Dodaj do ulubionych

co z tym płynem owodniowym?

IP: *.* 05.02.02, 10:12
Dziewczyny, poradźcie: od miesiąca lub nawet dwóch (a jestem w 33 tygodniu ciąży) dość często zdarza mi się niewielkie "wyciekanie" czegoś jakby wody. Nie wygląda to ani jak mocz, ani jak śluz, ale właśnie jak woda. Plamki są raczej małe, nie zdarza się to codziennie, najczęściej rano jak wstaję. Obawiam się, że to może być wyciek płynu owodniowego, ale czy to możliwe, żeby trwało to już tak długo i nie towarzyszyły temu żadne inne objawy? Poza tym czuję się dobrze, nic specjalnie niepokojącego nie zauważyłam. Podzielcie się swoimi doświadczeniami - co właściwie mieści się w normie wydzieliny podczas ciąży?
Obserwuj wątek
    • Gość: IwonaGierałtowska Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 05.02.02, 10:34
      Płyn owodniowy można spróbować ocenić w warunkach domowych po zapachu. Jeśli jest słodkawy i nie podobny do amoniaku - to mogą to być wody płodowe.Jednak najlepiej skontaktować się z lekarzem. On na pwno określi dokładnie co to jest i ci pomoże aby wszystko było dobrze. :bounce: Pozdrawiam Iwona
    • Gość: KasiaL Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 05.02.02, 10:35
      Dżoanko, ja od początku ciaży tak mam. Mój lekarz powiedział, że w ciaży hormony powodują zwiększone narastanie - a potem co za tym idzie - złuszczanie nabłonka i to on tak wycieka. Więc moze u Ciebie to też to. Jeśli miałabyś wyciek płynu owodniowego, to chyba raczej od razu wszystko.Pozdrawiam,Kasia (25 tydzień)
      • Gość: IwonaGierałtowska Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 05.02.02, 10:36
        Kasiu ,płyn owodniowy często sie sączy.
        • Gość: KasiaL Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 05.02.02, 12:25
          O rany, ale aż 2 miesiące? :-o
    • Gość: madzia22 Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 05.02.02, 13:08
      To raczej wygląda na upławy, a nie na płyn owodniowy. Powinnaś skonsultować się z lekarzem.Madzia
    • Gość: Dżoanka Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 22.04.02, 20:45
      No i wyobraźcie sobie, że urodziłam wcześniaka: Adaś urodził się 22.02, a więc 2 tygodnie po moim poście - przedwcześnie odeszły wody... Nadal nie wiem, czy to był wyciek, ale niewykluczone. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, mały rośnie na potęgę, tylko spać nie bardzo chce. Pozdrawiamy :bic:
      • Gość: madzia22 Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 23.04.02, 22:30
        No widzisz jak to jest, wszystkie byłyśmy takie mądre, a tu siup...Życzę wam dużo zdrowia i przespanych nocy.Madzia
        • Gość: Dżoanka Re: co z tym płynem owodniowym? IP: *.* 25.04.02, 13:02
          Dzieki, Madziu, w nocy Adas spi niezle, za to w dzien w ogole – no, czasem ucina sobie 15-minutowa drzemke na brzuchu mamy lub taty :-) Pozdrawiamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka