Dodaj do ulubionych

Boję się!!!

IP: *.* 15.11.01, 11:29
Chociaż poród za około 3 miesiące to ja juz dzisiaj zaczynam sie bac i to nie porodu ,{bedę miała cesarkę }lecz znieczulenia zewnątrzoponowego , a dokładnie samego momentu wkłucia.Może któraś z was, juz to przezyła i zechce sie ze mną podzielić wrazeniami.Czy rzeczywiście wkłucie do kanału jest niebolesne?Jak długo trzeba lezeć po takim zabiegu?Będę wdzięczna za wszelkie informacje, może to mnie troszke uspokoi.Z góry dziękuję, Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Boję się!!! IP: *.* 15.11.01, 13:34
      Ja przy drugiej cesarce miałam znieczulenie zewnątrzoponowe. Też strasznie się bałam, bo dopiero na stole dowiedziałam się, że będę je miała. Ale na szczęście nic nie bolało. Najpierw dają środek znieczulający wokół kręgosłupa a potem znieczulenie właściwe. Musisz mieć tylko maksymalnie wygięty kręgosłup (w moim przypadku pielęgniarka mnie mocno trzymała). Acha, w trakcie kłucia nie możesz się za żadne skarby ruszać. Po takim znieczuleniu trzeba leżeć przez 24 godziny (nie wolno nawet siadać ). Trzymaj się ciepło i się nie bój. Po takim znieczuleniu szybciej dochodzi się do siebie.Gosia
    • Gość: Lila Re: Boję się!!! IP: *.* 15.11.01, 14:17
      Hej,Nie przejmuj się, to nie boli. Miałam już 2 razy z.z., a co do tych 24 godzin to nie wiem, bo ja w obydwu przypadkach wstałam wcześniej po ok. 10-12 godz.pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Boję się!!! IP: *.* 15.11.01, 14:27
      Chcę Cię także pocieszyć, że wkłuci w momencie zakładania znieczulenia w ogóle nie boli. Co do konieczności leżenia, to nie potrafię Ci pomóc, bo ja miałam znieczulenie przy poordzie drogami natury, a wtedy mozna się normalnie poruszać i chodzić. Jest to jednak inna sytuacja, niż przy cc.
    • Gość: guest Re: Boję się!!! IP: *.* 15.11.01, 14:30
      Chcę Cię także pocieszyć, że wkłuci w momencie zakładania znieczulenia w ogóle nie boli. Co do konieczności leżenia, to nie potrafię Ci pomóc, bo ja miałam znieczulenie przy poordzie drogami natury, a wtedy mozna się normalnie poruszać i chodzić. Jest to jednak inna sytuacja, niż przy cc.
    • Gość: guest Re: Boję się!!! IP: *.* 15.11.01, 14:46
      Ja mialam znieczulenie z.o. piec dni temu. Co prawda to nie byla cesarka, ale trzeba bylo wkluc tak samo. Naprawde - to nic nie boli. No chyba, ze panicznie boisz sie zastrzykow. Ale po pierwsze - Ty tego nie widzisz, po drugie - w czasie porodu naprawde nie bedziesz myslala o bolu wklucia tylko o tym, kiedy w koncu zobaczysz swoje malenstwo. Uszy do gory :)))
    • Gość: guest Re: Boję się!!! IP: *.* 15.11.01, 16:42
      Nie bój się! To naprawdę nic nie boli jak pisały dziewczyny. Miałam znieczulenie zewnątrzoponowe w styczniu tego roku przy c.c..Nic nie bolało, nawet nie wiem kiedy anestezjolog mi zakładał to pierwsze znieczulenie na skórę, żeby potem nie czuć zakładania cewnika.Musiałam mocno się zgiąć(trudno było -duży brzuch) i nie ruszać się.Nic nie czułam, a zresztą tak byłam zaaferowana tym ,że zaraz urodzę, że było mi wszystko jedno.Musiałam potem leżeć ok. 10 godzin ale po odzyskaniu czucia od pasa w dół mogłam siadać i karmić małego.Pozdrawiam-głowa do góry-to nie boli.Podulka.
    • Gość: guest Re: Boję się!!! IP: *.* 22.11.01, 14:18
      Wkłucie przy takim znieczuleniu jest absolutnie niebolesne. Ja też miałam cesarkę ze znieczuleniem zewnątrzoponowym i bardzo dobrze je zniosłam, a przede wszystkim nie straciłam momentu narodzin mojego dziecka. Głowa do góro to naprawdę lepsze niż narkoza.Wszystkiego dobrego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka