Dodaj do ulubionych

Z asystą czy bez?

IP: *.* 03.01.02, 19:30
Szpitale oferują asystę położnej lub lekarza przy porodzie rodzinnym. Nie możemy się zdecydować, czy wybrać takie rozwiązanie czy nie. Czy możecie coś podpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Z asystą czy bez? IP: *.* 03.01.02, 21:22
      Ja jestem za. Ale trochę nie rozumiem...Przecież taka asysta powinna być standartem. Wyjaśnij mi,ok?
      • Gość: guest Re: Z asystą czy bez? IP: *.* 04.01.02, 11:54
        Domyślam się, że chodzi o asystę dodatkową: tzn. umawiasz się za dodatkową odpłatnością z konkretnym lekarzem lub konkretną położną i oni niezależnie od tego, czy mają akurat dyżur czy nie, będą przy Twoim porodzie. Ja się zdecydowałam na taką asystę "swojej" położnej.
    • Gość: guest Re: Z asystą czy bez? IP: *.* 04.01.02, 12:10
      Jeśli tylko możesz i stać Cię na to (bo pewno za darmo nikt nie przyjdzie) to warto mieć swojego lekarza/położną. Czujesz się bezpieczniej, jest do Twojej dyspozycji a nie lata pomiędzy kilkoma rodzącymi a w międzyczasie na kawie. Oczywiście może się zdarzyć, że trafisz na super położną/lekarza ale... chyba bezpieczniej mieć własną/własnegoAnia
      • Gość: guest Re: Z asystą czy bez? IP: *.* 04.01.02, 16:10
        Też mieliśmy ten dylemat i zdecydowałam się na położną / mogę ją polecić wspaniała kobieta/ i uważam,że decyzja była trafna, bo to właśnie położna jest z Tobą przez te wszystkie godziny i ona najbardziej pomaga.
        • Gość: guest Re: Z asystą czy bez? - do Zużki IP: *.* 04.01.02, 18:26
          Zuziu - czy rodziłaś na Czerniakowskiej? Jeśli tak, jestem bardzo zainteresowana Twoją opinią o szpitalu i oczywiscie kontaktem do położnej.PozdrawiamAnia
    • Gość: guest Re: Z asystą czy bez? IP: *.* 13.01.02, 19:09
      My mieliśmy naszego lekarza, bardzo to pomaga, bo jest ktos, kto sie na pewno Toba zajmie... polozne sa jeszcze lepsze, bo taka oplacona polozna siedzi przy Tobie przez caly czas, nie bedziesz wiec sama na sali porodowej. Polecam goraco!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka