Dodaj do ulubionych

USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud

IP: *.* 06.05.02, 10:34
Cześć, byliśmy w zeszłym tygodniu na USG i chciałabym wam opisać wymiary mojego dzidka:BPD= 97 mm (ma ogromną główkę!!!!Co odpowiada 40 tyg.Może być ciężko przy normalnym porodzie) FL= 69 mmHC= 330 mmAC= 326 mmI waży 2950 g (już się nie dziwię, że mi tak ciężko w tej mojej ciąży ;) ).No i niestety jest DUPCIĄ DO DOŁU (juz tydzień wykonuję różne ćwiczenia akrobatyczne i proszę żeby mi się odwróciło to moje maleństwo, ale ono nie słucha tylko czasem się jeszcze wypina tą swoją dupeczką)mam nadzieję, że się jeszcze przekręci i nie bedzie c.c. Tak mi sie marzył poród rodzinny. Ale z drugiej strony jeżeli cesarka ma byc najlepszym rozwiązaniem dla zdrowia mojej dzidzi i mojego to niech tak będzie.Napiszcie jak wsze dzieciaczki sie rozwijają w waszych brzuszkach, chętnie poczytam.Pozdrawiam gorąco :hello:Aga i 36 tyg. "dzidek", który się wstydzi i nie chce pokazać na USG czy jest chłopcem czy dziewczynką
Obserwuj wątek
    • Gość: mwilczynska Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 07.05.02, 08:18
      Cześć!mój dzidziuś też jest duży, choć co prawda jeszcze trochę młodszy od Twojego. Z tym usg to śmieszna sprawa: na dwóch pierwszych wychodziło, że jest młodszy o tydzień od wieku ciążowego, na trzecim, że jest dokładnie w wieku wynikającym z ostatniej miesiączki, a na ostatnim, że jest o tydzień większy... Chyba dostał takiego przyspieszenia we wzroście. I też ma dużą główkę. Nam akurat pokazał, że jest chłopcem.Może Twój dzidziuś jeszcze zechce się przekręcić, podobno są jakieś sposoby znane przez położne, ale nie wiem nic dokładniej.A w niektórych szpitalach mąż może być obecny przy cc.PozdrawiamGośka
    • Gość: loth Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 07.05.02, 09:18
      Gratuluję !My też wczoraj bylismy u fotografa czyli na USG. Maluch ma 38 tyg. i waży 3500 g (pozostałych wymiarów nie pamiętam - ściągawka została w domu). Ustawił sie główką do dołu, czego życzę również i Tobie. Bedę trzymała kciuki za "dzidka" co by sie szybciutko przekręcił.Pozdrawiambeata
    • Gość: Kleo Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 07.05.02, 14:26
      Hmm moje wazy 2603, co mi sie wydaje malo jak czytam wasze posty,ale jeszcze miesiac zostal...BPD- 8, 64 cmHC- 29, 83 cmAC- 31, 58 cmFL- 6, 63 cmale jesli to prawda co pisza o plci, to dziewczynki sa podobno mniejsze...Co do odwrocenia sie to wiem ze szkoly rodzenia ze dziecko mozee sie odwrocic nawet dopero w dniu porodu albo i na pare godzin przed! wiec moze sie nie martw ejszcze...:) gdzies tu byly posty co robic- jakies sluchawki z muzyka przystawiane do brzucha itd! :) Ja jestem w 35 tygodniu i juz sie odwrocilo,mam andzieje ze nie zmieni zdania.pzodrawiam cleo
    • Gość: Dragon Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 07.05.02, 17:14
      Witam :hello:Podajesz wagę przybliżoną, bo tylko taką mogą Ci przedstawić lekarze , i się nie przejmuj, dużo wagi zawierają wody płodowe. U nas lekarze stwierdzili w 38 tyg. ciąży wagę płodu na ok 3,5 kg, to się dopiero przestraszyliśmy, a dziecko urodziło się w terminie i ważyło 3310 g.Także bez obawy i śmiało do porodu.Pozdrawiam Dragon ;)
    • Gość: korsetka Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 09.05.02, 15:42
      Mój synek w 35 Hbd ważył 3500g, urodził się w 39 Hbd jako 4 kilowe bobo a mi nie było wcale ciężko i wszyscy się dziwili że mam taki mały brzuszek. Sama się zdziwiłam kiedy wylądował mi na brzuchu. A co do obrotu to dupkę wypiął do góry w 38 Hbd kiedy to zdenerwowałam się oglądając telewizję.
    • Gość: asik_27 Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 10.05.02, 08:18
      Hej! Mój Maluszek jest dużo młodszy od Twojego - to dopiero 31 tydz. ale też należy raczej do "potężnych" - 2124. Nawet pan doktor stwierdził, że to duży chłop - zresztą nic dziwnego, ma to po rodzicach - chociaż oboje jesteśmy szczupli, to raczej wysocy - ja 170, mąż 190. Zostało mi jeszcze dwa miesiące ale się trochę przestraszyłam jak to się rodzi duże dziecko ( bo nasze takie pewnie będzie). No, ale uszy do górysmile Pozdro, Asia i Dzidziuń
    • Gość: mdisel Re: USG 35 tydz. - "dzidek" wielkolud IP: *.* 16.09.02, 10:49
      Mam pytanie!!!Czy wiesz moze dlaczego dzieci maja wieksze glowy.Moj tez ma wieksza i troche sie martwie czy wszystko jest ok.Moj ma wieksza o 2 tyg.Bede wieczna za odpowiedz.Napisz mi na maila mdisel@wp.pl.Z gory dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka