Gość: guest
IP: *.*
15.11.01, 14:40
Dziewczyny, mam pytanko: czy któraś z Was korzysta z programu "Zdrowie, mama i ja" Mazowieckiej Kasy Chorych? Mój problem jest następujący: od wielu lat nie korzystałam z usług "państwowych" lekarzy. Teraz jestem w 5-tym mscu ciąży i ginekologa również mam prywatnego. Chciałabym natomiast skorzystać z dobrodziejstw tego programu, w końcu na kasę chorych odprowadzam co miesiąc niemałe pieniądze, a z informacji na www kasy (strona zresztą ciekawa, można się wiele dowiedzieć) wiem, że jeśli się przystąpi do tego programu, kasa płaci za szkołę rodzenia (6 zajęć) i poród rodzinny. Postanowiłam więc wykorzystać, ale w tym celu trzeba pójść po książeczkę do lekarza, który ma kontrakt z kasą chorych. No i pierwszy tel. do poradni K mnie ostudził: żeby się umówić, trzeba zadzwonić o 8:00 tego dnia, kiedy chce się przyjść i jest szansa się dostać... Potem się przychodzi i odczekuje na swoją kolejkę. Dramat!!! Czy znacie jakiegoś lekarza, placówke, gdzie można skorzystać z tego programu, a można się normalnie zapisać z wyprzedzeniem na określony termin i godzinę???