdfs
      • Gość: guest Re: małowodzie IP: *.* 10.11.01, 21:13
        Moja kolezanka tez miala malowodzie,ciaza przebiegala prawidlowo,ale musiala stosowac sie do diety,czyli nic kwasnego(ogorki kiszone i kapusta kiszona,sledzie marynowane-mniam :) )i zero soli,wiecej niewiem moze powinnas sie doradzic lekarza.Pozdrowienia Ania(Kelly)
    • Gość: guest Re: małowodzie IP: *.* 10.11.01, 21:29
      W trzecim symestrze miałam podobną sytuację (napiszę Ci potem dokładnie w którym tygodniu, bo muszę sięgnąć "do źródła") i b. się tym zaniepokoiłam. Nie było mojej lekarki, więc pojechałam do szpitala, mimo, że lekarz wykonujący usg stwierdził, że tak się czasem zdarza. Absolutnie mnie to nie uspokoiło, w szpitalu kazali "się obserwować" i tyle. Po tygodniu, po konsultacji z lekarką powtórzyłam usg i płynu owodniowego było już w normie. Prawdopodobnie dzidziuś nie zrobił siusiu, a się więcej napił i stąd ta mniejsza ilość wód. Za chwilę napiszę Ci więcej szczegółów. PozdrawiamPaulina
    • Gość: guest Re: małowodzie IP: *.* 10.11.01, 21:54
      To ja jeszcze raz. W 28 tyg. wód zrobiło się nieco mniej i było ich AFI = 10. PO 3. tygodniach, wzrosły do 12,5, i potem w 37. tyg = znowu 10. Badanie po 10 dniach pokazało, że AFI wyniosło 14. Niesamowicie zmienna ta ilość wód płodowych. Dodam, że usg było robione u tego samego lekarza. Powtórz badanie za kilka dni, bo być może jesteś w podobnej sytuacji. I nie martw się, stres jest dziecince zbędny. Na pewno wszystko będzie dobrze.Paulina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka