badrak 18.11.06, 11:21 Czy któraś z Was miała to paskudztwo? Jestem w 36 tc i niestety ją mam,, lekarz zalecił antybioty amoksiklav. A Wy co brałyscie na nią i czy leczenie było skuteczne? Dzięki za informacje. Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka59 Re: bakteria e. coli w pochwie 18.11.06, 12:14 Ja miałam ale gdy nie byłam w ciąży(musiałam mieć jałowy wynik bo miałam sprawdzaną drożność jajowodów) miałam glabulki dopochwowe robione w aptece wg recepty jaką wypisał mi gin.Pomogło po leczeniu na wymazie nic nie wysz ło. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_prv Re: bakteria e. coli w pochwie 18.11.06, 16:26 ja brałam ginalgin, ale co jakis czas znów się pojawiały Odpowiedz Link Zgłoś
joan_collins Re: bakteria e. coli w pochwie 19.11.06, 20:41 To popularna bakteria. Gorsza jest streptococcus agalactiae bo wtedy przy porodzie KONIECZNIE musi być podany antybiotyk, jest bardzo groźna dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
pysia1976 Re: bakteria e. coli w pochwie 20.11.06, 16:33 Jestem w 36 tygodniu i też wykryto u mnie Escherichie coli. Jest to powszechnie wystepująca bakteria w organiźmie ludzkim, głównie w przewodzie pokarmowym, ale jeżeli znajduje się w pochwie, to przed porodem trzeba ją zlikwidować. Mi gin na początku przypisał globulki Betadine z jodem, ale okazało się, że mnie podrażniają (ze względu na obecność jodu) i zmieniono mi lek na Macmiror. Jestem dopiero po 3 aplikacjach, więc nie mogę napisać, czy pomogły, ale na pewno mi odpowiadają. Mam nadzieję, ze po kuracji nie będzie już tej bakteryjki w mojej pochwieNie martw się więc, w najgorszym wypadku jak się przed porodem nie uda wyleczyć, to w czasie porodu podadzą antybiotyk! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: bakteria e. coli w pochwie 20.11.06, 16:49 U mnie te bakterie powoduja nawracajace, uporczywe bole pecherza i zapalnia drog moczowych. Leczylam sielokrotnie antybiotykami, ale zawsze wracalo. teraz jestesm w ciazy i niestety jestem zmuszona od czasu do czasu brac Furagin. Mozliwe, ze pisze o zupelnie innej sprawie, bo co innego bakterie Coli w pochwie , a co innego w drogach moczowych. Obecnie tez biore Macmiror, ale to ze wzgledu na grzybice. Odpowiedz Link Zgłoś